Monako 790 Napisano 23 Września 2023 (edytowane) Dzień 18 (Dos Si Dos 33) Roslina od ostatniego posta dostała raz sama wodę o pH 6,3 i dzisiaj TerraBloom (NPK) 3,5 ml/l CallMag 1,0ml/l enzymy 1,0ml/l Ph 6.2 Wyplyw EC 2,6 Ph 6,2 i do Dos zawitał Critical Orange Panch ma on 12 dni od wykiełkowaniu i już poszedł na kwitnienie taki projekcik w 5 l donicy 😏😏 Edytowane 23 Września 2023 przez Monako 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,117 Napisano 23 Września 2023 43 minuty temu, Monako napisał: Dzień 18 (Dos Si Dos 33) 18 dzień flo? A ile Wega miałeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 23 Września 2023 @WBB 28 dni weg trzy Toppingi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,117 Napisano 23 Września 2023 @Monako w jakim dniu/etapie miałeś pierwsze cięcie i kiedy te następne? Bo też najpóźniej chciałbym przekazać przed 30 dniem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 23 Września 2023 (edytowane) @WBB pierwszy Topping przy 11 dniu bądź 12 ale Dos szybko rosnąć Edytowane 23 Września 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Września 2023 Dzień 21 Siema Panowie bo tutaj zaczyna się niedobór i potrzebuje wasze opini czy Azotu czy PK ? Roślina dostała trzy dni temu Terra Bloom CallMag Enzymy EC wypływu 2,3 pH 6,3 a dzisiaj dostały wodę z Green sensation @Zielone krainy @Udyr @Mr.Green 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 26 Września 2023 @Monako niby wysoki masz wypływ, ale potasu i fosforu by pewnie zjadły. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Września 2023 @Udyr No właśnie tez mnie to dziwi ze wypływ duży a ona niedobór wywala @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Września 2023 Ja to bym NPK zapodal i calmaga jak nic 🙂 Widać że głodna jest bo się wysysa i jak zaraz jej nie dołożysz papu to liście zaczną brązowieć i łapać plamki od wyzarcia 😛 Masz duża roślinę to musisz ją karmić. Niestety na mineralnych się nie znam więc nie za wiele pomogę 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Września 2023 @Monako Azotu dodaj jej do jadłospisu, ja bym pomieszał grow z bloom na następny raz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Września 2023 @Zielone krainy a to może kupię samego azotu ? @Zielone krainy i jeszcze ma czerwone łodygi i nawet widzę ze liście tez maja czerwone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Września 2023 @Monako Wystarczy grow , jak masz zmieszane z bloom. 4 ml grow i 6 ml bloom, calmag 0,8 ml , enzymy bym odpuścił, jak stosujesz green sensation , bo on ma w sobie enzymy. Daj tylko 0,5 ml green sensation na tym etapie. Dawki na 1 l wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Września 2023 Ok @Zielone krainy okej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 30 Września 2023 Dzień 25 Warunki Dzien 25/26C RH 50/60% Noc 21/22C RH 50/55% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,129 Napisano 30 Września 2023 @Monako fajnie wyglądają 👍 (ja bym tego małego postawiła na jakimś podwyższeniu zeby miał lepszy dostęp do światła) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,322 Napisano 30 Września 2023 Młodsza siostra w cieniu ✌️ Starszej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 30 Września 2023 @Lady Green obawiam się ze lampa jest dla niej za mocna jak narazie i dlatego tak w oddali a tez widzę ze się nie wyciąga ale jeszcze trochę to wezmę ja na wyższym stopniu umieszczę a co do starszej to walczę z karmieniem bo dużo je i już się wyjada @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Września 2023 @Monako bo jest duża. Ma dużo topów to i więcej jedzenia trzeba. Wyjada się dość szybko i zacznij ja dobrze futrowac bo zaraz przekroczy punkt krytyczny i zaczną się niedobory. Jak dla mnie to leci na ostatnich oparach. Zwiększ dawkę. Do tego pochłania sama jako jedyna całe światło lampy to i fotosynteza jest na wysokim poziomie. Teraz buduję topy to potrzeba sporo papu A jak tak dalej pójdzie to nie wytrzyma do końca bo się wyssie i topy będą niedojebane z braku pożywki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 30 Września 2023 @Mr.Green No teraz dostała dużo ale dostanie chyba jeszcze bo się poprawiła kolorystyka ale jeszcze trochę brakuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Września 2023 @Monako noo i to na miękko. To nie jest też tak że ona raz dostanie dużo i ja podkarmisz tylko ona regularnie potrzebuje teraz więcej pokarmu bo wjechała na wyższe obroty. Topy się same nie zrobią 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach