Glut78 640 Napisano 10 Sierpnia 2023 @michu nie mierz tego co spodem wylatuje bo nie ma sensu. Nie wiadomo co oddała ziemia, tak mierzyć można w hydroponice ile rośliny pobrały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 10 Sierpnia 2023 Aaa No dobra Tak z ciekawości zmierzyłem haha myślałem że coś co wniesie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 10 Sierpnia 2023 @michu z wypływu możesz zmierzyć pewien "trend" np jak wypłynie Ci z 200 ml, to mógłbyś zebrać to co na samym końcu poleciało i wtedy zmierzyć ile tam jest ppm i za tydzień zrobić to samo, wtedy będziesz widział czy donica jest coraz bardziej nabita "czymś", czy coraz mniej. Jak się okaże że będzie coraz mniej, to znaczy że za mało karmisz, najlepiej jakby było po trochu coraz więcej. No i też jak nagle będziesz miał o dużo większą wartość, to znaczy że coś jest nie tak i roślina nie zjada. Ale to tak pobieżnie opisałem, nie znam się za dobrze na EC i ppm, bo przy organicznych nawozach nie do końca to działa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 10 Sierpnia 2023 @Bob drzewny problem w tym że ja ich nie karmie hahah Raz trzy packa w dawkach micro 0.5ml na 1l I raz big bud i sensi też 0.5ml na 1l To wszytko na 41 dni życia. Na razie obserwuje ... Coś zaczyna szronic powoli. Jutro wleci work co2 jednak hahah @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 13 Sierpnia 2023 (edytowane) Siemka Dzień 44. Czas pokazać co się dzieje w tym buszu... chyba nic specilanego . Mam wrażenie że nie chcą puchnąć. Coś troszkę szronu wyszło masy prawie zeroo jedynie jack coś tam nabiera powoli " ta ciemna najniższa " Światło na 80% 30cm od najwyższego szczytu. Temp w dzień 26/27 niestys rh 55 A teraz pytanko . Dlaczego gorillla ma tak liście w górę? To ta vo też ma końcówki żółte.. no właśnie dlaczego wyglądają jak popalone ? Nie miała nawozów tylko to vo pisałem. Czy to może być od światła za dużo kub za nisko ? A co do wentylacji . Wyciąg już na maksa 197h3m i otowrzony pasywny dół . Dodatkowo nadmuch 100h3m . Z nawozów Jack i gorilla drugi raz sama woda 1.2 l przy trzecim podlewaniu wrzucić big bud i bud candy ? mandarine dostala big bud i bud candy 1ml na 1l wody. Wleciał worek co2 . Piona Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez michu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 14 Sierpnia 2023 @michu przy włączonym wylocie i wlocie CO2 nie zostanie Ci w boxie, a rozwali się po całym pokoju ( a jak wierzysz pokój, to z pokoju też sobie ucieknie) A co do końcówek żółtych to od światła, liście sterczą w górę też często od zbyt mocnego światła (jeżeli robi to najwyższy szczyt a nie najniższy) Pisz też który dzień kwitnienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 14 Sierpnia 2023 @Bob drzewny No właśnie co do co2 Pokój mam zamknięty tzn okno . Wentylatory muszą być tak włączone bo temperatura idzie w górę niestety Co do kwitnienia. Dzień jakoś 9 jack , gorilla 7, mandarine może 5 . Nie zwracałem na to aż tak uwagi . Hah @Bob drzewny a co do tego przpqlenia . Muszę zmniejszyć moc lampy bo do góry już nie mam jak podnieść. Dziwi nnie to ze mandarine jest tak samo wysoka i nic jej nie jest od swiatla . Zmniejszyłem moc i bede obserwował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 14 Sierpnia 2023 @Bob drzewny jeszcze o wentylacji. Mówisz że przy wlocie czy wlocie nie zostanie co2. Ale przecież kusi być jakiś przepływ powietrza ? To wyciag musi pracować cały czas . Chyba że się mylę i bez wentylatorów też się da ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Sierpnia 2023 @michu u mnienjest sam wyciąg, wlot pasywny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) @vego1989 u mnie tez tak bylo . Ale wtedy temperatura byla 29 stp jak mam nadmuch zbija mi do 26 stp Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez michu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Sierpnia 2023 @michu ogólnie chodzi o to, że jak dasz coś co produkuje CO2 w namiocie i będziesz miał włączony wyntylator wylotowy, to CO2 które generuje Ci się w w namiocie po prostu znajdzie się poza nim (bo Twój wentylator wyciągnie ten gaz z namiotu). I ogólnie roślina nie potrzebuje nic takiego jak świeże powietrze, to taki skrót myślowy od "powietrze wysycone CO2", bo wyobraź sobie że masz roślinę zamknięta szczelnie w boxie, roślina pobiera CO2 więc będzie go cały czas coraz mniej i możesz temu przeciwdziałać albo dodaniem świeżego powietrza np z dworu albo wrzucaniem czegoś co generuje CO2. Dla rośliny jest to bez znaczenia Ciężko się działa z tym CO2, bo chcąc zamknąć go w namiocie musiałbyś jakoś rozprawić się z wilgocią, bo temperatury wysokie akurat roślina wytrzyma (bo CO2 pomaga jej wytrzymywać skrajne temperatury) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Bob drzewny ale CO2 można podać z wodą i roślina korzeniem pobierze. Trzeba tylko pamiętać, że CO2 utrzymuje się w wodzie do 6 h, a roślina pobiera CO2 tylko w dzień 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Bob drzewny dobra wyciąganie co2 z namiotu ale namiot stoi w jakimś pomieszczeniu gdzie okana sa zamknięte więc to powtrze jest ponownie zaciągane do boxa i tak w kółko @Glut78 widziałem jakieś tabletki co2 ale czy to działa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 17 Sierpnia 2023 @michu taaak wtedy nadal będzie CO2 w pomieszczeniu, ale wiadomo mniej stężone. Tabletki działają właśnie na zasadzie takiej, że z gleby potem paruje CO2, tylko nie wiem czy to nie będzie zakwaszać gleby dodatkowo, musiałbyś poczytać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) @Bob drzewny ju trudni jest worek będzie worek Czy coś da nie wiem haha wazne ze wisi. problem jest w tym ze te ujki nie puchan... a ja mam czas tylko do 75 dnia zostało mi i im jeszcze 30-33 dni .. no i później suszenie . Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez michu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 18 Sierpnia 2023 @michu coś da na peeewno, teraz tylko kwestia, czy bardziej zwiększy zbiory czy tylko ochroni rośliny przed temperaturą, cholera wie A co do puchnięcia to podrzuć zdjęcie może coś zaradzimy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 @Bob drzewny lampe mam na 80 % no i mam problem z temperatura bo wacha się 27-28st Wieczorem podrzucę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 20 Sierpnia 2023 @michu 27-28 nie jest problemem dla rośliny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 20 Sierpnia 2023 @michu ja używam w tabletkach, lepiej znoszą upały, tylko pidlewać trzeba rano @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 @Bob drzewny wyczytałem że na flo najlepiej okolo 24-23 stp @Glut78 u mnie to roznie z tym podlewaniem . ZaleY kiedy znadje chwile czasu haha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach