Filozof 38 Napisano 2 Września 2019 włączaj nawilżacz jak dojedzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 2 Września 2019 1 minutę temu, Filozof napisał: włączaj nawilżacz jak dojedzie Oki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 3 Września 2019 (edytowane) Właśnie niedawno odebrałam nawilżacz i odpaliłam go w boxie by sprawdzić o ile zwiększy się wilgotność. Testowałam go około 20 min z tym że rezultat był kiepski. Nie wiem może dlatego że stał po stronie ściany z wlotem (ale nie przy samym otworze): Edytowane 3 Września 2019 przez Dominika3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 3 Września 2019 @Dominika3 a jaka jest wilgotność i poco jest ten karton w tej doniczce ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 3 Września 2019 Teraz ustawiłam go tak jak na poniższym zdjęciu i co prawda wilgotność skoczyła z 39 na 49% ale za to temperatura która podaje higrometr jest na poziomie 23 stopni ? Nie wiem czy dobrze go ustawiłam bo może za bardzo wali chmurką w stronę higrometru stąd pokazuje wyższą wilgotność a niższą temperaturę.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 3 Września 2019 8 minut temu, Tester napisał: @Dominika3 a jaka jest wilgotność i poco jest ten karton w tej doniczce ? Karton w doniczce dałam dlatego że jak zamykałam boxa i włączałam wentylację to dość mocno szarpało koleżanką. Co prawda wtedy była troszkę mniejsza ale nie wiem czy i teraz by tak nie było ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 3 Września 2019 6 minut temu, Dominika3 napisał: bo może za bardzo wali chmurką w stronę higrometru stąd pokazuje wyższą wilgotność a niższą temperaturę.... możliwe, można lampe też obniżyć, trzeba się pobawić trochę ustawieniami, karton obciąć bo tylko przeszkadza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 3 Września 2019 Wilgotność teraz to 49% a temperatura spadła do 21.7 - ale to że temp teraz spadła prawie o 2 stopnie to pewnie wina tego że wyłączyłam ja z powodu trybu nocnego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 3 Września 2019 obserwuj po prostu krzaka czy nic się złego nie dzieje z nim @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 3 Września 2019 Jeszcze się pobawię trochę w boxie z ustawieniem osprzętu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 3 Września 2019 (edytowane) Witam Koleżankę ? Niżej lampę daj i to sporo sądząc po ostatnim zdjęciu, bo będzie Ci się ciągnąć do góry szukając światła ? Daruj sobie te nawilżacze, bo się spali buda kiedyś w nocy ?? Dobrze podlewaj,kup zraszacz i psikaj po całości ^^ Edytowane 3 Września 2019 przez Mr.Squn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Września 2019 @Mr.Squn a czego buda może się zjarać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 4 Września 2019 Bo to urządzenie elektryczne, które zapewne ciągle jest pod prądem 230v a wtyczka jest w środku boxa a nie na zewnątrz ?? Roślina oddycha, w boxie potrafi być parno gdy roślina jest już większa.. Skrapla się woda.. Nie muszę chyba mówić, co się dzieje w połączeniu wody z prądem.. ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Września 2019 Twoj panel pobiera nie 240 a 100W, takie male sprostowanie, poza tym wszystko ok. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 4 Września 2019 12 godzin temu, Mr.Squn napisał: Witam Koleżankę ? Niżej lampę daj i to sporo sądząc po ostatnim zdjęciu, bo będzie Ci się ciągnąć do góry szukając światła ? Daruj sobie te nawilżacze, bo się spali buda kiedyś w nocy ?? Dobrze podlewaj,kup zraszacz i psikaj po całości ^^ Hejka Jak Panel był niżej to czubki listków zaczęły robić się brązowe - co prawda nie wiem do końca czy to przez to że panel był za nisko, ale po tym jak dałam go wyżej nie zauważyłam na razie by na kolejnych był podobny problem. Co do wyciągania to raczej się nie wyciąga bo codziennie przykładam miarkę i odmierzam koleżankę Natomiast jeśli chodzi o nawilżacz to bez niego wilgotność miałam często na poziomie 38% - teraz jest trochę lepiej bo aktualnie wynosi 50% i temperatura 25.2 Co do zraszacza to go mam - mam nim spryskiwać w środku całego boxa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 4 Września 2019 @Dominika3 a ten zraszacz nie jest automatyczny ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 4 Września 2019 1 godzinę temu, CheMsKuN napisał: Twoj panel pobiera nie 240 a 100W, takie male sprostowanie, poza tym wszystko ok. Pisałam o mocy Panelu podanego przez producenta a nie o faktycznej mocy poboru prądu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 4 Września 2019 1 minutę temu, Tester napisał: @Dominika3 a ten zraszacz nie jest automatyczny ? Tzn. ja mam zwykłą butelkę ze spryskiwaczem myślałam że koledze Mr. Squn o to chodziło jeśli nie to przepraszam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Września 2019 45 minut temu, Dominika3 napisał: Hejka Jak Panel był niżej to czubki listków zaczęły robić się brązowe - co prawda nie wiem do końca czy to przez to że panel był za nisko, ale po tym jak dałam go wyżej nie zauważyłam na razie by na kolejnych był podobny problem. Co do wyciągania to raczej się nie wyciąga bo codziennie przykładam miarkę i odmierzam koleżankę Natomiast jeśli chodzi o nawilżacz to bez niego wilgotność miałam często na poziomie 38% - teraz jest trochę lepiej bo aktualnie wynosi 50% i temperatura 25.2 Co do zraszacza to go mam - mam nim spryskiwać w środku całego boxa? Przypalone czubeczki listkow to czesto oznaka przenawozenia, nawozisz juz swoja panne ? Watpie zeby ten led byl w stanie przypalic liscie nawet z odleglosci 10cm., dlatego pytam o nawozy, czy, jak i jakie statujesz. Poza tym zacytuje " mam nim spryskiwać w środku całego boxa?", az sie usmialem ? Wilgoc w namiocie mozesz podniesc obficie spryskujac rosline. Jesli naprawde codziennie zagladasz do boxa, to tak naprawde nawilzacz nie jest Ci potrzebny, wystarszy ze raz dziennie spryskasz panne i wierzchnia warstwe ziemi. Zreszta jak juz wypelnisz boxa to i tak nawilrzacz pujdzie w odstawke ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 4 Września 2019 @CheMsKuN Dziękuję za odpowiedź No właśnie sęk w tym że jeszcze nie stosuję żadnego nawozu. Co do spryskiwania koleżanki to myślałam o tym by powierzchnię ziemi nawilżać ale bałam się że będzie miała za dużo wody i że ją przeleję ? Czyli mówisz że te czubeczki nie są od przypalenia panelem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach