WBB 2,021 Napisano 30 Stycznia @Wladimirdawaj jaki masz patent z tym światłem i co on wg Ciebie daje... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,100 Napisano 30 Stycznia @WBB wszystko masz wyjasnione przez starszego Pana w filmie😉 swiecic i obnizac temperature tuz przed scinka to tyle w skrocie🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 257 Napisano 30 Stycznia Ten Pan mówi: Nie ma żadnych dowodów że ciemnia daje pozytywny wpływ na jakość materiału. Wręcz wyłączenie światła wyłącza produkcję nowych trichomów. Ma to negatywny wpływ na produkt. Osobiście nie stosuje ciemni w ogóle, raczej staram się kosić przed włączeniem lamp lub ma początku fazy jasnej Dalej mówi: Lepszy efekt może przynieść 24h światła, ponieważ wytworzy więcej trichonów w tym czasie. Po czym mówi o pozytywnym wpływie niskiej tempwratury Tak, niska temperatura spowalnia procesy(wysychanie trichomów)to fakt, 24h światla... Ciekawe... Z tego co zauważyłem to jak filtr popuszcza to najmocniej czuć w fazie jasnej... Trzeba próbować, opisywać wrażenia. Nie mówię że się sprawdzi wszystko, ale pewne zależności zauważyłem. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,021 Napisano 30 Stycznia @Wladimir czyli wniosek, że im mniej kombinujemy to lepiej 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 257 Napisano 30 Stycznia (edytowane) Tak, czasem kluczem do sukcesu jest prostota. Innym razem drobny szczegół może dużo zmienić. Widzieliście jak suszą w USA? Osuszacz, nawilżacz i schodzenie procentami każdego dnia, kontrola klimatu na całego. Oczywiście w niskich temperaturach. Po takich suszeniach kurować nie trzeba Edit: Wszystkie dobra luksusowe dojrzewają długo i w niskich temperaturach: sery, wina whiskey Edit2: Niskie temperatury dla konopii to 18stopni chyba 🙂 Edytowane 30 Stycznia przez Wladimir 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 30 Stycznia @Glut78 tyle to nie będzie 😛 Tylko jedna panna poszła na masę 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 655 Napisano 30 Stycznia Mówiłem że ciemnia gówno daje to mnie schłostać chcieli 😄 ( żart oczywiście ) 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 30 Stycznia (edytowane) @Resio666 Świat jest pełen legend 😉 Edytowane 30 Stycznia przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 30 Stycznia @Resio666 bo nie jesteś Putinem :D. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 655 Napisano 30 Stycznia @Growerseed Jest w tym sens bracie 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 30 Stycznia W dniu 23/01/2024 o 17:56, Resio666 napisał: @Mr.Green Ładne topy ❤️ @moonka Stawiam na 30 g na sucho Spory przestrzał kolego 😄 właśnie skończyłem trym pierwszej damy 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 30 Stycznia Minął tydzień od ścięcia pierwszej panny. Roślina wisiała grzecznie w temperaturze 18-20°. Wilgotność początkowa 60% potem zejście na 50% i przedostatni dzien wbiło na 45% po czym ostatni dzien wróciliśmy do 50-55% Topki zastygnięte jak lawa. Tak zalane żywica jakby były sztuczne. Do tego ciężkie. Jak Resio pisal 30g to patrząc jak schną.. byłem skłonny to przyklepac 😄 jednak przy trymie jak wziąłem do ręki to poczułem że nawet te mniejsze są dobrze zbite i sztywne lecz nie kruche. Jestem mile zaskoczony genetyka od Barneys Farm. Waga pokazuje 61/62 do tego spaliłem jedynkę może dwójkę więc wynik koło 60g. Kilka gram pewnie jeszcze ujdzie. Wsaduzlen do słoika.. obiecałem sobię że nie będę podbierał 😄 zobaczymy po 2-3 tygodniowym curringu 🙂 Material strasznie klejący. Zapach głównie owocowy i bardziej w owoce leśne + lekka wiśnia. 1 3 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,389 Napisano 30 Stycznia @WBB @Mr.Green @Wladimir Ostatnio o tym światłe pisałem Hulkowi przed ścinka, ja zrobiłem sobie eksperyment po którym dalej chuja wiem xd, ale zacząłem czytać, dla mnie ta ciemnia to pic na wodę, z logicznego punktu widzenia, i podobno w teorii również. Przy 6 roślinach co scinalem 5 było tej samej odmiany 3 były z ciemnia, i 3 bez choć miałem słabe warunki żeby zrobić wiarygodne porównanie, to mam w dupie ciemnie, i tak różnicy nie widać,a wręcz rośliny co nigdy nie miały wyłączonego światła mam wrażenie że są lepsze, ale też mam wrażenie że mogę mieć wrażenie, a więc jebać skoro ciężko stwierdzić różnice 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,102 Napisano 30 Stycznia @Mr.Green pysznie wygląda 👍. Gratulacje 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 30 Stycznia @WymiataczMega nie ma źle. Małe błędy były i dużo nauki 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Stycznia @Mr.Green ładny wynik 😁Bardzo ładne topki,ważne żeby smakowały i robiły robote,waga na drugim miejscu jeżeli nie idzie na dill...Graty!🤜🤛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 30 Stycznia @Mr.Green zacne topki 👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 30 Stycznia @Boczelli szału nie ma.. lepsze nadchodzą 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 30 Stycznia @Mr.Green bardziej kolorowe beda? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 30 Stycznia @Boczelli chyba tak. Jedna ta która była taka ładna na zdjęciu to się suszy i ostatnia od Barneysa też trochę. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach