WBB 2,115 Napisano 27 Czerwca 2023 A nie jest to czasami woda z cukrem? Juz gdzieś jakieś krople widziałem 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 27 Czerwca 2023 @WBB wiesz co nie wiem, klei się i pachnie ładnie 🙂 A orientujesz się czy woda do flusha musi być regulowana z ph ? Czy woda zwykła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 27 Czerwca 2023 10 minut temu, czanczanek napisał: @WBB wiesz co nie wiem, klei się i pachnie ładnie 🙂 A orientujesz się czy woda do flusha musi być regulowana z ph ? Czy woda zwykła Nie wiem jaka woda powinna być. Ale jak zaraz to będziesz ścinał to chyba nic już jej nie zablokujesz 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 27 Czerwca 2023 (edytowane) @czanczanek Osobiście jeszcze nie robiłem flusha ale z tego co widziałem gdzieś na jutubach to jeden włożył szlaufa, drugi pod kran, trzeci z butelki, więc wydaje mi się, że nie ma takiej konieczności. Myślę, że jak nie masz jakiejś super twardej wody(bogatej w kamień i inne) to nie ma co się nad tym spuszczać, a jak woda jest gorszej jakości to niech odstoi 24h w jakichś wiadrach, czy cuś. Edytowane 27 Czerwca 2023 przez MiraiiNikki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 27 Czerwca 2023 @MiraiiNikki ok, nie raczej jest ok 7 moze ciut wiecej to wale prosto z kranu dzięki:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 27 Czerwca 2023 I mam kolejny problem, znowu to samo co wcześniej zwiększyłem dwukrotnie calmag z biobizz i znowu jak widać na foto coś ja boli, jakieś rady ? Stosuje biobloom 4ml/1l Biogrow 4ml/1l Topmax 2ml/1l Calmag 2ml/1l Tak samo tutaj co to za listki, wygląda to tak jak po wykielkowaniu ? Czy to tak ma być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 27 Czerwca 2023 (edytowane) Czemu tyle tego BioGrow walisz? O ile dobrze pamiętam, to na 100% w rozpisce jest 1ml/litr przez całą uprawę... Ja tu widzę nabite liście azotem i popalone aż końcówki od tego... Edytowane 27 Czerwca 2023 przez WBB 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 27 Czerwca 2023 Tutaj na pewno za dużo azotu, bo roślina zbyt ciemna i przez to pojawiły się problemy z pierwiastkami jak calmag cynk i te inne. Raczej trzeba odstawić biogrow do odwołania 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 27 Czerwca 2023 @WBB @Bob drzewny kurwa faktycznie 1ml, ale dojebalem nie wiem co mi sie zakodowalo 4 ml masakra, dobra to wsaystko jasne, a re listki ja drugiej roślinie co wysłałem zdjedie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 27 Czerwca 2023 Tam to pąk chyba puchnąć próbuje... co tam jest nie tak? Ja mam wydrukowana tabelkę i na tym stoją butelki z nawozami. Zawsze muszę zerkać choć już powoli się zapamiętuje dawki 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 27 Czerwca 2023 @WBB no ja zapisalem w notesie, ale nie wiem co mi się zakodowalp 4 ml dramat spaliłbym roślinę, właśnie nie wiem skąd się te listki pojawiły @WBB te listki tak mają być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 27 Czerwca 2023 To znaczy zależy jaka była ziemia, bo jak all mix to rzeczywiście 1ml/L, ale jak lightmix, to 4ml/L. Oczywiście w biobizzie, jak jakiś inny typ ziemi to trzeba porównać EC startowe i potem jakoś dostosować albo reagować na bieżąco A co do topka to nie wiem, ale wygląda jakby po prostu puchnął i jeszcze nie zapełnił chlorofilem tam gdzie jest kolor limonkowy. Często tak jest na liściach z rana 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 27 Czerwca 2023 @Bob drzewny dawałem 4 wiadomo że przesadziłem z azotem , ale te listki to wygladaja jak wypustowe od kielka u gory @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 27 Czerwca 2023 4 minuty temu, Bob drzewny napisał: To znaczy zależy jaka była ziemia, bo jak all mix to rzeczywiście 1ml/L, ale jak lightmix, to 4ml/L. Fakt, tam jest różnica chyba co do gleby... zapomniałem bo zawsze AllMixa miałem. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 27 Czerwca 2023 @WBB no tak ale ja tez mam allmixa bo ziemia to terra professional 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 27 Czerwca 2023 @czanczanek canna Terra professional to light mix, bo ma ledwo 1.2 EC tyle co light mix od biobizza 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 27 Czerwca 2023 @WBB @Bob drzewny Ok dziękuję Panowie za pomoc 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 27 Czerwca 2023 @WBB a jest sens trzymac rosline jak już nawet wody nie pobiera, a już jest po czasie a trichomy większość przezroczyste ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 27 Czerwca 2023 Ja ostatnim razem miałem podobnie tylko na bursztyn czekałem. W końcu jak mi udyr napisał, że szkoda czekać bo jakiegoś mega skoku mocy to nie będzie to scialem od razu 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 27 Czerwca 2023 @WBB i faktycznie było słabe? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach