Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Lipca 2023 Defoliacja wiatraków dużo pomoże. Tylko trzeba się nie bać, albo na rekruta nie ojebac😉 jak @Mr.Green pisze na różnych wysokościach mieszaki i powinno też dużo pomóc 👊 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 13 Lipca 2023 @Mr.Green pasywny czyli ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 13 Lipca 2023 @grolsch3 defoliacyjny ale to liści ? Bo tylko zostały liście przy węzłach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 13 Lipca 2023 2 godziny temu, Monako napisał: a może wyciąg dam na dół a góra bede wpuszczał ? To by musiał ocenić ktoś od dynamiki płynów np Bob 🙂 Bo nagrzane powietrze pójdzie do góry. Wyciąg musiałby je ściągnąć na dół. A to świeże wpuszczone góra nie wiem czy się przeciśnie na dół przez pchające w górę ogrzane powietrze. PS. Pisze po buchu to może być problem z rozszyfrowaniem 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 13 Lipca 2023 @WBB jak tak dalej będzie to plon pójdzie się jebczyc bo teraz to pewnie jest z 65 % 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Lipca 2023 1 godzinę temu, Monako napisał: @grolsch3 defoliacyjny ale to liści ? Bo tylko zostały liście przy węzłach Ale i tak jest raczej za dużo. W mojej opinii. To powinno pomóc. Pasywny z góry a z dołu wyciąg raczej nic nie da 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 13 Lipca 2023 @grolsch3 rośliny maja górny top i dwa piętra i czy to nie wplynie na roślinę ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Lipca 2023 Jak dla mnie tylko i wyłącznie, to za gęsto za chwilę będzie. Ja się nie boję wycinać, ścinać kiedy uznam za stosowne. Robić deszczyk na flo z góry krzaków. Różne fanaberie... Pozdro 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 14 Lipca 2023 @Monako ja jak zrobiłem lollipoping to wilgotność spadła o 12%, ale teraz znów zacząłem więcej podlewać i stoi na 58% przez te upały. Ogólnie jak na 100% działa Ci dobrze higrometr, to może za dużo mieszasz powietrze w środku? Bo im cieplejsze powietrze, tym więcej wody może się w nim rozpuścić i przez to takie ciepłe powietrze też chętniej wyciąga wilgoć z ziemi + liści, to może jak robisz za dużą wichurę w środku samymi mieszakami, to przez to masz tak wysoką wilgotność? Bo mieszaki powinny Ci wpuścić świeże powietrze do boxa, "owiać" nim rośliny, ukraść trochę ciepła i wilgoci i uciec w górę, gdzie zabrałby je wentyl. Może masz sytuację u siebie w boxie, że to ogrzane powietrze które leci w górę, jest po prostu wiele razy puszczane w dół namiotu, przez co nabiera coraz to więcej temp i wilgoci zanim wyskoczy z boxa. Bo pewnie teraz masz taki wentyl, co ma wydajność, która pozwala na 10 krotną wymianę zawartości namiotu na minutę, to nie ma najmniejszej opcji, że 4 rośliny Ci zdążą taki masyw powietrza wysycić wodą i jeszcze na dodatek ogrzać, no nie ma szans Więc coś musi być nie halo z mieszakami albo w pomieszczeniu masz 60% wilgotności, to jak do namiotu na wlocie wskoczy 60%, to w środku pewnie będzie z 65 i nic z tym nie zrobisz, dopóki nie osuszysz pomieszczenia Jeszcze możesz się pobawić w to, żeby rośliny jak najmniej oddychały, ale raczej to nie w tym jest Twój problem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Lipca 2023 12 godzin temu, Monako napisał: @Mr.Green pasywny czyli ? Nie używam sprzętu typu wyciąg. U mnie to samo chodzi. Pasywny wlot i pasywny wylot. Dziura na dole i dziura na górze. Jak w starym piecu na drewno czy tam węgiel. Jak dasz rękę to czujesz jak zasysa powietrze. Przy czym rura od wylotu pasywnego jest wbita w komin wentylacyjny budynku. Dla mnie wyciąg który kupiłem z namiotem jest po prostu za głośny. Raz włączyłem i nie używam od tamtej pory. Nie panikuj z wilgotność. Czasami nic się nie da zrobić. Tak jak Bob pisze.. jak masz w pokoju 60% to ciężko jest zbić w boxie mniej. O ile świeże powietrze trafia do boża i jest w boxie mieszane to problemów z pleśnią nie powinno być nawet przy takiej wilgotności. Najlepiej to wstawić taki wiatrak na wlocie co zrobi robotę 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 14 Lipca 2023 Dzien 6 Dzisiaj troche trzody odwalilem ulamalem lodyge boczna nie cala tylko troche pekla zrobilem jej operacje zobaczymy czy pacjent przezyje :) wyciołem te liscie wilgotnosc opadla do 47% wiec jest nadzieje tez podlalem dwie rosliny dwie zostawilem zeby jednak az tak mocno nie parowalo oraz zakupilem bo mnie zarazil ta odmiana @Zielone krainy 3 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 14 Lipca 2023 Mam do was pytanie popcorn to są topki poniżej głównego szczytu ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Lipca 2023 @Monako mi pisali ponizej siatki bedzie popcorn , ale jak widzialem u kolbertusa ? albo zielonego popcorn to w zyciu judasza bym nie wycinal dolu , zajebiste male bobki im wyszly 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 14 Lipca 2023 (edytowane) @grolsch3 @Mr.Green @Zielone krainy @Bob drzewny wasze podpowiedzi są skuteczne wyciąłem te liście tylko nie wiadomo co teraz z roślinami będzie bo jednak trochę ich poszło i jeszcze ulamalem ta łodygę trochę mi będzie szkoda jak się nie zregeneruje bo jest na niej 5 szczytów No cóż nic już nie poradzę ale wracając do was dzięki wielkie wiatraki ustawiłem na różnych poziomach jeden nad donicami drugi nad roślinami @dziurawy mi zależy na górnych szczytach bo tam będzie jebniecie 😂😂 Edytowane 14 Lipca 2023 przez Monako 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 14 Lipca 2023 2 godziny temu, Monako napisał: nie wiadomo co teraz z roślinami będzie Wiadomo. Zregenerują się, odbija i będzie jebniecie. Tylko dawaj im tyle ile trzeba pić, jeść i już powinno być z górki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 14 Lipca 2023 @Monakon jak szukałem o tym lollipopingu jak najlepiej go zrobić, to na indicach długo wegujących najlepiej zostawić zaledwie 20% góry po wycinaniu, u sativy niby 30% jest bezpieczne i niżej schodzić można tylko jak roślina idealny stan. No i wtedy masz podobno najlepsze efekty, żeby mieć wielkie topy, to nie masz co się bać raczej że roślina nie odbije. Daj jej trochę mniej jedzenia i trochę mniej światła, bo u mnie trochę liście dostały po dupie, bo nie zmniejszyłem karmienia ani światła A co do popcornu nie wiem dokładnie jak to działa, ale wydaje mi się że na każdym węźle masz taką zgrubioną łodygę dość i tam są te żeńskie narządy "bud site" z angielskiego bodajże i to te małe właśnie kielichy z dwoma włosami tworzą topy. No i jak taki bud site jest gdzieś nisko z dala od światła, to wydaje mi się że będzie mało rósł. Tylko nie do końca wiem co ma karmić ten bud site, czy jeżeli np masz wycięte 5 węzłów załóżmy od dołu w górę, to czy np top może się uformować na 3 piętrze. Tego za bardzo nie wiem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Lipca 2023 @Monako popcorn to określenie na luźniejsze topy/topki które nie są zbite bo miały za mały dostęp do światła. Jak krzaki są zdrowe i wszystko jest ok to popcorn też zamiata. Do tego można używać popcornu do wyrobów lub zostawić sobie na czarną godzinę. Jak nie masz co jarać i wyciągasz słoik odlezanego i suchutkiego popcornu który mieni się jak milion dolars w małych diamentach to wtedy pokochasz go jak i te wielkie topy 😉 Także się nie stresuj 😄 Tam na środku na jakbyś sobię dał jakiś wiatraczek najlepiej oscylacyjny to by dużo pomogło. Druga sprawa. Ta roślina w rogu która nie chcę iść to nie od wiatraka czasami? Że ciągle jej głowę suszy? Taki stres potrafi zamulić roślinę. Chyba że to takie przesadne ujęcie jest tylko.. aczkolwiek dziwnie się składa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 15 Lipca 2023 (edytowane) @Mr.Green Tego wiatraka juz nie ma bo on slabo dmuchal a wiatraki sa jeden rowno z lampa i skierowany jest bardziej na srodek zeby nie dmuchal na rosline a drugi jest w lodygach a tamat roslina ktora nie chciala rosnac juz zaczela rosnac heh Dzien 7 pierwszy tydzien za mna rosliny jak na ta chwile w ziemi maja Ph 6,2 EC1,3/1,5 wiec papu jest warunki unormowane dzisiaj po nocy mialy 49% Rh temperatura 27C dzien noc 23C z nawozow raz uzylem Terra Flores a takto atakuje je Canna Boost 3ml/l CannaAzym 2,5ml/l Rhizotonic 0,5ml/l teraz zapodam CallMag w malej dawce i tez juz nie podlewam 4 tylko 2 ta co zlamalem wczoraj widze ze dalej sie rozwija liscie nie opady wiec chyba jest nadzieja Edytowane 15 Lipca 2023 przez Monako 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 15 Lipca 2023 @Bob drzewny chyba im się nic nie stało po tym obciąłem tyle tych liści i nawet mi się wydaje ze odżyły lepiej się zbierają 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 15 Lipca 2023 (edytowane) na wolnychkonopiach orgie jest artykul, gdzie ktos pokazuje jak od poczatku dba o popkorn i jakie mutanty wychodza spod jego "reki" . edit: tylko roslina musi miec miejsce w boksie, a nie jak w japonskim metrze Edytowane 15 Lipca 2023 przez Hawudepiasz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach