Growerseed 496 Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) @Monako też jestem ciekaw bo mi plecha wchodziła często pod koniec i zauważyłem że ona idzie przeważnie od gleby. Bodajże u mnie było to w wyniku wilgotności przez co gleba wolniej schneła Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Growerseed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) @Zycienamaxa ja pierwszy raz tego używam mocno polecany przez sklepy i grawerów i to jest już rozrobione w butelce jak do mycia szyb mamy i tez dodam ze topy tak puchną po tym ze widać ze ma tez jakaś odżywkę w sobie CANNACURE to pierwszy produkt firmy CANNA, który kontroluje szkodniki. Jest przyjazny dla środowiska i wolny od toksyn. CANNACURE zapewnia zdrowsze rośliny, większe kwiaty i zwiększoną wydajność CANNACURE może być stosowany od początku rozwoju aż do zbiorów i może być użyty zarówno do roślin jadalnych, jak i ozdobnych. W ten sposób unikniesz rozwoju szkodników bezpośrednio przed zbiorami @Growerseed ogólnie wilgotność mam 40/45 % ale jak podleje to skacze do 60% a teraz znów mocno podlalem by trochę wypłukać i podskoczyło z70% ziemie mam ładna nie ma żadnej plechy teraz wiatraki ciagle chodzą z wyciągiem wiec na 80% jestem przekonany ze nic im nie będzie ale zawsze jest ryzyko Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Monako zrób większy ruch powietrza, ja mam cały czas koło 70% i 22-24 stopnie, bo u mnie codziennie pada. Normalnie tropik, tytoń otwarty zostawiłem to jest gnój, tak wody z powietrza naciągną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Monako mam problemy z plecha dlatego pytam. Ostatnio chuj strzelił Pannę co miała topy wielkości butelki piwa😪 zobaczymy co to warte. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) @Zycienamaxa używam go co tydzień bo tak zaleca producent i roślina widać ze rośnie szybko i jak narazie pleśni nie widzę i oby tak dalej a powiedział mi o nim zielone krainy ze coś takiego istnieje po czym pytałem tez w sklepie powiedzieli ze dobry specyfik i naturalny a koszt to ok 45 zł a starcza prawie na cała uprawę 4 sezonów a ja kupiłem żeby robale jakieś mi się nie zaległy a okazało się ze tez do pleśni jest wiec używam @Glut78 słuchaj ja już mam dosyć tego kombinowania kupiłem dwa wiatraki mocniejszy wentylator mocniejszy filtr i tak gowno to daje jak jest roślina podlana to strasznie paruje i dlatego mam 60 % wilgotności ale to tylko przez noc jedna w dniu podlania pozniej opada w nocy do 50 % Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) @Monako mi zostało jeszcze 9 automatów plus 4 sezony i tak myślę ile tego pójdzie🤔 zamówiłem litr na testy zobaczymy co to da bo w każdym krzaku jak dotąd mniejszą lub większą plecha znajdowałem jak trymowalem panny te co były już gotowe do ścinki Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Zycienamaxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Zycienamaxa raz na tydzień przed zgaszeniem lampy i odległość musi być taka trochę dalsza żeby bryza leciała i od góry i od spodu się robi oprysk 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) @Monako ok. Ja tylko outdoor dlatego mam problem z plecha😉 a ostatnie deszcze tylko dołożył do pieca @Monako kurwa ja mam te sezony takie ok 2.5-3m wysokości... i mam wszystko od góry i dołu psikac😳 planowałem tylko kwiatostany psikac... Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Zycienamaxa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Monako to masz zajebiście, mi dzisiaj przyszedł osuszacz, to i u mnie się poprawi. Bo nie wiem gdzie namiot postawić. Na strychu wilgotność wzorowo, za to jak słonko przyświecić w eternit nieizolowany to jest 40+. Wentylator z dworu powietrze ciągnie to w namiocie 16-18, 32-33 stopnie. W piwnicy temperaturę mam 22-25 stopni, to wilgotność 68%-83%. A w pokoju kobita mi nie pozwala namiotu postawić, mówi że mam się cieszyć, że w ogóle mi pozwoliła. Ochujeć idzie🤣😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) @Zycienamaxa lo Panie to będzie hajs wywalony bo pogoda spłuczkę zrobi wiec szkoda hajsu ogólnie to podziwiam was ze wam się chce na dworze robić bo jak widzę wasze topy a nasze z pod namiotu to dzień do nocy @Glut78 no jakbym miał 3 donice to bym nie miał problemu ale ze mam 4 to paruje za mocno przy 30C a tamto bym dwie podlewał innego dnia jedna innego dnia i by nie było lipy bo w pomieszczeniu mam 40/45 tam gdzie stoi namiot Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Monako już jest w drodze wiec i tak sprawdzę czy coś da... w tym sezonie pogoda dała w kość roślinom. Jak dla mnie z outdoorem mniej roboty fakt topy są mniej atrakcyjne ale w boxie 60x60 jaki obecnie posiadam nie wyprodukuje ponad kilograma suszu w 4 miesiące😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Zycienamaxa niestety nie ma szans @Zycienamaxa jak się chce mieć na outdorze ładne szyszki to jest dokładnie tyle samo roboty tylko dostęp lepszy😅 jak się nie dopilnuje, nie porozmawia, nie po pieści to urosną jak mireckiemu😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Glut78 No właśnie. Też to jest obowiązek nie idzie nigdzie na dłużej wyjechać trzeba wszystko kontrolować... na outdoor tych problemów nie ma mój jedyny problem to pleśń i pogoda😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Zycienamaxa przy dzisiejszych preparatach zabezpieczających nie ma się czym martwić, tylko raz na tydzień profilaktycznie opryskać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 16 Sierpnia 2023 Dzien 39 2 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 17 Sierpnia 2023 @Monako pocztalem na stronie gdzie zamówiłem to i jednak piszą żeby rozrabiać Przed użyciem wstrząśnij butelką. Rozcieńcz 330ml na 1L wody Canna Cure koncentrat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 17 Sierpnia 2023 @Zycienamaxa ja kupiłem od razu rozrobioną bo mi się nie chciało pierdolic z tym heh 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 17 Sierpnia 2023 @Monako właśnie odebrałem. I na opakowaniu też piszę żeby rozrabiac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 17 Sierpnia 2023 @Zycienamaxa bo Ty kipiles w butelce ja mam coś takiego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 17 Sierpnia 2023 @Monako w butli był 10 zł droższy i wygląda na to że wydajniejszy 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach