Udyr 2,139 Napisano 14 Stycznia @WielebnyMerry to od zbyt mocnego światła te zmiany koloru. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 16 Stycznia UO 28 dzień flo BC 2 dzień Frost gorilla Więc lecimy, światło zmniejszone z 75% na 60% 3dni przerwy w podlewaniu, i dziś dostają pierwsza dawkę PK 13/14 od Canna. Się okaże czy coś zjebie😁😮. Włoski na topkach bronzowieja co chyba oznacza zbliżający się koniec, i pewnie by był żebym z 2 tygodnie szybciej kupił Leda,, ale lecimy dalej kosa na max 10 luty jak dotrzyma. Będą koszone kolejno bo BC coś nie równo idą więc mieszankę ok dostanie tylko jedna a druga się musi rozwinąć.😁😁 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 16 Stycznia @WielebnyMerry dobry widok w boxie jest na co popatrzeć ;D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 16 Stycznia @szamayo szczerze to chyba pierwsza w życiu która się najlepiej zapowiada 🤔🫡 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 20 Stycznia Dziś próbuje sampelka, w sumie w poniedziałek podlałem pierwszy raz drugi w czwartek i wczoraj dostała około 500ml mixa nawozów. Wilgotność na poziomie 40% temperatura na 18 st. Raczej podlewanie przeniesie się na kolejny tydzień ponieważ z ziemi nie schodzi wilgotność i co podlewam prawie wszystko przelatuje, żeby nie przedobrzyc lepiej rzadziej😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Stycznia Spróbuj papusiac sampelka 🤣ogólnie krzaczki dobrze wyglądają 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Stycznia Sampelek gitarka, biorąc pod uwagę sposób suszenia i to że zawierały nawozy oraz że mają jeszcze czas. Dziś wrzucę fotki do oceny, jak nie patrzec 34flo BC i 8 dzień FG. Kosa dalej obstawiam na max 10 luty, chociaż martwi mnie to że słabo puchną, dodatkowo zrobić postaram się zdjęcie trochiomow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Stycznia up 34flo BC i 8 FG pisałem że nie puchną to się pomyliłem bo w sumie od dwóch dni się nie przyglądałem😁 Ładnie puchną pałeczki pierwszej panny, ale triochomy jeszcze przezroczyste, dałem jedno zdjęcie ale wszystko przejrzałem i wszędzie to samo więc jeszcze mają czas. mile widziane bicie i plucie 😁🫣🤣🤣🤣🤣BC która się nie spieszy BC express, zdjęcie starałem się zrobić jak najlepiej żeby porównać, prawie wszystkie na górze są tego wymiaru poza dolnymi które są mniejsze a główny większy i grubszy Wynalazek z palenia, nie wiem czy to auto czy sezon ale sobie jest😁 nawet perflowery pokazała🫣🤔FG panienka mnie dobija, fakt że od nasiona do zbioru blisko 3 miechy wg. Producenta ale się ociąga z obsypywaniem pąkami 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Stycznia @WielebnyMerry ta roślina która jest bo jest.. niepotrzebne zabiera energie tym roślina które jej bardziej potrzebują @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 24 Stycznia @Mr.Green z wielkim żalem odstawiona pod hps-a. Pewnie gdyby nie to że za niedługo będzie miejsce to bym ją zostawił ale teraz są tylko 3 w boxsie, nie wiem na co to się ma przełożyć 🤔🫣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 24 Stycznia (edytowane) @WielebnyMerry ilość światła jest ograniczona w boxiee. Im więcej roślin tym więcej masy zielonej.. a im więcej masy zielonej tym bardziej energia która absorbują rośliny rozdziela się na ilość roślin. Więc im więcej roślin zbędnych tym więcej energii one pochłoną Np. Jak masz lampę 100watt i współczynnik 2.0 to uzyskasz maxymalnie 200gram z uprawy. Niezależnie od tego czy to będzie 1 duża roslina czy 4 mniejsze.. z tym że jakościowo ta jedna może być lepsza niż te 4 bo mogą nie spuchnąć tak jakbyś tego sobię życzył 😉 W skrócie mówiąc.. energia z lampy jest stała.. znaczenie ma ile masz glodomorow do naświetlenia 😉 Skoro ta jedna roślina jest tak oo to zabiera ona moc innym roślinom, której będzie brakować rtm roslinom które jej rzeczywiście potrzebują 😛 Edytowane 24 Stycznia przez Mr.Green 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 25 Stycznia @Mr.Green chyba rzeczywiście miałeś rację, albo po prostu od PK puchną pałki, dziś 5 przed ostatnie podlewanie mixrm z PK. Od poniedziałku leci jeszcze tydzień mix nawozów bez Ok i później samą wodą. W niedzielę fotki wrzucę jako już końcowa jednej rośliny, może pozostałe 2 odżyją jak wyjmę ta jedną 🤔😁 A zmiana czasu naświetlania z 18/6 na 12/12 nie pomoże w dojrzewaniu, czy automaty nie mają na to wpływu? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 25 Stycznia Nie ma wpływu dla automata 12/12 bo ma gen Ruderalis który kwitnie samoczynnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 29 Stycznia UP 41 DZIEN PANNIENEK BLUE COOKIES A więc panna numer 1 dostała dziś ostatnia dawkę z PK, wczoraj nie dałem rady się dowlec bo mnie złamało. Natomiast zacząłem zapodawac już drugiej panience z uwagi że🤔 moje myślenie, zaczęły jej brązowieć włoski a słabo spuchła. Triochomy przy drugiej same przezroczyste, a do pierwszej macie zdjęcie bo wydaje mi się że bursztyn wyszedł🤔 Proszę o ocenę w zbliżeniu czy się mylę czy nie, oczekuje co najmniej 50/50 mleko/bursztyn Gorilla Frost w następnej aktualizacji zostanie również dodana, teraz skupiam się na tych dwóch paniach z waszą pomocą. No i dziś niestety jeden mały odrost też poleciał bo go niechcący złamałem 😔🫣 Panna z mocą wzrostu i dojrzewania, oby tak dalej może w dwa tygodnie dojdzie do kosy🌲druga panna, nie obrodziła się zbytnio ale nadrabia mega szyszka na głównym szczycie, aż mi będzie go szkoda kruszyć🤤 5 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 30 Stycznia Od zapach nie wytrzymałem i zerwałem sampelka, ale zanim go dałem do suszenia bacznie go obejrzałem, więc na podział 100% składa się tak około 5% bursztynu chyba że to barwa światła, 60% mlecznych, 35% przezroczystych. W tym tygodniu lecą same podstawowe nawozy na kwitnienie, chyba że w niedzielę stwierdze że jeszcze trzeba poczekać bo raczej tak się stanie. Co do drugiej pani to spuchła w oczach😁🤤 lepiej na nią pk zadziałał niż na pierwszą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 31 Stycznia W dniu 20/01/2024 o 22:54, WielebnyMerry napisał: Dziś próbuje sampelka, w sumie w poniedziałek podlałem pierwszy raz drugi w czwartek i wczoraj dostała około 500ml mixa nawozów. Wilgotność na poziomie 40% temperatura na 18 st. Raczej podlewanie przeniesie się na kolejny tydzień ponieważ z ziemi nie schodzi wilgotność i co podlewam prawie wszystko przelatuje, żeby nie przedobrzyc lepiej rzadziej😁 A sprubuj je czymś pogonić ( canazym, booster, może troszkę więcej azotu, bo one powinny pić, też nie mam zbyt ciepło w namiocie, ale jak leję 1l co 3 dni to ani kropla nie przeleci, a mam plastikowe doniczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 31 Stycznia (edytowane) @Glut78 ja podlewam co dwa dni, i po około 1-1,5L ale dodaje im jakiś nawóz do każdorazowego podlewania od kiełka do zbioru, tam jest zawartość azotu Wszystko zależne chyba od tego jakie spragnione, a podlewam stopniowo po pół litra i czekam czy przeleci Edytowane 31 Stycznia przez WielebnyMerry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 31 Stycznia @WielebnyMerry one teraz normalnie to powinny pić koło litra na dobę ( jest chłodna), ale co drugi dzień litr i nie powinna nawet kropelka przelecieć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 1 Lutego (edytowane) @Glut78 dziś podlane, wydojły 1,5 L na dziewczynkę x3 UP 44 flo panienek Blue Cookies 18dzin flo Frost Gorilla XXL 🤣 Druga panna mnie zadziwia bo normalnie to jak puchnie sam nie dowierzam🤔😮 Temperatura dzień/noc 21/18 wilgotność na poziomie 46%.A tu panna Gorilla Frost Edytowane 1 Lutego przez WielebnyMerry 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Lutego Piekielny ogródek 👍😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach