CheMsKuN 683 Napisano 4 Września 2019 Mi sie jeszcze nie udalo marsem przypalic planta, a trzymalem ten panel max 20cm. od planta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 4 Września 2019 To najwyżej opuszczę go jeszcze trochę, a domyślasz się może czemu te czubeczki zbrązowiały? Mogą być to jakieś niedobory? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Września 2019 jak wcześniej miałaś chyba 32 stopnie temperatury i niską wilgotność to raczej przez warunki takie mogło to się zrobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 4 Września 2019 27 minut temu, Tester napisał: jak wcześniej miałaś chyba 32 stopnie temperatury i niską wilgotność to raczej przez warunki takie mogło to się zrobić @Tester Aha czyli jak na razie tym się nie przejmować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Września 2019 @Dominika3 raczej nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 4 Września 2019 @Tester Oki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 4 Września 2019 No niestety, ale te czubeczki właśnie są od przpalenia panelem ? Dobrze zrobiłaś, że lampa w górę. W takim razie musisz sama wiedzieć jaka jest "odległość bezpieczna" ^^ Co do wilgoci.. To tak jak pisał kolega wyżej,jeśli codziennie zagladasz do boxa, to nawilżacz jest zbędny. Podlej roślinę, spryskaj boxa od środka i będzie cacy. PS. Mam nadzieję, że wystarczy Ci ta lampa w czasie flo ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 4 Września 2019 Czy już czas na LST?: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 4 Września 2019 Nie wiem czy nie poczekać jeszcze kilku dni... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 4 Września 2019 @Mr.Squn Panel mam teraz ustawiony na równe 33cm od szczytu ? Zobaczę co będzie się działo jutro rano. Jak zmian na liściach zacznie przybywać to podniosę panel z powrotem do 45cm ? A co do spryskiwania koleżanki to robić to także odstałą wcześniej wodą z odpowiednim PH? Czy nie ma to znaczenia i wystarczy aby woda była temperatury pokojowej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 4 Września 2019 (edytowane) @Dominika3 no możesz robić LST, możesz pryskać od razu wodą nie trzeba odstaną, obetnij karton on nie potrzebny jest Edytowane 4 Września 2019 przez lodzio @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 5 Września 2019 Sluchaj kolezanko, jesli Ci sie nie spieszy ( a cierpliwosc to podstawa w grow ? ) to poczekaj jeszcze 5-7 dni i wtedy ja wyginaj (LST). Na upartego mozna by ja teraz nagiac, ale jak dasz jej jeszcze kilka dni bedzie Ci o wiele wygodniej. Poza tym bedziesz juz wyraznie widziala w ktorym miejsce najlepiej zgiac, w ktora strone ja polozyc itd. LST wydaje sie byc prosta metoda treningowa, ale zeby uzyskac np. te 10+ szczytow musisz wiedziec co i jak robisz ? Co do spryskiwania, to tak robić to odstałą wcześniej wodą z odpowiednim PH. Tutaj nie ma roznicy czy podlewasz, czy spryskujesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Września 2019 @CheMsKuN tyle że to automat i jak zacznie niedługo kwitnąć to mogą małe odgałęzienia główne urosnąć więc ja bym proponował już naginać jak są odrosty aby miały czas na wzrost 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 5 Września 2019 Jesli to automat to oczywiscie cofam co napisalem, niestety nie bedziesz miala czasu na to zeby pobawic sie swoja panienka.Gnij teraz ? Ps. Przed LST przesusz lekko medium, napompowane woda lodygi szbko i chetnie pekaja przy naginaniu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 @Tester @CheMsKuN Dziękuję Wam za info w takim razie dzisiaj biorę się za LST ? Tylko nie wiem czy ziemia będzie już na tyle sucha, choć ostatnie podlewanie było 30.08 - więc dzisiaj 6-ty dzionek. Czyli rozumiem że jak sprawdzę palcem na około 2cm i będzie wilgotną to lepiej nie tykać? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 A i zapomniałam zapytać czym najlepiej naginać? Jakiś sznurek, drut czy może macie inne sposoby? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Września 2019 @Dominika3 możesz tykać tylko z wyczuciem, możesz sznurkiem albo drutem czym ci lepiej będzie wydaje mi się że drut lepszy bo sztywniejszy jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 5 Września 2019 Jesli uwazasz ze ziemia moze byc za mokra, to poczekaj z lst, jutro tez jest dzien ? Ja naginam swoje dziewczyny wygietym w cos w rodzaju haczyka grutem ogrodowym. Haczykiem wygietym z jednej strony "lapie" panne w miejscu w ktorym mi pasuje, a drugi koniec drutu wbijam w ziemie tak gleboko az uzyskam oczekiwany efekt (odpowiednie nagiecie rosliny). Sa tez inne metody naginania, ale ta wydaje mi sie najbardziej prosta (chociaz i tu trzeba uwazac co i jak sie robi), i najbardziej efektywna. W ten sam sposob mozesz odginac/doginac liscie ktore zaslaniaja wierzcholi Twojej kolezacne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 @Tester @CheMsKuN Oki ? Dziękuję kochani ? No nic to jadę do castoramy i zakupię dłuższy kawałek takiego drutu i jak wrócę do domu to zobaczę ziemię u koleżanki i dam Wam znać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Września 2019 ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach