Mr.Green 4,309 Napisano 31 Grudnia 2023 @moonka właśnie.. nie kaplo gdzieś na liście 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 1 Stycznia 3 godziny temu, moonka napisał: Cos dziwnego dzieje sie z roslinkami. Na lisciach pojawily sie dziwne suche plamki. Nie mialem czasu na zdjecia wiec zrobilem jedno na szybko. Moze to byc spowodowane tym, ze wyjadly wszystko co bylo w ziemi w kubeczkach i teraz pokazuja niedobory? Czego niedobor moze to byc? 100% że kapła woda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 1 Stycznia Kapnac kapnelo na rosliny ale nie jestem przekonany czy to od tego😅 no nic. Pozyjemy zobaczymy😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 1 Stycznia Przyznaje Wam racje Panowie. To jest prawdopodobnie od wody. Pojawilo sie tylko na tych lisciach, ktore dostaly przy podlewaniu. Reszta wyglada ok i nie wykazuje zadnych dziwnych oznak. Nie wykazuja rowniez zadnego stresu od przesadzania. Rosna w oczach i oby tak zostalo 4 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 2 Stycznia Nie ma dnia bez pytan i "problemow"... Plamy rzeczywiscie moga byc od kropel wody ale co to za zolte przebarwienia na brzegach? Jest opcja, ze te liscie lezaly na mokrej ziemi gdy je podlewale ale pewnosci nie mam. Jesli to nie od wody to od czego?🙈 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Stycznia @moonka może to być nadmiar substancji odżywczych 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 2 Stycznia @Mr.Green jak narazie maja tylko to co jest w ziemi. Dziwne jest, ze pojawilo sie to tylko na jednej roslince 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 3 Stycznia Dzien 19. W sobote po przesadzaniu roslinki dostaly po 380-400ml wody i myslalem, ze max w poniedzialek beda juz mialy sucho. Jednak dopiero dzisiaj dostaly nastepne pic w ilosci po 500ml na doniczke. Do tego troche mikoryzy i ukorzeniacza. Ogolnie po przesadzeniu nabraly tempa i rosna "w oczach". Dobrze jest miec kamerke w boxie bo dokladnie widac postepy przyrostu a to cieszy oko. Screen z wczoraj i z dzisiaj🙂 mysle, ze jeszcze z tydzien i ✂️ pojda w ruch 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 3 Stycznia @moonka tymi listkami początkowymi to bym się nie przejmował 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 3 Stycznia @Mr.Green szczerze... Na ta chwile mam je w dupie🤣 rosna to niech rosna. Poza kilkoma listkami wszystko wydaje sie byc ok🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Stycznia Dobrze idą niech obficie obdarują cie w potężnych czopinkstonach 😎😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 6 Stycznia Sobota. 3 tydzien z zycia roslin. Co raz bardziej staje sie wydoczna roznica miedzy odmianami. Master kush mlodszy o 2-3 dni zaczyna przerastac purple bud. Purple jest zdecydowanie bardziej zbita. Wszystkie maja juz rozwiniete po 5 wezlow ale w purple sa one duzo blizej siebie. Poczekam jeszcze z tydzien zeby odnogi podrosly, utworzy sie w tym czasie kolejna i scinam to co niepotrzebne. Lampa praktycznie od poczatku na 50% i 50cm od roslin. Wydaje sie to idealnym ustawieniem bo rosliny ani sie nie krzacza ani nie wyciagaja. Moim zdaniem rosna prawie idealnie😎🤣 temperatura troszke nizsza niz zaplanowana bo okolice 23° zamiast 25° ale musialem otworzyc wylot aby obnizyc utrzymac wilgotnosc na poziomie 70%. W nocy temperatura okolo 19-20° i wilgotnosc podobna jak w dzien 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,340 Napisano 6 Stycznia @moonka pięknie idą 👍 przekonałeś mnie i też robię sezony👊. Nasiona już mi wykiełkowały 🤗. Jak myślisz warto automat dorzucić do sezonu skoro mi wykiełkował? Pomyliłem pestki 🤦 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 6 Stycznia @WymiataczMega bedziesz mial zamieszanie ze swiatlem i z wilgotnoscia. Ciezko polaczyc ze soba auto i sezony zeby mialo to rece i nogi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 6 Stycznia Wdech, wydech, wdech, wydech...😂 8h roznicy miedzy zdjeciami 2 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Stycznia @WymiataczMega po co sobie życie utrudniać.. 😉 @moonka co to za balety tam mają.. dobrze dupami wywijają.. 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 6 Stycznia @moonka ty fajne to, widziałem na ali jakieś kamerki małe tanie na wifi chyba też se sprawie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 6 Stycznia @Growerseed taki ze mnie zielony zboczeniec bo lubie popodgladac kwiatki gdy one nawet o tym nie wiedza🤣 kamerke mam glownie po to aby moc kontrolowac warunki i czy cos sie nie stalo np czy lampa sie nie wylaczyla z jakiegos powodu @Mr.Green no maja balety😂 rano na poddaszu malowalem modele i moze zapach farb tak na nie zadzialal😂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Stycznia Z dnia na dzień coraz większe spoko dobry motyw z tą kamerką 😎🍇 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 7 Stycznia @Pablo 1988 dzieki niej zauwazylem np ze gdy rosliny rosna to skrecaja sie w jedna strone😅 bezuzyteczna wiedza ale zawsze to jakies spostrzezenie😂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach