Mr.Green 4,309 Napisano 26 Grudnia 2023 @Resio666 więc jakaś rolę pełni 😄 proces suszenia 😛 @moonka każdy leci po swojemu. Na patyku dłużej schnie. Ja wiekszosc suszę na patyku a te mniejsze kawałki też na szybko bo one są po około 4 dniach zjadliwe, więc można już podpalać. Dno słoika też nie jest jakimś większym problemem 🙂 zawszę można nie palić kilka dni 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 26 Grudnia 2023 U mnie 10 dzień się suszy i dużym topom jeszcze kilka dni brakuje. Po tygodniu lepiej dwóch curringu dobrze wysuszone zioło smakuje wyśmienicie 👍💚 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 29 Grudnia 2023 (edytowane) Oj, widzę że zdania są podzielone, ja nie mam siatki, do suszenia, a nie chce już więcej wydawać. Dzisiaj mi przyszła lupa, zrobiłam kilka zdjęć i wszystko ścinam, ale bardzo długo schodzi to wycinanie liści itd. Szczerze... Nawet nie próbowałam, ostatnio wcale nie chce mi się spożywać tej rośliny 😂 Jak coś to dam znać jak działa. received_309242382_edit14581677.mp4 Aaah no I muszę się zapytać, zostawić te małe topki, które nie doszły na krzakach żeby sobie doszły, czy te planty już umarły praktycznie?? 😄 Edytowane 29 Grudnia 2023 przez Alexi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 665 Napisano 29 Grudnia 2023 @Alexi z ciekawości zostaw zobaczmy co będzie się działo 🧐 sam jestem ciekawy 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 29 Grudnia 2023 (edytowane) @Resio666 dObra tylko muszę znaleźć inne miejsce na suszenie niż namiot XD a w namiocie już prawie miejsca nie ma na wieszaki hahah Edytowane 29 Grudnia 2023 przez Alexi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 30 Grudnia 2023 Pfff, prawie wszystko, mam tego dość idę spać 😂😂 Jutro wrzucę jakieś zdj. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,384 Napisano 30 Grudnia 2023 @Alexi te topki mozesz zostawic a nabiora jeszcze troche mocy. Kiedys ich nie scialem a resztki krzaka postawilem na podworku (nadal byl w ziemi). Po kilku dniach popcorn doszedl i mialem dodatkowe kilka gramow calkiem smacznej drobnicy 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 31 Grudnia 2023 (edytowane) A to jeszcze nie wszystkie na zdj, trochę już otrymowalam co wcześniej scielam i ładnie się curuje w słoikach zostawię sobie te małe topki + liście z trymu chyba będę sama vaporyzować, bo tam tyle trichomow na nich. Jak myślicie ile suchych może z tego wyjść? 😄 I jeszcze jakieś zdj z nad lupy. Nie wiem, która to była roślinka, z tej mniejszej robiona, ale trochę przezroczysto wyszło 🤷 Niektóre topki miały nawet zbyt pomarańczowe trichomowy, a niektóre bardziej takie Mleczno przezroczyste. Alee... Vaporyzowałam dzisiaj jakiegoś mniejszego topka z Lemon Sh. Silver Haze I jestem zadowolona. Edytowane 31 Grudnia 2023 przez Alexi 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Grudnia 2023 @Alexi ten topek co dodałaś spod lupy wyglada jakby chcial jeszcze puchnac 😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 7 Stycznia Wyszło ponad 300gram +masa liści z trymowania 😄 Jest chyba Okk 😄 Myślicie że mogę robić curing w zwykłych słoikach zakręconych czy muszą być takie zamykane z gumką? AHA no i jeszcze te małe topki dochodzą, dopiero włączyłam światło, ale zobaczymy 😄 myślę że tam z 30g jeszcze bedzie 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 665 Napisano 7 Stycznia @Alexi Jedne i drugie będą idealne ważne żeby światło nie docierało do topsonów 🙂 No widzisz fajnie zawsze to coś @Alexi I gratulacje wyniku 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 7 Stycznia (edytowane) Jeszcze ile dokładnie wyszło to napiszę za jakiś czas jak skończę wszystko trymować i ważyc, ale na tą chwilę jest 14 słoików każdy od 18 do 30 gram . Jeszcze z 3-4 słoiki będą Edytowane 7 Stycznia przez Alexi 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alexi 81 Napisano 9 Stycznia (edytowane) . Edytowane 9 Stycznia przez Alexi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach