moonka 3,389 Napisano 23 Października 2023 (edytowane) @Pablo 1988 nic nie obcinaj bo to i tak nic nie da. Oby nie poszlo wyzej bo juz wtedy nic jej nie uratuje. Mysle, ze jutro rano albo najpozniej po poludniu bedziesz wiedzial co dalej z nia robic Edytowane 23 Października 2023 przez moonkagliwicee @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 23 Października 2023 @moonkagliwicee co robić trzeba to nic nie robić.Tu czas wyleczy rany wg.mnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Października 2023 Dobra Panowie tak zrobię nic nie obcinam niech sobie zyje a też tak nie chce pisać z każdą dolegliwością wiecie o co be 😎💥💪💣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 23 Października 2023 Tu się nic nie dzieje złego. @Pablo 1988 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Października 2023 Panowie zerknęłam dzisaj i widzę że dalej zaczyna przechodzić na następne liście cos jest nie tak??? Temperatura 23 wilgotność 63 wychodzą te plamki i skręcają się w rulonik ku górze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2023 Siema myślę około tygodnia następne do gięcie poleci 🪴🔨💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,320 Napisano 27 Października 2023 Elegancko👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2023 @WymiataczMega normalny lSt lecz do poprawy będzie na bank chciałem jeszcze fim zrobic ale szkoda na automatach 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,320 Napisano 27 Października 2023 @Pablo 1988 dokładnie. Dobre lst styknie. Z drugiej strony jest ryzyko jest zabawa😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2023 (edytowane) @WymiataczMega no jasne na nowy sezon zrobie wszystkimi sezonowym fim, Lst😁💣 Edytowane 27 Października 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 27 Października 2023 Ktoś tu parę dni temu dawał 2 rośliny w jednej donicy.... i był tam problem nie taki łatwy teraz do rozwiązania bo się "podjadają" @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2023 (edytowane) @WBB wiem było coś takiego myślę je przedzielic żeby się nie zjadały nawzajem 🤔🐽🐷🐖 Edytowane 27 Października 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 27 Października 2023 4 godziny temu, WBB napisał: Ktoś tu parę dni temu dawał 2 rośliny w jednej donicy.... i był tam problem nie taki łatwy teraz do rozwiązania bo się "podjadają" Zwieksz dawki i podaj mikoryzę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2023 @Lasir zwiększyć dawki ??? narazie leje tylko czysta wodę 6hp plus biohumus mikoryze zapewne muszę kupić nie będzie problem jak to dawac?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 27 Października 2023 Możesz na przemian. Woda, woda z nawozem, woda z miko i tak przez jakiś czas.Mikoryzę się odstawia później.I tak zwiększ dawki bo dzięki miko roślina pobiera ile potrzebuje.Więc nikt nikomu nic nie zje. @Pablo 1988 Biohumusa odpal grubo na kwitnięciu ze 2 razy i też zagra 🙂 Musi być prawdziwy biohumus.Z dżdżownic kalifornijskich 🙂 Nie bój się go lać. I zdejmij ten keramzyt. To sie na dno doniczki daje w przypadku tych roślin 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2023 @Lasir ja sobie dalem na gore bo tak chciałem 😁😁😁 mikoryze zapodam jutro piona👊 siewki zostały przedzielone więc myślę że korzenie nie będą na siebie wychodzić i pobierać i zabierać sobie pierwiastki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 27 Października 2023 Ta zachcianka keramzytowa zatrzymuje wilgoć w ziemii niepotrzebnie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Października 2023 @Lasir oki jutro się tego pozbędę jeżeli tak mówisz to się coś tam znasz dzieki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 27 Października 2023 Dużo czytam.Zioło woli być suche niż mokre.Mam na myśli ziemię w której rośnie. @Pablo 1988 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Października 2023 @Pablo 1988 Nie sadź dwóch roślin na jednej donicy, bo to nie jest zbyt dobry pomysł, co widać na wielu podobnych uprawach, gdzie jedna roślina odbiera pokarm drugiej i trudno na kwitnieniu od średniego po zaawansowane wykarmić jedną i drugą roślinę, jakie siedzą w jednej doniczce. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach