Glut78 640 Napisano 8 Sierpnia 2023 @Kordi44 ale po ci ty to robisz, jak masz twardą wodę to nie musisz do podlewania calcium ani magnezu dodawać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 9 Sierpnia 2023 Ten szczyt będzie miał o wiele większy problem, jak się spotka z tym wiatrakiem na osobności, niekoniecznie z łopatkami, ale samym wiatrem Jeszcze będą Ci rosły, więc możesz się ratować LST, a jak będzie ciężko to super cropping @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 9 Sierpnia 2023 @Bob drzewny wiatrak jest już wyżej żeby nie bujał szytem. Ten super cropping to nie będzie za dużo stresu ? @Glut78 a twarda woda nie zapcha korzeni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Sierpnia 2023 @michu spokojnie, wiele już do góry nie pojda, ja mialem marsa nawet 10-15cm od szczytow i nic sie nie dzialo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kordi44 14 Napisano 9 Sierpnia 2023 12 godzin temu, Glut78 napisał: @Kordi44 ale po ci ty to robisz, jak masz twardą wodę to nie musisz do podlewania calcium ani magnezu dodawać Filtry zatrzymują chlor, pestycydy i metale ciężkie, nie wypłukują z wody magnezu ani minerałów, są nawet filtry Mg+. Mam stare rury z wody. Woda nawet po odstaniu ma duzo kamienia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 9 Sierpnia 2023 @vego1989 na jakiej mocy na flo miałeś ustawione ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Sierpnia 2023 @michu @michu ja mialem ts600 100w i nawet 10cm nad roslina była. Musisz obczaić żeby nie przypalić, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Sierpnia 2023 @michu woda twarda to taka, w której jest dużo minerałów, głównie wapnia i magnezu, korzenie jedynie możesz zasolić nadmiarem nawozów, dlatego mierzy się EC i podlewa na przemian nawozami i czystą wodą 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Sierpnia 2023 @Glut78 chyba że jedziesz na tabsach to wtedy wyjebongo xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Sierpnia 2023 @vego1989 dawkowanie calmag - dodać taką ilość do czystej wody żeby EC było 450-700. U mnie woda prosto z kranu ma 270-350 EC @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 9 Sierpnia 2023 @Glut78 dziś będę miał miernik ec więc już będę widział jaka woda jest z kranu . @Glut78 a jeśli będę chciał podlac sama woda to jak zrobic ec 700? Czy czystej wody to się nie tyczy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 9 Sierpnia 2023 @Glut78 dobra pomieszałem jakie ma być ec a ile ppm heh @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Sierpnia 2023 @michu albo mierzysz ec, albo ppm https://www.royalqueenseeds.com/blog-cannabis-water-quality-part-2-ppm-ec-n298 Poczytaj, niżej masz tabelkę jakie kiedy ec i ppm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 9 Sierpnia 2023 @Glut78 to u nie powinno byc 950-1000ppm ec 1.9-2 tak w przybliżeniu. Przyjdzie miernik to będę się bawił. Akurat będzie czas ja podlanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 9 Sierpnia 2023 @Glut78 tak to się ma u mnie . Woda z kranu bez filtracji odstana 24h. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Sierpnia 2023 @michu do tej wody nie musisz dawać calmaga, chyba że roślinka zawoła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 9 Sierpnia 2023 @Glut78 czli jest okej . Mogę śmiało zbijac ph i podlewać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 10 Sierpnia 2023 @michu ogólnie jest taka akcja z tą wodą, że mega ciężko żebyś z ruły miał taką wodę, żeby Ci mogła przyblokować rośliny. Ale gdybyś miał twardą wodę i jeszcze na dodatek dorzucał calmag, to mógłbyś przesadzić z wapniem, bo akurat nadmiar magnezu konopii niestraszny. Ja u siebie przesadziłem z calmagiem, bo mam twardą wodę + materiałowa doniczka, która "oszukuje" trochę uprawiającego pod względem zapotrzebowania rośliny na wodę. Ale u Ciebie jest elegancko, raczej małe szanse na niedobory @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 10 Sierpnia 2023 @Bob drzewny calmagu jeszcze nie widziały . Jedynie troszkę za dużo azotu . Ale teraz leci sama woda I powinno się poprawić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 10 Sierpnia 2023 Podlałem panny woda odstana już pond 24h bez żadnych filtracji. Ph zbite do 6.5 plynem od biobizz. I wyleciało spodem takie vos. Jest okej czy nie Bo nie ogarniam tego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach