Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

@WBB z tego co widze tutaj odstep miedzy 1 a 2 jest ok i powinny wytworzyc jeden duzy szczyt, odstep miedzy 2 a 3 jest troche za duzy.

Ciezko ocenic czy na gorze przybedzie jak na dole wytniesz, raczej tak ale ile tego chyba nie wie nikt. 🤷‍♂️

Jest jeszcze kwestia jakosci topow, te z gory u mnie zawsze sa lepsze, mocniej zbite, maja wiecej szronu i zywicy co za tym idzie smaku i mocy.

Wydaje mi sie ze jednoznacznie ciezko powiedzieć jak jest lepiej, chyba co kto woli. Ja napisalem wyzej jak ja robie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli a powód tych powiększonych międzywęzłów to jaki może być?

U mnie tez tak powyciągało, podobnie jak przedostatnim razem. Bo ostatnio chyba przez ziemiórki takich badyli nie było 🙂

Światła raczej nie mam za mało...

@Glut78 wychodzi na to, że moje są tydzień późniejsze od Twoich. Tyczki już masz? Bo za chwilę jak to ruszymy i wyciągniemy z boxa to się to wszystko rozjedzie na wszystkie strony 🙂

ps. chociaż moje stoją na podstawkach ze styropianu i może mam takie wrażenie, że mi je mocno powyciągało 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@WBB kiedyś robiłem taki test, że miałem 2roslimy. Jedna tak goliłem że zostało 5szczytow i to na samej górze, a druga była delikatnie podcinana i miała więcej szczytow po lst I wycięciu kilku. Wyglądało to komicznie, ta 1 miała zajebiscie grube szyszki, a druga trochę mniejsze i więcej popcornu, koniec końców te 5 szczytow wazylo wiexej niz cala druga roslina, gdzie wydawaloby sie ze jest w chuj wiecej. 

To się sprawdza, że jeżeli doły wytniesz to bardziej górne boby się zbijają. Jeszcze zauważyłem że przy takich cięciach i zostawieniu najlepszych szczytow te topy są dużo twardsze. Ale to może tylko tak w moim przypadku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@vego1989 ciekawe czy akurat na takie rośliny trafiłeś (mniejsza miała słabsze geny i tak czy inaczej byłaby mniejsza), czy faktycznie jest tak jak mówisz. Wypadałoby powtorzyć ten test. 

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo nie daje, tylko jak zawołają

Odległości@WBB @Boczelli między węzłami to geny. Moja gorilla ff na autorze rośnie 2,5 m, zdusiłem do 1 m światłem, tak że na pewno nie wyciągła się do światła. Może tak spuchnie, że wypełni te przerwy🫣😅. Ale zauważyłem dzisiaj, że chyba ruszyły. Jutro wstawię fotki

@Lady Green to zależy od ilości miejsca. Jak jest mało roślin to można je tak porozcinać i tylko defoliować, że światło dotrze wszędzie i te dolne topy nie wiele stracą na jakości, a jak jest ciasno i wysokie rośliny to faktycznie najlepiej tylko góry zostawić, gdzie są dobrze doświetlone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Lady Green a bo to trochę skomplikowane, jestem po jednej operacji, w maju czeka mnie kolejna, przez to mam detox od wssystkiego. Moze wyjdzie tak, ze juz nie wroce...Czas pokaze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@vego1989 myślałam że obejdzie się bez operacji, tak coś kiedyś pisałeś... Może jeszcze nic straconego? Powodzenia tak czy inaczej i nie dawaj się czarnym myślom, pamiętaj że pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. 👍🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@WBB tak myślę, ze jeszcze nie, dzięki za troskę 😅

@Lady Green tak niby miało się obejść, a tu kolejna mi zaplanowali, być może i 3bedzie potrzebna,ale to już na otwartym brzuchu, trochę poważniejsza.

Ja się nie smuce, trzeba ciąć to trzeba, ja lekarzom mogę opowiadać jak się tnie krzaczki 😅 

Mimo wszystko odwiedzam forum i podglądam co tam działacie, niezły fryzjer @WBB wjechał 💪👍✌️

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@WBB ja to bym trochę bardziej je poupierdalal 😃 ale dobrze jest, teraz mieszaj te plagrony 😉

co zlego to nie ja, ze mna jak z dzieckiem, za raczke i do brau 😅😅😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi