Udyr 2,138 Napisano 4 Stycznia 2022 @lapy73 pompka i kamień napowietrzający pomoże dłużej postać takiej herbatce. Jeśli masz zamiar używać nawozów bio to niestety nie postoja tak długo jak nawozy mineralne. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapy73 0 Napisano 4 Stycznia 2022 @Udyr dzięki wielkie. Możesz polecić jakieś nawozy mineralne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 4 Stycznia 2022 @lapy73 niestety ale nie, jak narazie używam tylko bio. Może tri part od GHE ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 625 Napisano 8 Stycznia 2022 @onyx Piszą 1-3ml/l codziennie lub 10ml/l.Lałeś kiedyś to 10ml/l? Troszkę dużo wydaje mi się :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 8 Stycznia 2022 @Lasir w sumie mam to samo i nie leje więcej jak 3ml/l Dawkowanie: 1-3 ml na 1 litr, okres podawania: od 3 do 5 tygodnia kwitnienia, NPK: 2-5-8. Tak podaje producent @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 625 Napisano 8 Stycznia 2022 Też nie lałem nigdy wiecej niż piszą.Ale zastanawia mnie to...@onyx 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 8 Stycznia 2022 @Lasir Te organiczne nie są dostępne dla rośliny od razu po podlaniu jak mineralne. Może dlatego piszą że raz na tydzień 10ml na l. Ale pewnie woda + pk bez innych dodatków. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t3wU 12 Napisano 13 Stycznia 2022 Siema. Trochę nie wiem gdzie zadać to pytanie i chyba bezsensu zakładać nowy temat. Jest to mój debiut i ogólnie roślinki przestały rosnąć i najprawdopodobniej chodzi o pH. Miernik taki chiński pokazuje mi 7ph w glebie. Musiałbym to zbić do 5,5 prawda ? Mam namiot 60x60 i trochę słabo mi się mieszczą rośliny więc nie próbowałem robić treningów. Ale chciałem spytać o zbicie pH. Mam zestaw od biobiz razem z pH up i pH down. I teraz żeby zjechać z pH gleby do 5,5ph to powinienem zaniżać pH w podlewaniu poniżej tej liczby??? Czyli lepiej podlewać wodą z pH np. 4 żeby z 7 zrobić 5,5??? Czy lepiej żeby każde podlewanie miało 5,5ph a wtedy gleba też wróci do 5,5?? I co w ogóle sądzicie o tych roślinach ? Bo nie wiem czy dobrze mi idzie (debiut). Będzie coś z tego ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 13 Stycznia 2022 4 godziny temu, t3wU napisał: Miernik taki chiński pokazuje mi 7ph w glebie. to tak naprawdę nie wiesz jakie masz pH 5 godzin temu, t3wU napisał: I co w ogóle sądzicie o tych roślinach ? Bo nie wiem czy dobrze mi idzie (debiut). Będzie coś z tego ?? szału nie ma ale coś możesz zebrać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Stycznia 2022 @t3wU coś wiecej? Ile mają dni czym swiecisz? Jaki cykl oswietlenia? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t3wU 12 Napisano 15 Stycznia 2022 @ArteK dziękóweczka za zainteresowanie. mają miesiąc i 2 tygodnie 🙂 świecę 18/6 - mars hydro ts1000 w namiocie 180x60x60 (ogolnie jest trochę ciasno...) Jeden z nich to automat i nawet pokazuje już pierwsze pąki. Powycinałem dzisiaj trochę liści z dołu (pierwszy raz) jak się obudzą to cyknę foto ! pozdrówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Stycznia 2022 @t3wU troche sie ubiły za nisko lampa, fart masz taki ze tylko jeden z nich to automat wiec mozesz jeszcze poprawić stan rzeczy, @Tester bardzo dobrze napisał, (musisz je ustalić) bez poprawnwgo PH uprawa jest bardzo trudna to zawsze jest początkiem problemów z rośliną, dasz fote bedziemy radzić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t3wU 12 Napisano 15 Stycznia 2022 @ArteK dzięki. zrobię fotę jak się obudzą tak jak mówiłem 🙂 jeszcze tylko wrócę do tego ph -> mam taki miernik ph w ziemi. koszt około 50zł. Czyli to badziew ?? w dwóch roślinach mi pokazuje 7ph (te mniejsze rośliny) a w dwóch 6,5ph Dzisiaj podlałem nawozami od biobizz tj. top max, bio-bloom, bio-grow, i dodatkowo cal mag i ukorzeniacz (leje tak co drugie podlewanie od jakichs 2-3 tyg.) zmierzyłem ph wody - i zmniejszyłem ph nawozem bio-down do około 4ph (cieczy do podlania) i podlałem. i moje pytanko -> jak to jest z tym ph - jak roslina ma 7ph a roztwór wodny ma 4ph - to w ten sposób uśrednię PH ziemi do 5,5??? Czy jednak to jest błąd i jeśli roślina ma 7ph a dąże do 5,5ph ziemi do powinienem podlewać roztworem również który ma ph 5,5?? ...mam nadzieję że nie zamotałem za mocno 😄 ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Stycznia 2022 @t3wU co do miernika nie wierze w nic co on tam pokazuje, bardziej miarodajny bedzie juz plyn heliga "kwasomierz glebowy" buteleczka chyba 5 czy 10 ziko, ja poszedłem za radą i zainwestowałem w adwe ad11 kwota jakies 150 -180, sporo osób ma go i sie sprawdza, wiec tez bym na twojim miejscu rozważał zakup takiego ewentualnie narazie ten płyn. Nie wiesz jakie jest własciwe ph w glebie wiec najpierw trzeba to ustalić. Po co kombinować z zmniejszaniem ph do np 4?nie idz tędy Zrób dobre PH 6,0 i podlej zdrowo bedziesz wtedy miał własciwe ph. I zakładaj fotorelacje 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t3wU 12 Napisano 16 Stycznia 2022 dziekóweczka ! na bank skorzystam z rad. 🙂 Tego automata podwiązałem z 3 dni temu (trening) nie za późno??? no i myślę o podwiązaniu teraz tych normalnych wariatek ciąg dalszy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 16 Stycznia 2022 @t3wU automatowi daj spokoj jak juz zaczął kwitnienie to jak najmniej stresu dla niego, zdjęcia roslin dodajemy bez wlączonej lampy grow wtedy mozna faktycznie okreslić coś o roślinie, na ile masz ustawioną moc lampy? Jaka odległosc miedzy szczytem a lampą? Boxa masz 0.32m2 60x60 herb garden? @t3wU załóz fotorelacje nie bedziemy tu spamować 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t3wU 12 Napisano 16 Stycznia 2022 @ArteK siemanko, założyłem fotorelacje za Twoją namową ! 🙂 lampa mars hydro ts1000 ustawiona chyba na 100% bo to ten starszy model - i wydaje mi się że nie ma regulacji... choć jest takie jakby kółko z cyframi...20...50...75...100.... Czerwony punkcik jest na 100.... ale za chuja nie wiem jak to można zmienić. Da się to jakoś zmienić?? próbuje nacisnąć kliknąć palcem czy coś i nie działa. Jeśli chodzi o odległość od lampy. najwyzszy szczyt 30cm (ona teraz wyrosła przez ostatnie 2-3 dni) automat 35cm kolejna 40cm najmniejsza 45cm tak box hebgarden 60x60x180 wentylacja: Zestaw wentylacyjny growbox Axial flo 135m3 100mm (mam wrażenie że słabo ciągnie...) ale ja sie nie znam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) @t3wU Jesli to gumka to jest pod spodem pokrętło na śrubokręt płaski. Zabezpieczenie przed wilgocią. To na zasilaczu takie coś masz ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t3wU 12 Napisano 16 Stycznia 2022 @Udyr super dziekowka 😄 ! już kumam.... aż mi głupio 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 16 Stycznia 2022 @t3wU poprostu masz starszy model 😉 Wentylacja za mała, kubatura tego herb garden to 150m3 z groszami, wiec wentylacja minimum 187m3 do tego filtr ja mam 260m3. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach