WymiataczMega 2,183 Napisano 19 Października 2023 Wiesz duża wilgotność przy kwitnieniu może skutkować pojawieniu się plechy. To pewnie wiesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 614 Napisano 19 Października 2023 @WymiataczMega to wiem, ale nigdy nie miałem z tym problemu, no sprawdzę czy wilgotność nie idzie w górę wraz ze wzrostem temperatury, wątpię ale lepiej dmuchać na zimne bo szkoda plantów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,183 Napisano 19 Października 2023 Dokładnie. Mieszający chodzi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 614 Napisano 19 Października 2023 @WymiataczMega Tak Jeden jest na zewnątrz wtacza powietrze przez wlot drugi miesza je w srodku 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 614 Napisano 21 Października 2023 Witam dzień 42 i 52, potrzbuje pomocy z doborem dawki nawozow mianowicie nie bedzie mnie 4-5 dni, wiec wody roślinki dostają 1,5L, pytanie z czym proszę o pomoc Na górze white widow52dzien, na dole lemon 42 dzień. Obecnie temperatura to ok 21*, ww widać że się wyjada mocno żółknie od dołu. Ciemniejsza barwa na liściach mam nadzieję że jest od niższych temperatur w nocy sięgających aktualnie najmniej ok17,5* 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 632 Napisano 21 Października 2023 Nie nakarmisz na zapas.Duużo wody użyj a myślę, że przez 5 dni powinny dać radę.Ale serio-do imentu wody 😉 Zamiast 1.5l wlej 5 i gra 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 614 Napisano 21 Października 2023 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Października 2023 @cejerowski21 idą ale trochę brakuję papu 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 614 Napisano 21 Października 2023 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 632 Napisano 22 Października 2023 Miało Cię nie być 4,5 dni... Dobry patent na zowalnienie boxa 🙂 @cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 614 Napisano 25 Października 2023 Dzien 56 i 46 white widow(lewa)-1L wody pH6.3, 5ml bio bloom, 0,7ml calmag, 1,5ml pl13/14, 4ml top max lemon haze(prawa)- 1L wody pH 6.3, 2,5ml bio bloom 0,5ml calmag 1,5ml pk13/14 4ml top Max Usuwam jeden szczyt z white widow i kilka liści które zasłaniają topy z lemon haze. Pojawiły się dziwne przebarwienia na lemon haze podpowiecie mi może co to może być? Odległość lampy od szczytow to mnie więcej 20cm Zmiany kolorów na white widow spowodowane pewnie zimnymi nocami które były, natomiast nowe przebarwienia na Lemonie to albo braki pierwiastków albo przypalenie od światła, co to może być? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 632 Napisano 25 Października 2023 Ten fiolet na lisciach o P albo K.Coś podstawowego w każdym razie.Jest na każdej tabelce z niedoborami.@cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 614 Napisano 25 Października 2023 @Lasir Na lisciach fioletowawe to od niskich temperatur w nocy roślinka się odbarwiła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 632 Napisano 25 Października 2023 Też jest taka możliwość ale nie w Twoim przypadku.Ja też mam sporo mniej temp. w nocy i się nic nie wybarwia .Nie znam się ale takie miksy kolorowe roślina robi sam koniec i jak jest nakarmiona dobrze.@cejerowski21 W takim razie o których przebarwieniach pisałeś? Która to lemon? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 614 Napisano 25 Października 2023 @Lasir lemon to ta po prawej, jej przebarwienia mnie martwią, po lewej to white widow odbarwione liście od spadku temperatury. Lemon ma od czegoś innego abo głod albo stres @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,183 Napisano 25 Października 2023 Dobrze ci puchną te chwasty 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 632 Napisano 25 Października 2023 Skąd ta pewność co do fiolet/temp? Na roślinie po prawej nie tylko na kolor lisci ale na to jak je wykręca.I masz chlorozę czy jakoś się to nazywa a jest to charakterystyczny objaw ktoregoś noedoboru.Konkretów Ci nie podam bo nie uczyłem się takich rzeczy na pamięć 🙂 Obczaj tabelkę Dutch-passion i masz odpowiedź. Chloroza albo nie wiem czy tak się to nazywało.To jest to, że widać wyraźniej żyłki na liściu...Te liście zaczną tracić kolor od zewnątrz do środka liscia. @Lasir @cejerowski21 Czyli oprócz tego, że stopniowo obniżasz temperaturę roślinom rozumiem, że światłem też manipulujesz? Czy jednak P albo K, nie pamiętam? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 632 Napisano 25 Października 2023 42 minuty temu, WymiataczMega napisał: Dobrze ci puchną te chwasty 👍 Nie naśmiewaj się z kolegi.Każdy kiedyś zaczynał. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 614 Napisano 26 Października 2023 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Października 2023 Ja bym jeszcze potrzymał 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach