Mr.Green 4,309 Napisano 26 Listopada 2023 Nie ma to jak burza muzguf.. 😛 chwila pierdolenia i już nowe opcje do spełnienia 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 26 Listopada 2023 @Resi666 generalnie mógłbym wsadzić je do większych donic i rozciąć folie po bokach, ale musiałbym wziąć donice o większej średnicy niz worki x4 żeby to komfortowo zrobić, co jest ciężkie do zrobienia przy 50x50 boxie @Mr.Green patrząc na inne fotorelacje to nawet mi się nie podoba sposób wykonania moich "donic" także przyznaje ci rację 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 26 Listopada 2023 @szamayo Ziomek na luzie to ogarniesz nie muszą byc większe 4x ( delikatnie wkładasz łapę miedzy worek a bok doniczki , rozszerzasz i drugą ręką przecinasz ) dawaj byku my będziemy patrzeć 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 26 Listopada 2023 @Resi666 chodziło mi o to że 4 donice mam czyli każda z nich musi być większa od worka z którego będę chciał przesadzać żeby to miało ręce i nogi, a nie ze jedna donica 4x większa od worka, boję się że może przynieść to negatywne skutki, szkoda mi miesiąca czasu życia roslin żeby kombinować nie mając pewności czy to pomoże 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Listopada 2023 @szamayo napierdziel dziur i po sprawie 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Listopada 2023 @szamayo nie kombnuj już za bardzo bo popsujesz 😛 i będzie dupa. Porób dziurki lub otwory. Nie nacinaj za dużo bo się rozleci Uważam że kolejnym minusem uprawy w reklamówce jest brak spójności bryły korzeniowej. Nie wiem czy to luźne tam jest czy ubite lecz sama folia niezbyt nada ziemi forme lekko zbitej bryły by korzenie tam dobrze urzędowały. Do tego ziemia dedykowana zapewnia kolosalną różnice prawidłowego startu dla roślin i zwiększa efekt od samego początku po sam koniec. Jest to bardzo ważny czynnik który bardzo ułatwia uprawę gdy się nie ma doświadczenia 5 minut temu, szamayo napisał: szkoda mi miesiąca czasu życia roslin żeby kombinować nie mając pewności czy to pomoże Z jednej strony szkoda miesiąca.. a z drugiej to przed tobą jeszcze 2 i to trudniejsze heh 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 26 Listopada 2023 Wykałaczką ponakłuwałem, wiele mikrootworów, no i wlałem im pierwszy raz calmag w postaci ok 3ml na 1L wody, czekam na rezultat i wstawię foto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 26 Listopada 2023 @szamayo dużo calmagu! Jebłeś się o przecinek? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 26 Listopada 2023 @WymiataczMega dodałem tyle że wzlegu na to że jeszcze nie miała okazji go spróbować czyli ewentualne braki chcialem uzupełnić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 26 Listopada 2023 @szamayo startuj od mniejszych dawek. Nie widać u ciebie mordo braków. Złym dawkowaniem można tylko sobie pogorszyć 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 26 Listopada 2023 @WymiataczMega braków nie widać ale odkad leje im wiecej nawozu wyraznie odzyly tym sie sugerowałem, ale fakt że chęć zobaczenia większych roslin może przynieść odwrotny efekt,dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 27 Listopada 2023 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 27 Listopada 2023 @szamayo ładne, zdrowe rośliny 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 27 Listopada 2023 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 27 Listopada 2023 @szamayo mordo ta jedna panienka chyba niegrzeczna była? Bo widzę że w kącie stoi😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 27 Listopada 2023 @WymiataczMega teraz to ma luz, wcześniej była przywiązana do kąta, ale posłucham się rady i przybliżę centrum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 27 Listopada 2023 @szamayo wiesz żeby o namiot się nie opierała w miarę możliwości 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 28 Listopada 2023 Pokazały się preflowery na wszystkich roslinach Wlałem im dziś 2,25 pk 0,5 calmag 2,5 grow 2,5 mikoryza 2 bloom Trochę ciasno się zrobiło w boxie, czekam na pierwsze topki żeby przyciąć właściwe liście Poodcinalem wszystkie sznurki bo moim zdaniem tylko krępowały wzrost roślin 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Listopada 2023 Pamiętam poczatek twojej uprawy poszly wchuj niech kwitna dobrze uważaj i nie przesadzaj z nawozem bo ja dojebalem za dużo ale już opanowane, pod kontrolą pozdro🪴💪😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 30 Listopada 2023 (edytowane) Zaczynają rosnąć coraz szybciej, ten po lewej na poprzednim zdjęciu był pod termometrem, teraz sięga termometra, fajnie idą, podobają mi się 😀 Edytowane 30 Listopada 2023 przez szamayo 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach