Lasir 644 Napisano 2 Października 2023 (edytowane) Dobrze jest!@TomWar Znajdź se drugie hobby jakieś bo sam oszalejesz czekając na kosę a rośliny zamęczysz 🙂 polecam akwarium :)) Edytowane 2 Października 2023 przez Lasir @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 2 Października 2023 @Lasir tu jest akurat troszke inaczej w moim przypadku bo na kosę to zbytnio nie czekam poprostu chciałbym aby dobrze wyszło a później zobaczymy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 2 Października 2023 Uprawa przewiduje błędy.Za pierwszym razem błędy są normalne.Później tak samo normalne, zdarzają się.Ty za pierwszym razem chcesz dobrze, wiadomo, każdy chciał, ja też.Ale nie licz na to, że wszystko przewidzisz albo dograsz na cacy 🙂 Ale starania są ważne, popieram.Pojarasz w hooj jestem pewien. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 2 Października 2023 @Lasir ja zgory założyłem ze moge zawalić w jakimś aspekcie i będzie lipa ale z drugiej strony liczę że jednak bd ok no i po to zarejestrowałem się na tym forum aby brać pod uwagę wskazówki bardziej doświadczonych rolników;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 2 Października 2023 Jasne, wszystko rozumiem 🙂 Doświadczenie jest bezcenne 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,146 Napisano 2 Października 2023 @TomWar serio jest ok. 🙂👍 Bez stresu, pozytywne nastawienie to połowa sukcesu, tu znajdziesz wszystkie potrzebne info i bedziesz zadowolony z efektu. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 2 Października 2023 @Lady Green dziekuje jednak obserwując często fotorelki badz filmy pewnych growerow porównuje stan wygląd i wszelkie aspekty to wygląda to słabo... jednak jak we wszystkim doświadczenie jest kluczowe pożyjemy zobaczymy następnym razem bd lepiej i lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Października 2023 @TomWar Lepiej było iść w fotoperiody, a nie automaty, bo na automacie w indoor zawsze gorzej wyjdziesz. Nie jest jednak źle, choć trochę się zbijają, ale lekko, jak na moje oko, kolorystyka jest w porządku, dodałbym trening jedyny możliwy dla automatu, czyli Lst lub Scrog, jakie są sobie podobne, jako treningi niskiego stresu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 2 Października 2023 @Zielone krainy jestem właśnie w trakcie wykonywania swojego pierwszego lst heh. Możesz wyjaśnić co to znaczy zbijają? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Października 2023 @TomWar Odcinki między poszczególnymi segmentami rośliny są lekko za krótkie. Lst trzeba było zacząć wcześniej, teraz łodygi są dość grube i będzie ciężko je giąć. Ja zaczynam trening lst w okolicach 12 dnia od wyjścia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 2 Października 2023 @Zielone krainy też tak planowałem zgodnie z zaczerpniętymi informacjami ale one w tym okresie były naprawdę male @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Października 2023 @TomWar Przesusz lekko ziemię i na suchej ziemi próbuj giąć, nie masz na co czekać. Sucha ziemia, dlatego że na mokrej ziemi łodygi są napęczniałe od wody, więc nie są plastyczne, a związku z tym pękają przy uginaniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 3 Października 2023 Ja u siebie tu zacząłem dopiero odliczać jako dzień 3 😉 Z Ja mam wentyl na dachu boxa i mi temp wyrównuje mniej więcej do temp jaka jest poza boxem. Ale w upały i tak jest ciężko przy moim HPSie.... Przy 33 stopniach zaczynam się dopiero wkurzać czy nie poleci jeszcze wyżej. Ale ja mam indici sezonowe... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 3 Października 2023 @WBB ja widzę że kwestią liczenia dni to kwestia prywatna i nieustalona z góry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 3 Października 2023 @TomWar ja to chyba starałem się wstrzelić w tabelkę BioBizza do nawożenia 🙂 Bo w praktyce to zaczyna się dopiero nawożenie 2-3 tydzień, a wg ich tabelki już w 1 tygodniu piszą żeby lać nawozy.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 3 Października 2023 @Zielone krainy co jest powodem zbijania się roslin za blisko lampa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 3 Października 2023 @TomWar Odpowiem za kolege.Tak za blisko lampa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 3 Października 2023 @Lasir no dzięki ale mam 1m2 lumateka 300w pro i trzymam go na 60 cm od najwyższego szczytu i 50 % mocy wydaje mi się że to mało w porównaniu co ludzie piszą... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 3 Października 2023 Jeśli dobrze wyczytałem to Twoja lampa powinna wisieć 40 cm do szczytów. Ale jak dasz za dużo to po paru dniach zobaczysz, że odległości między węzłami się rozciągają, więc wiadomo, ze za wysoko.Lepiej za wysoko niż za nisko wg. mnie.Dobrze dać roslinie powalczyć. Poza tym jak dasz za wysoko to w końcu rośliny rosnąc same staną w dobrej odleglości 🙂 Patrz po liściach.Zdrowa ma lekko uniesione do góry jak dobrze świecisz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 3 Października 2023 @Lasir a gdzie to pisze ze tak powinna wisieć? Bo ja do lamy instrukcji nie dostałem na necie też zbytnio nie ma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach