Lasir 640 Napisano 4 Października 2023 Jak sucho to trza lać.Inna magia nie pomoże.Na czym stanęło z dylematem lampowoodległościowym? @TomWar Tu moja dziecinka spod 30-40 cm od lampy całe jej życie.Moc odpowiednio... Pamiętaj ze jak masz dużą odległość to dolna część rośliny = wysokosć od lampy+ wysokość rośliny.50cm lampa, 50 plant- dolne odnóża są wtedy 1m od lampy 🙂 Mogłbym trzymac metr od plantós i pełna moc ale po co 300W jak można 75W. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 4 Października 2023 @Lasir jeśli o lampę to moc 50% 70cm wysokosci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 4 Października 2023 Ok.Każda lampa, tak sobie myślę jest inna, lepiej mieć swoje wnioski jak najszybciej bo nie ma uniwersalnego środka.Za dużo czynników decyduje o całości 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 6 Października 2023 Siema mam pytanie co jest z tymi końcówkami niedobór fosforu ? Przy takiej ziemi... rosliny zablokowane czy co proszę o porade @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 6 Października 2023 Przepraszam potasu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Października 2023 @TomWar Nieczego nie brakuje, nawalone azotem i stąd takie końcówki, to niczym nie szkodzi, więc nie ma się czym przejmować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Października 2023 @Lasir pij mleko. Będziesz wielki 😛 @TomWar tak jak zielonka napisał. Lekko palone końcówki szkody nie robią. Możesz trochę ograniczyć azot. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 7 Października 2023 @Mr.Green nie moge nic ograniczyc bo nic nie leje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Października 2023 @TomWar jak leci sama woda to nic nie zrobisz. Nic jej też nie będzie. Życie toczy się dalej. Ziemia dobrze nabita :)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 7 Października 2023 Biohumus@TomWar @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 9 Października 2023 (edytowane) Siema Wilgotnosc 60% Lampa 50% mocy 70 cm wysokości Temp 25 C W tym tygodniu planuje dorzucić nawozy w 1/4 dawki Nawozy jakie zamierzam włączyć to Plagron green sensation plagron power buds Plagron sugar royal Plagron terra bloom I takie pytanie zabezpieczyć się jeszcze w coś? Edytowane 9 Października 2023 przez TomWar 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Października 2023 @TomWar greensensation to na flonsoe daje, najlepiej od 3-4tyg...bloom też na flo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 9 Października 2023 @vego1989 ja tak myślę że w przyszłym tyg rozpocznie się okres kwitnienia także planuje raz w tygodniu dorzucić po 1/4 dawki tych specyfików ale czekam na rady od wyjadaczy bo nie wiem czy to dobra kombinacja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanMatejko 17 Napisano 9 Października 2023 Nawozy na kwitnienie daje się na kwitnieniu. Po co ja to piszę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 9 Października 2023 @JanMatejko bo to jest pierwsza uprawa a wiadomo jakie jest ciśnienie na początku co do nawozów 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 9 Października 2023 @JanMatejko tak zgadza się dlatego też nie wiem dlaczego to napisałeś... ale dziękuję za zainteresowanie na dniach mysle ze rozpocznie się okres kwitnienia Pozdrawiam @WBB co do ciśnienia to nie wiem czy jest aż tak sporo caly czas leci sama woda na kwitnieniu chce coś wrzucić ale w minimalnych dawkach że względu na brak doświadczenia aby nie przedobrzyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 9 Października 2023 @TomWar w sumie chyba mierzę wszystkich swoją miarą 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanMatejko 17 Napisano 9 Października 2023 Z reguły przy auto daje się połowę dawki tego co podaje producent. Masz najedzone planty i nie wykazują niedoborów. Chcesz to lej te nawozy, ucz się. Od nadmiaru niepotrzebnych pierwiastów w danej chwili możesz sobie zblokować planta, a tego nie chcesz. Z tego samego powodu autosy nie są polecane początkującym, ponieważ nie wybaczają błędów i odbija się na plonie. Jesteś kulturalny więc masz tą wiedzę tajemną do znalezienia w Google w 5 minut. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 9 Października 2023 @JanMatejko właśnie starem uczyć się na błędach kilka popełniłem i wyciagnolem wnioski co pewnie poskutkuje w przyszłości przynajmniej mam taką nadzieje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 10 Października 2023 @TomWar u mnie tak samo zolte koncowki, ale rosna ladnie dalej wiec olalem. Z nawozami poczekaj tak jak ci koledzy doradzaja. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach