Gość Napisano 29 Września 2023 @Mr.Green dokładnie, jak i @Szwagrom ma dzikie przemyślenia 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 29 Września 2023 @vego1989 ja poprostu chce przewidzieć wszystkie możliwe scenariusze żeby nie być później zaskoczonym 😉 Jak łapiecie odrost drutem i ściągacie go do rantu donicy to już później puszczacie go wolno w górę czy może jakieś wyginania po drodze np na boki? Bo ostatnio jak tylko je tak ściągnąłem to wyrosły mi łodygi chyba na 50cm w górę zanim kwitnąć zaczęło. Kilka liści wycialem i tak oba namioty: Coś ten mały HPS dupiato świeci. Wczoraj gołym okiem widziałem, że mruga a na fotce teraz też widać takie pasy ciemne 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Września 2023 @WBB ja zawsze poprawiałem lst,bardziej na bok odciagalem szczyty ale to przewaznie jak przechodziły na flo, wtedy lecą w górę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 29 Września 2023 @vego1989 ja je jutro będę poprawiał. Niektóre były trochę za małe to je tylko tak złapałem żeby od razu prosto w górę nie szły. A te 3 WhiteWidowy jak sałata. Nie ma nawet jak się do głównej łodygi dobrać:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Września 2023 @WBB wyżej lampa i je wyciągnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 29 Września 2023 One już stoją na podstawkach ze styropianu żeby Gorilli dorównać 🙂 Nie wiem właśnie czy nie podniosę tej lampy. Właśnie wymyśliłem jak to zrobić żeby Gorilla nic nie odczuł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Września 2023 @Growerseed Robiłem w organice , ale zostawiłem ją ze względu na mniejszą opłacalność takiej uprawy w stosunku do stosowania nawozów mineralnych. Nie ma sensu lać nawozów o innych proporcjach niż wymaga tego weg, a zatem jak ma rośliny na wegu to od uzupełniania niedoborów ma nawóz grow, a nie bloom, top max też bym nie walił do ziemi w czasie, gdy roślina jest w fazie wegetatywnej , jak wejdzie na kwitnienie i pokaże odpowiednie niedobory to wtedy można lać, a nie na pałę , gdy roślina nie wykazuje zapotrzebowania na dane pierwiastki. Jednak oczywiście niech sobie każdy uprawia, jak chce. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 30 Września 2023 9 godzin temu, Zielone krainy napisał: Jednak oczywiście niech sobie każdy uprawia, jak chce. @Zielone krainy ale to nie przez moje widzimisię tylko brak odpowiedniej wiedzy 😉 Chciałem ostatni grow na mineralnych spróbować ale nie było chętnych do pomocy... wszyscy tylko bio, organika. A ja to bym nawet GMO spróbował jakby się jakoś dało 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2023 @WBB byleby masa wyszla 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Września 2023 @WBB Ja lecę na mineralnych mogłeś razem ze mną lecieć , korzyści są większe, jest opłacalniej, bo mniej nawozów idzie, a topy lepiej puchną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 30 Września 2023 (edytowane) 12 minut temu, Zielone krainy napisał: @WBB Ja lecę na mineralnych mogłeś razem ze mną lecieć , korzyści są większe, jest opłacalniej, bo mniej nawozów idzie, a topy lepiej puchną. Nosz kurde... drugiej takiej okazji pewnie nie będzie. Ale następny grow na 99% pójdzie na mineralnych 🙂 Duży namiot 20/0/0 Mały namiot 18/2/0 Porozkraczałem chyba wszystkie na maxa. Każdy pęd jest na smyczy z drutu przywiązany. Fryzjer też był. 3 godziny pierdzielenia. Te na indukcji w małym tak chyba średnio teraz było naginać ale nie dało rady inaczej. Podane: Grow, RootJuice, BioHeaven. @Zielone krainyja nad tym Gorilla (lewy dolny róg na pierwszej fotce) za chwile nie zapanuje. On tak szybko rośnie. Niedługo by trzeba je też przełączyć... Gorilla stoi na podłodze, a te 3 pozostałe mają podstawki 5cm wysokie. Edytowane 30 Września 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Września 2023 @WBB Przełączaj te w 5 litrowych donicach, bo będziesz miał problem z wykarmieniem przy systemie korzeniowym, jaki będzie w dużym ścisku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 30 Września 2023 18 minut temu, Zielone krainy napisał: @WBB Przełączaj te w 5 litrowych donicach, bo będziesz miał problem z wykarmieniem przy systemie korzeniowym, jaki będzie w dużym ścisku. Tam już jest od 2 dni przełączone.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Września 2023 @WBB Nie zwróciłem uwagi to dobrze, bo i tak będzie , jak tak patrzę na nie wyzwanie , by je wykarmić w takich donicach i to jeszcze na organice. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 30 Września 2023 13 minut temu, Zielone krainy napisał: @WBB Nie zwróciłem uwagi to dobrze, bo i tak będzie , jak tak patrzę na nie wyzwanie , by je wykarmić w takich donicach i to jeszcze na organice. Tam będzie większy problem myślę z wysokością. Box ma 80cm a lampa trochę zajmuje bo ten odbłyśnik w niej to ktoś chyba z jakiejs patelni zrobił ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Września 2023 @WBB Problem z wysokością nie jest problemem, supercroping i będą się mieściły, problemem będzie je wykarmić, jak ciasno korzeniami wypełnią donice. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 30 Września 2023 @Zielone krainy aha... czyli zwiększanie dawek nie pomoże bo takie korzenie mogą nie nadążyć transportować żarcie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Września 2023 @WBB W ciasnocie w małym pojemniku w sensie doniczce, jak są na zaawansowanym kwitnieniu to wyżerają wszystko , jak szalone , więc trzeba windować ec w kosmos , a i tak jest trudno je wykarmić, a na organice to będzie jeszcze dodatkowo trudniejsze, a przy tym należy pamiętać, że nie możesz ich przelać, więc są takie sytuacje, że widzisz, że się zjada jak szalona, a nie możesz więcej lać, bo wody mają nadmiar, a nawozów niedobory. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 1 Października 2023 @Zielone krainy no teoretycznie zrozumiałem, zobaczymy jak będzie w praktyce 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 1 Października 2023 (edytowane) @Zielone krainy nie chcę nic pisać.. jednak nigdy nie spotkałem się z tym co opisujesz 😄 Edytowane 1 Października 2023 przez Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach