czanczanek 278 Napisano 10 Stycznia @Mr.Green no Plan jest taki żeby urosły w jak największej ilości topów hehe, nie no ogolnie to LST muszę im trzasnąć żeby właśnie światło wpadało wszędzie a czemu pytasz ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Stycznia @czanczanek bo ciężko doradzić czasem co masz zrobić w początkowej fazie jak nie zna się celu 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 10 Stycznia @Mr.Green luzik, chcialem ta uprawe zrobić tak porządnie:) @Mr.Greenzastanawiam się jeszcze nad tym, jak mu pomoc bo ma coraz więcej żółtych liści i strasznie się jego rozwijanie spowolniło a nawet nie wiem czy nie zblokowało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 10 Stycznia A jakie pH i ec lejesz? I ile wody na jakie donice? 😉 tu brakuje dużo składników, a teraz nawet jak trafisz idealnie ze wszystkimi to liście nie wypieknieja.. Zdążysz co najwyżej spowolnić to, żeby wyjadaly się same. Kiedy planujesz ścinke? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Stycznia Wygląda jakby się kurewsko wyjadala xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 11 Stycznia @UKTHC ph wczoraj mierzyłem i ma dobre 6.6 ec jakieś 0.3 donice 11 litrów, teraz leję 1.7 litra nawozów woda ph 6.5 po dodaniu nawozów, ale zauważyłem rano dzisiaj, że jednak się nie zblokowała bo nitki z topów zamieniają się w brązowe powoli ścinka powinna być za jakieś 2 może 3 tyg ale chciałem ja podratować i nie wiem jakie dawki jej zajebac teraz żeby ruszyła szybciej i doszła do siebie bo ma już trochę topów które zaczynają mieć mleczne Tricho. Źle to wciąż mało. Masz jakiś pomysł? @Mr.Green kurde bo to nie nazarte swinie, jakos ta uprawa kosztuje mnie dużo nerwów xd i 1 i ostani raz każda odmiana inna bo w poprzedniej to była bajeczka 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 11 Stycznia pH według mnie trochę za wysokie, mogą mieć problem z rozkładaniem składników w wodzie. Ec 0.3? Ścinke mamy jakoś podobnie, bo u mnie może za 4tyg, ale u mnie idzie już 2.5ec, a dobije przed flushem do ec 3.0. Także chyba coś źle napisałeś? Musiałbyś jeszcze napisać co i w jakich proporcjach dawałeś 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 11 Stycznia @UKTHC ph mogę trochę obniżyć, A EC mierze miernikem TDS/EC i tak wychodzi, że. 0.30 po obliczeniu, woda strasznie hujowa u nas z kranu, jakiś czas temu jak mierzyłem to wychodziło jakieś 1.5 ale może być miernik jebnięty:) więc dokładnie ci nie podam a leję biobizza i poszły takie dawki na 1.7 litra wody Biogrow 7,5 ml Bioheaven 9ml Topmax 8ml Biobloom 10 ml Algamic 7ml Activera 10 ml Calmag 2.5 ml Fishmix 8 ml @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 11 Stycznia @czanczanek Na chuj ty fish mix lejesz 🤣? Przecież bio Grow też dałeś, fish mix na Wega, a bio grow na blooma według producenta. "Fish-Mix możemy podawać zamiast Bio-Grow w fazie wzrostu, lecz w fazie kwitnienia powinniśmy wrócić do Bio-Grow." @czanczanek Ale dojebales na raz 🤯 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 11 Stycznia @Prepers no widzisz, jeszcze mało wiem jak biogrow na blooma ? @Prepers patrz , poprzednia uprawę dawałem to i to i zobacz jak wyszło 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 11 Stycznia @czanczanek Spoko zaznaczyłem co pisze producent, a nie co masz robić 🙂 Ja sam tyle wiem co ty 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 11 Stycznia @Prepers ta uprawa teraz mnie wkurwia strasznie bo zachciało mi się, że każdy roślina inne i jest efekt a każda z tego co widać potrzebuje innego karmienia , ostatni raz tak hehe 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 11 Stycznia (edytowane) 4 godziny temu, czanczanek napisał: @UKTHC ph mogę trochę obniżyć, A EC mierze miernikem TDS/EC i tak wychodzi, że. 0.30 po obliczeniu, woda strasznie hujowa u nas z kranu, jakiś czas temu jak mierzyłem to wychodziło jakieś 1.5 ale może być miernik jebnięty:) więc dokładnie ci nie podam a leję biobizza i poszły takie dawki na 1.7 litra wody Biogrow 7,5 ml Bioheaven 9ml Topmax 8ml Biobloom 10 ml Algamic 7ml Activera 10 ml Calmag 2.5 ml Fishmix 8 ml No mi się wydaje, że chyba coś masz z tym miernikiem.. Muszę sprawdzić u siebie, ale mi się wydaje, że u mnie sama woda odstana pokazuje ok. ec 0.7. Zerknę dzisiaj jak będę podlewał 😉 z tymi odżywkami to ciężko mi podpowiedzieć, bo ja od samego początku używam wszystkiego od Canny, łącznie z ziemią.. Edytowane 11 Stycznia przez UKTHC 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 11 Stycznia Też mi się wydaje że miernik jebnięty jak @UKTHC napisał woda ma ok 0.4 do 0.7 W tej fazie wzrostu to Ec powinieneś mieć między 1.7 a 2.2 no i ph możesz troszkę zbic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 157 Napisano 11 Stycznia lej OAZE z biery 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 11 Stycznia @UKTHC no będzie chyba coś z nim nie tak aczkolwiek, jak go kupiłem oczywiście skalibrowałem to pokazywał Ok 1.5 a nawet mniej czasami. No cóż będę musiał zainwestować w inny, a masz jakiś pomysł jak podratować tą roślinę? @Resio666 tak ph zbije jutro, ale dalej nie wiem jak jej pomóc;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 11 Stycznia @czanczanek nie wiem może spróbuj zwiększyć dawki i obserwuj bo co pozostało 🙆 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 11 Stycznia @Resio666 no chyba tak muszę zrobić bo nic innego chyba się nie wymysli 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 11 Stycznia 2 godziny temu, czanczanek napisał: @UKTHC no będzie chyba coś z nim nie tak aczkolwiek, jak go kupiłem oczywiście skalibrowałem to pokazywał Ok 1.5 a nawet mniej czasami. No cóż będę musiał zainwestować w inny, a masz jakiś pomysł jak podratować tą roślinę? @Resio666 Wolałbym nie wtrącać się w Twój ogródek tym bardziej, że ze mnie też raczej pasjonat amator 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 12 Stycznia @UKTHC spoko, jakoś dotrwam nerwowo do końca tej uprawy, bo następna to już na lajcie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach