Cykacz 223 Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) Cześć zakładam ten temat z moją drugą uprawą indoor, ogólnie to pierwsza ruszyłem w wrześniu ale zjebalem, przelałem i mi się planty poblokowaly, stwierdziłem po 40 dniach ze szkoda prądu. 1x LSD Barneys farm 3x Godfather og Dutch passion. wszystko femki. ogolnie trochę o warunkach żyrandoled 90w na flo 3 żarówki po 18 w barwa 4k lsc z actiona. wentylacja mieszak 20w + wyciąg i filtr węglowy. nawozy: trypack od biobiz, pH + i - do tego calmag PH metr adwa12. doniczki 8l ziemia lightmix biobiz. cel to jaranie dla siebie bo mam pojemne plucko + buduje dom i kasy na dilera coraz mniej. Ogólnie gustuje w mocnych odmianach i do tej pory doświadczenie oprócz 1 zjebanego indoora to pare lat outdoor ale znudziło mi się bieganie z wiadrami wody jak beduin po pustyni. LSD w lewym górnym rogu reszta to Godfather og. planty wyszły 30.10.2023 z ziemi więc dziś maja 14 dni. Jak na 2 tygodniowe nie wydają się troszkę małe ? Lampa 50 cm od doniczki. z racji ze teraz boje się aby nie przelać podlewam szklankami wody, na 4 planty poszło półtorej szklanki. Trening jaki planuje to toping. Ogólnie to cel 100g na własne potrzeby. na ten moment planuje 30 dni Wega i przełączenie w wieku ok 3 tygodni upierdzielam szczyty. Edytowane 13 Listopada 2023 przez Cykacz 3 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 13 Listopada 2023 Godzinę temu, Cykacz napisał: Jak na 2 tygodniowe nie wydają się troszkę małe ? przejdą, ciekawi mnie tylko czy wystarczą te żarówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 13 Listopada 2023 21 minut temu, Kibic napisał: przejdą, ciekawi mnie tylko czy wystarczą te żarówki Na innym forum widziałem fotorelacje Z tymi żarówkami i działało to jakoś. W sumie to daje 12,500 lm. Ale tez ogólnie mysle czy nie kupić Mars ts 600 bo mysle po pierwszej udanej uprawie o trochę większym metrażu. Planty które miałem przez te 40 dni jakoś wyglądały gdyby nie to że je przelałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 13 Listopada 2023 @Cykacz ile masz tych żarówek? Sam muszę zakupić, ale ja mam 35x35 boxa i się zastanawiam ile... 4 chyba styknie? Pozdrawiam, Dudasz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) 20 minut temu, Dudasz666 napisał: @Cykacz ile masz tych żarówek? Sam muszę zakupić, ale ja mam 35x35 boxa i się zastanawiam ile... 4 chyba styknie? Pozdrawiam, Dudasz. Na vega mam wkręcone 3 przy 4 w poprzedniej uprawie zrobiłem sałatę trochę. A początku, teraz od początku dałem 3 żarówki czyli 7,500lm i 50 cm od doniczki. Docelowo według kalkulatora powierzchni potrzebuje 12,500 tys lm czyli 5 żarówek. Edytowane 13 Listopada 2023 przez Cykacz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 13 Listopada 2023 @Cykacz widzisz. Dobrze, że wspominasz. Zapomniałem o tym kalkulatorze... 🤦🏻♂️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 @Cykacz wiecej wody. Poktorej szklanki na wszystkie planty czy każdy plant po półtorej szklanki ? Dobrze idą jak na dwa tygodnie. 😉 Calmaga już dawałeś? Powodzenia i spełnienia założeń życzę. Props za Bio 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 13 Listopada 2023 19 minut temu, Mr.Green napisał: @Cykacz wiecej wody. Poktorej szklanki na wszystkie planty czy każdy plant po półtorej szklanki ? Dobrze idą jak na dwa tygodnie. 😉 Calmaga już dawałeś? Powodzenia i spełnienia założeń życzę. Props za Bio Na wszystkie to woda była po poprzednim mam uraz przed podlewaniem, lalem jak na oucie i skończyło się to pognitymi korzeniami, ile gdzieś łac im na tym etapie ? calmaga nie dawałem jeszcze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 Dał 200ml na roślinę one potrzebują wody by się rozwijać i nie mulic. Lej powoli, niech wsiąka delikatnie i lej dookoła rośliny. Pod roślina nie musisz. Korzenie będą szły za wodą. Potem daj jej 300ml ootemt 400ml i zaraz 500ml musisz uczyć je pić. Lej powoli żeby woda nie przelatywała za szybko i nie wyciekała dołem. Daj zapobiegawczo calmaga. To masz od biobizza? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) 10 minut temu, Mr.Green napisał: Dał 200ml na roślinę one potrzebują wody by się rozwijać i nie mulic. Lej powoli, niech wsiąka delikatnie i lej dookoła rośliny. Pod roślina nie musisz. Korzenie będą szły za wodą. Potem daj jej 300ml ootemt 400ml i zaraz 500ml musisz uczyć je pić. Lej powoli żeby woda nie przelatywała za szybko i nie wyciekała dołem. Daj zapobiegawczo calmaga. To masz od biobizza? tak calmag mam od biobiza, czyli mam na razie lać im po szklance wody na łeb i za jakiś czas stopniowo zwiększać? Jeżeli tak to za 2 dni je podleje tak jak wspomniałeś. Edytowane 13 Listopada 2023 przez Cykacz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 13 Listopada 2023 Ja u siebie to bym już 500ml śmiało lał... żeby korzeń się nie zastanawiał i bał rozrastać, że tam sucho jest 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 13 Listopada 2023 1 minutę temu, WBB napisał: Ja u siebie to bym już 500ml śmiało lał... żeby korzeń się nie zastanawiał i bał rozrastać, że tam sucho jest poprzednim razem gdy podlewałem je większymi ilościami wody skończyło się to tak że zablokowały mi się w chuj ;d i 40 dni poszło się jebać. stąd moje opory przed laniem im wody teraz przynajmniej na tym etapie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 13 Listopada 2023 @Cykacz dlatego napisałem, że ja u siebie bym tak lał 🙂 Jak raz przelejesz to da radę to wyprowadzić, gorzej jak cały czas w błocie siedzą. Ale pierwsza uprawa jest po to żeby się podlewania nauczyć 😉 Możesz zwiększać ilość tak jak Mr.Green pisze żeby się mniej stresować. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) 21 minut temu, WBB napisał: @Cykacz dlatego napisałem, że ja u siebie bym tak lał 🙂 Jak raz przelejesz to da radę to wyprowadzić, gorzej jak cały czas w błocie siedzą. Ale pierwsza uprawa jest po to żeby się podlewania nauczyć 😉 Możesz zwiększać ilość tak jak Mr.Green pisze żeby się mniej stresować. Tak też będę robił, dziękuje za rady za 2-3 dni dostaną już po szklanie na głowę i co jakiś czas im będę zwiększać. Jeszcze będą z tych suk alkoholiczki, właściciel nie pije to niech one wyrobią moją normę ;D Edytowane 13 Listopada 2023 przez Cykacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 @Cykacz nie wiem jakie masz szklanki. Wode odmierzaj w ml w końcu prowadzisz uprawę 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 13 Listopada 2023 Teraz, Mr.Green napisał: @Cykacz nie wiem jakie masz szklanki. Wode odmierzaj w ml w końcu prowadzisz uprawę 😛 Wiem o tym, po prostu z przyzwyczajenia mam chyba każdy rodzaj szkła w domu z tego względu że kiedyś rodzina miała restouracje ;d używam takich 200ml okolo do podlewania 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 I daj jej 200ml 😉 a za 3 dni jak będzie sucho to daj 300 ml itd. Ja osobiście zalewam doniczkę 8L około 300ml na start przy sadzonce i mam na dobry tydzień spokój. Musisz wytrenować swój styl Matha Fucka który Ci najbardziej odpowiada i go realizować . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 13 Listopada 2023 1 minutę temu, Mr.Green napisał: I daj jej 200ml 😉 a za 3 dni jak będzie sucho to daj 300 ml itd. Ja osobiście zalewam doniczkę 8L około 300ml na start przy sadzonce i mam na dobry tydzień spokój. Musisz wytrenować swój styl Matha Fucka który Ci najbardziej odpowiada i go realizować . Dziękuje za cenne porady mistrzu po namyśle i tak musze zamówić kilka głupot z sklepu ogrodniczego to sobie dokupie miarkę do podlewania litrową z podziałką. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 14 Listopada 2023 (edytowane) Mały updejt 15 dzień trochę więcej fotek bo biednie z jedną startować. Można już im podawać calmag z wodą? Pierwsze dwie foty to LSD reszta to Godfathery. Ten biały nalot jest od kilku kropel wody które spadly mi na planta. Edytowane 14 Listopada 2023 przez Cykacz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Listopada 2023 Poczekaj niech na spokojnie zbuduję jeszcze jedno,dwa piętra i trenig będziesz robić Lst? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach