Skocz do zawartości
UKTHC

1x Purple Queen, 1x Special Queen, 1x Cookies Gelato - Lumatek Attis 200w & Phytolite 130w

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj drugi raz poszła woda. W następny piątek/sobota ✂️✂️✂️

IMG_20240129_210710.jpg

IMG_20240129_210721.jpg

Wczoraj drugi raz poszła woda. W następny piątek/sobota ✂️✂️✂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie jestem pewny.. Special Queen wygląda na 100% że się wyje i tylko ona pokazała już jakiś czas temu brązowe wlochy. A Purple Queen i Cookies Gelato same białe włoski ma.. Dziwne, bo jak dobieram pestki staram się, żeby czas kwitnienia miały taki sam lub bardzo zbliżony.. Ale jak to chwasty - Mają swój plan 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@vego1989 wiadomka! Ciśnienia nie mam, chociaż nie pale już od zeszłego poniedziałku i coś by człowiek w końcu przykopcił 🙂

Najwyżej Special Queen będzie bardziej w bursztyn i zrobię z niej kanapowca 😛

Paliłeś już ją? Jakie efekty? 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@UKTHC miałem,zalezy od tolerancji. Ogólnie mocne palonko, ladnie pachnie.znajomi mówili że za mocne, ale bursztynu właśnie było z 30%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema ekipa! Chciałem Was prosić o radę, lub może małą ankietę. Zrobiłem parę fotek Special Queen pod mikroskopem 🔬🔬🔬Dalibyście jej jeszcze parę dni, czy robimy dzisiaj ✂️✂️✂️??? 

Tam gdzie pojawia się więcej bursztynu to listki blisko głównych topów. Tam gdzie tego bursztynu jest mniej lub nie ma wgl to m iejsze lub niższe partie 😉

Uciąłem sobie sampelka, bo mi się plany na weekend zmieniły no i muszę Wam powiedzieć, że jak na wysuszony materiał w mikrofali to porył mi beret. Faza jak bym cofnął się ze 3 lata wstecz. Efekt błogi przyjemny, a haj długi jak z UK do PL 😂 Normalnie wypalalem sobie zawsze pół blanta i było fajnie. Teraz pół jarałem na 2 razy.. 😅 Zobaczymy jak będzie gdy się to ładnie wysuszy i przeleży w słoju 😁

IMG_20240204_132525_edit_373598491364867.jpg

IMG_20240204_132617_edit_373618318917468.jpg

IMG_20240204_132658_edit_373638607194548.jpg

IMG_20240204_132908_edit_373657331112254.jpg

IMG_20240204_133120_edit_373679125985688.jpg

IMG_20240204_133207_edit_373737587569012.jpg

IMG_20240204_133435.jpg

IMG_20240204_133440.jpg

IMG_20240204_133454.jpg

Edytowane przez UKTHC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W namiocie dwie siostry śpią, ale one jeszcze potrzebuje troszkę czasu.. A z tą się waham.. 😅

8 minut temu, WymiataczMega napisał:

@UKTHC tnij na raty może🤷

Czyli powiedzmy pierw główna łodyga, a później po paru dniach resztę? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@UKTHC śmiało możesz ją potrzymać z innymi. Bursztyn z brzegu się pojawia jako pierwszy i nie jest do końca wyznacznikiem gotowości całej rośliny. 

Tydzień byś je mógł przebujac jeszcze. Są zdrowe i zawszę się trochę wyjedza 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@UKTHC miałem taką panienkę, trzymaj jeszcze z tydzień dwa jeżeli nie musisz na już ciąć. Ryje beret zdrowo ten materiał, najlepiej jak już przejdzie trochę przez curring.🤜🤛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, vego1989 napisał:

@UKTHC miałem taką panienkę, trzymaj jeszcze z tydzień dwa jeżeli nie musisz na już ciąć. Ryje beret zdrowo ten materiał, najlepiej jak już przejdzie trochę przez curring.🤜🤛

No jestem pozytywnie zaskoczony 😁 jak już ładnie wyschnie i poleżakuje będzie sztosik 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema. Leci 11 tydzień od zmiany światła. W opisie ziarenek czas kwitnienia wynosi 8-9 tyg. Myślicie, że dłuższy weg przekłada się na dłuższy okres flo? Special Queen w niedzielę leci pod nożyczki. A Cookies Gelato i Purple Queen poczekają do następnego tygodnia. 😋

IMG_20240207_210033.jpg

IMG_20240208_215941.jpg

IMG_20240208_222022.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak producent podaję 9 tygodni a Ty masz 10 tydzień kwitnienia to nic strasznego. 

Geny i warunki bardziej bym powiedział że odpowiadają za przebieg procesu kwitnienia. 

Informacja od producenta też odnosi się do terminu że np. Po 9 tygodniach roslina jest już gotowa.. czyli od 9 tygodnia można już ścinać i ja palić ale nie jest napisane w jakiej formie będzie roślina.. czy będzie to początek mleka.. czy już pełne mleko i delikatnym bursztyn czy pełny bursztyn. 

P.S. bardzo ładny top 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB a ja odpowiedziałem że raczej geny i warunki mają większy wpływ na długość FLO niż długość wega.

Zdefiniuj długi WEG a następnie zdefiniuj dłuższy WEG.. skoro w naturze roślina weguje od np. Marca/kwietnia aż do Lipca.. a w cieplejszych klimatach to i od lutego możesz lecieć z roślina na polu.. i przy takim wegu roślina zawszę kwitnie tyle samo.. od sierpnia do października w zależności od odmiany.. to wychodzi że przy o wiele dłuższym WEGu niż nasze WEGi w boxach, roślina i tak trzyma poziom i mieści się w swoich ramach czasowych z kwitnięciem. 

Różnica jednego tygodnia to po prostu nic. To tylko nasze przyzwyczajenie że jak coś jest na opakowaniu albo w necie to tak musi być bo tak podaję producent.. 

Reklama produktu to jedno a fakty życia codziennego to drugie.

To tak jak z reklamami płynów do mycia naczyń czy innych gowien :D gdzie jedną kroplą rozbija sie 10 talerzy tłuszczu który niczym dilerzy.. rozbijają się na boki gdy psy wjeżdżają :D 

Edytowane przez Mr.Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Mr.Green napisał:

P.S. bardzo ładny top 🙂

Dzięki 😊 najlpsze, które mi do tej pory wyszły 🙂

Musze sprawdzić, ale chyba 11 tydzień się skończył i zaczął 12.. A te 2 mendy jeszcze z tydzień posiedzą w namiocie 😝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green to dojdzie do 13 tyg. Odejmiemy tydzień indukcji i tak zostaje 3-4 tyg więcej jak podaje producent. Nie żeby mi to przeszkadzało.. Niech puchną ile wlezie 😁, poprostu taka ciekawostka 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi