Szym 866 Napisano 17 Grudnia 2020 @Kiler90 co nie wierzysz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 17 Grudnia 2020 @Szym wierze... kilka dobrych lat temu widziałem jak starsi koledzy robili spota na bagnach między pokrzywami, ale to raczej siano na handel a nie kwiaty do palenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 27 Stycznia 2021 Siemanko ekipa. Są tu zwolennicy zestawu autopot do podlawania panienek? Miałbym kilka pytań 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Stycznia 2021 @UKTHC nie wiem czy ktoś ma ale pytaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Zakupiłem cały zestaw do uprawy pomidorków w tym również taki system do podlewania jak powyżej. Na stronie producenta jest napisane, żeby ziemię wymieszać pół na pół z keramzytem. Trochę o tym czytałem i wiem, że keramzyt można wymieszać z ziemią, lub dać go tylko na spód, żeby korzenie mogły oddychać, a nadmiar wody przy podlewaniu jest wtedy odprowadzany do podstawek. No i właśnie.. Przy podlewaniu.. Zastanawiam się czy woda będzie wciągana przez tą glinkę do ziemi i dostarczana korzeniom, gdy wyłożę ją na spód? Czy lepiej wymieszać to w stosunku 50 do 50? Edytowane 27 Stycznia 2021 przez UKTHC @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Stycznia 2021 @UKTHC zalecane wymieszanie z keramzytem aby zwiększyć przepuszczalność i dodatkowo napowietrzyć mieszankę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 24 Marca 2021 Czesc. Wode z kranu mam ph=8, zakwaszam ja sokiem z cytryny do ph=6 ( na litr wody 3.5 ml soku z cytryny), mam pytanie, czy lepsza do podlewania jest odstana kranowka, czy odstana ale przefiltrowana przez dzbanek kranowka? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 24 Marca 2021 37 minut temu, dantes205 napisał: @dantes205 ja odstawiam w garnku 6 litrowym na 48h. Wystarczy 24 ale u mnie zawsze jest na zapas, chyba bez znaczenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Marca 2021 @dantes205 nigdy nie czekałem zawsze się lało od razu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 24 Marca 2021 (edytowane) @UKTHC ja z kolegą buduje właśnie taki system. Na weg podlewane są od góry (żeby korzenie miały czas urosnąć), a na flo już w tych podstawkach z zaworkami My używamy miksu kokosa z keramzytem 60/40, a na dno sypiemy z 3cm samego keramzytu. Dopiero idzie pierwszy cykl i jest na etapie flo, więc też się będziemy uczyć co i jak. Edytowane 24 Marca 2021 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 24 Marca 2021 Dzieki. Jeszcze jedno pytanie, jak kielkujecie nasiona, to w wodzie z ph=6, czy to bez znaczenia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Marca 2021 @dantes205 ja nigdy tego nie sprawdzałem i zawsze było git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 1 Kwietnia 2021 Cześć. Dostałem w gratisie stymulator plagron "vita race" do oprysku lisci. Napisane jest, ze to zelazo i zeby stosowac od 1 tygodnia fazy wzrostu rosliny, raz w tygodniu. Ktos uzywal tego preparatu albo podobnego? Mozna go bezpiecznie uzyc? Bo mam zle doswiadczenia z poprzednie uprawy ze stymulatorem "Asahi" i nie chcialbym powtorzyc bledu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Panowie jeśli mam taki filtr mogę łac z kranu woda ogólnie jest masakra w czajniku np bardzo dużo kamienia pomimo tego filtru pH nie znam Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 24 Kwietnia 2021 18 minut temu, Annigmato napisał: Panowie jeśli mam taki filtr mogę łac z kranu woda ogólnie jest masakra w czajniku np bardzo dużo kamienia pomimo tego filtru pH nie znam Z tego co mi doradzali @Dzielnicowy i @niewiemalesiewypowiem lepiej lac kranowke przefiltrowana i odstana 48 h niz wode mineralna. Jak masz twarda wode, to na pewno masz tez ph wysokie. Kup sobie test kropelkowy do mierzenia ph wody, bez problemu go dostaniesz w zoologicznym albo ogrodniczym (20zl) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 24 Kwietnia 2021 @dantes205 właśnie muszę się zaopatrzyć Poprzez wzgląd na uprawę ale tez z czystej ciekawości bo nigdy nie sprawdzałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 26 Maja 2021 (edytowane) EHh!! Jebnąłęm się i dałem 3 ml Bio Bloom od BioBizz na ca. jakieś 250 ml! A więc 9 ml na L przy zalecanych 3!! I to do Banana Blaze, która podobno nie lubi być przenawożona. Jakieś sugestie co powinienem zrobić? @Szym @Tester @Dzielnicowy Edytowane 26 Maja 2021 przez Aron @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 26 Maja 2021 (edytowane) @Aron jak duży jest krzak ? Lej teraz sama wodę po prostu, nic się nie stanie. Nawozy organiczne te na kwitnienie ciężko przedobrzyć, azot to tak łatwo przesadzić Edytowane 26 Maja 2021 przez Dzielnicowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 26 Maja 2021 @Dzielnicowy Miesiąc kwitnienia. 72 dni ogółem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 26 Maja 2021 @Aron leeee to lajt, teraz dawaj sama wodę żeby wylewała się dołem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach