Monako 793 Napisano 10 Lipca 2023 Dzien 3 Rosliny sobie jakos rosna na jednej pojawiaja sie czerwone lodygi od lisci czy to stres czy niedobor fosforu? ta jedna jeszcze nie kwitnie widac ze rosnie ale jakby stanela z kwitnieciem 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 10 Lipca 2023 (edytowane) @Monako a łodyga szczytu całego czerwona, czy tylko ogonek liścia? I czy widać tą czerwień od góry w tym miejscu gdzie się zaczynają wszystkie "palce" liścia. Bo jak tylko ogonek, to sprawdź czy światło nie wali w niego, wtedy się czerwienią zawsze. Dopiero jak łodyga szczytu zacznie się czerwienić, to może to zwiastować problemy Edytowane 10 Lipca 2023 przez Bob drzewny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 793 Napisano 10 Lipca 2023 (edytowane) @Bob drzewny tylko ogonek od liścia łodyga jest normalna i tez widać jak się palce zaczynaja ale liść jest okej mną ostatnim zdjęciu widać ta łodygę czerwona Edytowane 10 Lipca 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2023 @Monako sa ostro chore, jak maja czerwone lodygi , podlewaj coca cola light przez tydzien i zejdzie 🙂 na mnie zawsze mozesz liczyc 😄 heheehehehhhehhe , na temat koloru lodyg pisalem wam 5 x razy 🙂 moja opinie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 793 Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) @dziurawy te czerwone łodygi to od światła bądź od stresu bądź genetyka nie ma co się przejmować Edytowane 11 Lipca 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2023 @Monako badz twoja faza ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 793 Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) @dziurawy pytałem zielonego bo tak naprawdę na 4 łodygi tak maja te które są przy lampie ja już mam świra od tego namiotu codziennie z czymś walczę teraz walczę z wilgocią bo skacze mi do 63% Edytowane 11 Lipca 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2023 @Monako potem sie zmieni , daj jej zyc w spokoju 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 793 Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) @dziurawy nie unormuje się bo wyciąg mam są słaby a zaraz pleśń wejdzie jak nie ogr teraz musi być 50% najlepiej 45% inaczej wszystko pójdzie się jebac Edytowane 11 Lipca 2023 przez Monako 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2023 @Monako naa miekkoo mowie cii !! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 793 Napisano 11 Lipca 2023 @dziurawy ja jestem perfekcyjny w tym co robię hahah i musi być 45 % 😂😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2023 @Monako box to mala fauna , na dworze masz bardzo rozne warunki i sobie radzi roslinka , wiec bez paniki jak chwilowo bedzie wiecej czy temp czy wilg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 12 Lipca 2023 @dziurawy dziurawy nie pamiętasz jak się przejmowales wszystkim jeszcze nie dawno Monako z wilgocią będzie problem według mnie, bo jest po prostu upalne lato, te rośliny będą Ci cały czas parować + więcej pić, przez co więcej podlewania, przez co więcej wilgoci Jaką masz wilgotność powietrza poza namiotem? Bo mówiłeś że masz osuszacz ale za duży. Bo jak poza namiotem jest w miarę okej, to będzie trzeba wentyl zmienić na mocniejszy, dla spokoju to z 50% mocniejszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Lipca 2023 @Bob drzewny bardzo dobrze pamietam pierwsza plamke na lisciu , teraz mam ich do zajebania na dole , ale wiem dlaczego i po co one tam sa ? duzo sie zmienilo od tamtej plamki 😄 wbij potem do mnie na relacje mam zajebisty temat do obgadania, ze wam wszystkim dupa opadnie 😄 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 793 Napisano 12 Lipca 2023 @Bob drzewny poza box mam 45% wyciąg jest za słaby i zakupiłem mocniejszy bo ja miałem obliczony na box 60/60 i jak ściągałem filtr to mam teraz dobra wilgotność ale znów trochę jebie ale to do jutra jutro nowy założę i mam nadzieje ze będzie git 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Lipca 2023 @Monako namiot szczelnie zamykasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 793 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) @Mr.Green mam szczelnie zamknięty jedynie jest okno pasywne otwarte zakupiłem osuszacz który nie daje rady wysuszyć powietrza w pomieszczeniu którym jest namiot jedynie pomaga otworzenie drzwi i włączenie dużego wentylatora mieszkaniowego ale tak nie może być przez cały czas zakupiłem większy wentylator i tez nic nie pomógł już nie wiem co mam zrobić by się pozbyć wilgotności może większy namiot by pomógł ? Albo przełożenie jednej rośliny do innego namiotu ? drugi problem to ze roślina stanęła w miejscu z kwitnieniem inne ładnie rosną się rozwijają a ta stoi badałem pH 6,2 EC 1.3 woda nie stoi widzę ze wypiła to co jej wolałem macie może jakieś sugestie ? Wszystkie inne rośliny wyglądają tak jak na ostatnim zdjęciu a ta jedna ciagle tak samo Edytowane 13 Lipca 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Lipca 2023 @Monako Ja akurat mam ten mały luksus że namiot ma jeden zamek otwarty z góry na dół i jak co to wietrzę właśnie wiatrakiem. Po podlaniu zawsze skacze wilgotność. Póki co plechy nie będzie więc bez stresu a jak wystrzelą trochę w górę to wstaw dodatkowy wiatrak na niższy poziom ood podszycie żeby tam też była cyrkulacja powietrza. A gdzie trzymasz wilgotnościomierz? Ogólnie szczelnie zamknięty box to ciężka sprawa przy nie idealnych warunkach które panują w pokoju. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 793 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) @Mr.Green mam dwa wiatraki w środku na poziomie górnych szczytów a termometr jest ok 10 cm nad roślinami a może wyciąg dam na dół a góra bede wpuszczał ? Edytowane 13 Lipca 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Lipca 2023 @Monako kurde możesz spróbować. Nie wiem czy to pomoże bo ja tak szczerze mówiąc lecę na pasywnym systemie praktycznie. Nie zaszkodzi spróbować tak jak napisałeś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach