WBB 2,115 Napisano 25 Września 2023 @vego1989 jak nie przeniosę to za miesiąc będzie wkurw, że miejsca nie ma. I myślę w któryms momencie je wyjebać do małego namiotu te 5 litrowe 3 sztuki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Września 2023 @WBB jak masz możliwość to juz bym je przełożyl do innego domku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 25 Września 2023 @vego1989 nie chcem ale muszem 🙂 Będę się musiał zmobilizować i dostawić ten namiot i 3 albo może tylko 2 tam wpakować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Września 2023 @WBB podziel tak aby wszystkim dziewczynkom było wygodnie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 25 Września 2023 9 godzin temu, WBB napisał: Brat się zapyta co mi dało to obcięcie głów to mu powiem, że nie wiem 🙂 Zwalę na typów z forum 🙂 Powiedz bratu że szefem jesteś już Ty😂 a tak serio to nauka jest taka: Jak nie śpieszy Ci się z wegiem to możesz robić w różnych sekwencjach. Ale jak Ci się śpieszy to lepiej cięcie najpierw bo roślina ma czas się otrzepać po jakiś stresie jakim jest cięcie jej kawałka ciała. Później można w spokoju rozprowadzać odrosty - lst- i przełączać na flo. Jakbyś zaczął od lst i teraz np ciachał a zaraz przełączył to na pewno nie poszły by w górę jak pójdą teraz przy lepszej sekwencji treningów. Ja tak to widzę :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Września 2023 @WBB topa robisz po to by zmienić format rośliny. Jeżeli jest to odmiana co ma dominację głównego topa i nie chcesz choinki w namiocie to pozbawiasz ja głowy i wtedy łatwiej nad nią panować. Moc wzrostu idzie teraz w odgałęzienia które zostały. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 28 Września 2023 (edytowane) 18/0/0 Nie wiem czy ma to jakiś sens to co zrobiłem. Dostawilem mały namiot, cug sprawdziłem, że jest i wladowalem tam 3 sztuki. I tak się na wysokość nie wyrobie... Czy tego wszystkiego nie przełączać już? Bo jakoś szybko zapierdalają. Ten Gorilla lewy dolny róg to już woła o przełączenie... Te 3 małe też bym od razu przełączył.. @Zielone krainy, @vego1989, @Mr.Green przełączać? Bo to jeszcze 14 dni będzie dalej po przelaczeniu rosło 🙂 @Udyr @Udyrto byś tu za światło dorzucił? Planty nie zglupieja jakbym je tak teraz przerzucał spod 100 pod 400W i spowrotem? Bo do końca pewny nie jestem, że ten mały namiot zostanie... Edytowane 28 Września 2023 przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 28 Września 2023 @WBB Ty to masz zawsze zagwostki 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 28 Września 2023 @Mr.Green jakbym miał już z 10 przełączeń za sobą to może bym już o to nie pytał 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Września 2023 @WBB ja bym jeszcze chwilę potrzymał, później na flo jak wyskoczą to opierdolisz je do polowy od dolu i będzie gites. Ewentualnie siatkę bym zastosowal🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 28 Września 2023 Zastanawiałem się nad siatką ale je lubię co jakiś czas doniczki powyciągać do zabiegów i nie da się tak z siatką jak będzie.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Września 2023 @WBB da się da, tylko więcej pierdolenia. Trzymaj jeszcze chwile, chociaz taki krotki weg, ciekwy bylbym efektu koncowego. Ciekawe czy ktos robil wega 20dni?🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 28 Września 2023 @vego1989 tam ze 2 dni myślę śmiało mogę do tych 18 dodać bo z opóźnieniem im zacząłem odliczać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 28 Września 2023 @WBB zanim przełączysz to liści trochę usuń, gęsto jest. do 30 dnia max bym trzymał w tym niskim namiocie na wegu. Później tylko łamanie zostanie jak będą mocno się wyciagac. Jesli masz odpowiednią lampe do powierzchni to dodawanie światła nic nie poprawi. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 28 Września 2023 4 minuty temu, Udyr napisał: zanim przełączysz to liści trochę usuń, gęsto jest. W sumie to ani jednego liścia jeszcze nie usunąłem. Ostatnim razem miałem 34 dni Wega i teraz myślałem o jakimś krótszym. Ale masa jest priorytetem 😉 Aktualny pobór 641W 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Września 2023 @WBB Zależy, co chcesz uzyskać, jak ci wielkość donic pozwala to ja bym je jeszcze na wegu trzymał, jak ci coś na wysokość nie będzie się komponowało to zrobisz supercroping, czyli połamiesz łodygi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 28 Września 2023 @Zielone krainy w małym namiocie są 5litrowe, w dużym 10 litrowe.. SuperCropping przy ostatniej uprawie testowałem 😉 A uzyskać to wiadomo... jak największą masę w rozsądnym czasie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Września 2023 (edytowane) @WBB tylko masa masa i masa,a gdzie walory smakowe,zapachowe itd? 😅 Edytowane 28 Września 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Września 2023 @WBB W 5 litrowych donicach to bym przełączał szybko, bo korzenie będą się dusiły, weg z 15 dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 28 Września 2023 (edytowane) 12 minut temu, Zielone krainy napisał: @WBB W 5 litrowych donicach to bym przełączał szybko, bo korzenie będą się dusiły, weg z 15 dni. No to nie wiem czy jutro rano o 6 nie polecę programatora przestawić... albo może zostawię jeszcze dzień niech się do nowego miejsca przyzwyczaja 🙂 @vego1989 jak jest masa zadowalająca to i cała reszta też jest wtedy ok 🙂 Mi może na tydzień palenia zostało 🙂 Edytowane 28 Września 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach