Gość Zielone krainy Napisano 6 Maja 2023 (edytowane) @dziurawy Na moich fotorelacjach masz wiele o tym i nie tylko o tym napisane. Z doświadczenia wynika sprawdzona wiedza, jaka jest udokumentowana, a dowodem, że to dobra wiedza są efekty. Tutaj moje uprawy, jakie są w fotorelacjach. Powyżej Scrog połączony z Toppingiem. Powyżej też był Scrog, ale przesadziłem lekko z ilością roślin, ale i tak wyszło dobrze. T Tutaj było lst + FIM i Topping. Tutaj był sam lst i wycinanie zbędnych szczytów, by uzyskać, jak największe topy pod względem rozmiaru i masy. Tu ostatnia moja uprawa, połączenie lst z Fim, wycinanie zbędnych szczytów, defoliacja i Scorg. Najlepsza moja uprawa w mojej ocenie. A palenie jest miazga , potężna sativa w przewadze tego genu nad indica, stosunek 80/20. Edytowane 6 Maja 2023 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Maja 2023 @Zielone krainy ROBI KURWA WRAZENIE @dziurawy znalazlem , twoja fotorelacje wega z 55 dni jutro , nie raczej dzisiaj zaczne czytac a poki co trzeba spadac i czekac co wyjdzie z topingu @Zielone krainy lece juz z twoja fotorelacja i od razu pytania ??? zaczales dawac od poczatku 9 dzien vega rhizotonic i ccanyzm , ja dalem raz i dwie roslinki maja cos tam ? ale czemu drugie dwie nie maja takich samych objawow? hym?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Maja 2023 (edytowane) @Zielone krainy czemu nie sadziles w ziemi dla sadzonek ? a od razu docelowa ziemia dales? na jednym zdjeciu jest roslinka z plamami zoltymi a teraz ma na szczycie takie porwane liscie ? druga ma fioletowa lodyge ?? Edytowane 7 Maja 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Maja 2023 (edytowane) @dziurawy Na tej co ma plamki to słabo je widać a nie robiłeś jakiegoś oprysku bądź woda na nie nie poleciała ? a te czerwone ogonki to albo genetyka albo fosforu zaczyna być mało Edytowane 7 Maja 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Maja 2023 @hubert2020 plamek jest coraz wiecej na dwoch roslinach , na dwoch nie ma zadnych , nigdy nie polalem po roslinkach zawsze po ziemi , a te fioletowe lodygi sa tylko na jednej roslince @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Maja 2023 @dziurawy Może zrób wyraźniejsze zdjęcie żeby bardziej zobaczyć a odmiany masz te same ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Maja 2023 @hubert2020 i to mnie najbardziej meczy ?? czemu dwie maja takie objawy plamek a dwie nie ? dostawaly to samo ? wszystko to samo dziwne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Maja 2023 @dziurawy ogólnie trzymanie w domu box ma swoje wady i zalety wady takie jak np ciagle otwieranie zaglądanie mozesz tez przynieść różne robactwo do namiotu którego nie dojrzysz okiem tylko mikroskopem ja po zdjęciach nie widzę tych plamek jedynie mocno zielone czyli azotu dużo mierzyłeś pH ziemi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Maja 2023 @hubert2020 strona 13 na samej gorze masz zdjecia tych plam, plamek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Maja 2023 @dziurawy ogólnie ciężko stwierdzić bo takie plamy to mogą byc 3 różne pierwiastki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Maja 2023 @hubert2020 kazdy kazdy kazdy co innego mowi 😄 😄 😄 😄 a zielony mowi ze za duzo azotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Maja 2023 @hubert2020 tutaj gosc pokazuje roznice miedzy wapnem i magnezem jak jest niedobor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Maja 2023 @dziurawy Mam inną ziemie niż ty z innym ec , to zupełnie inna sprawa, ja nie przesadzam lecę od razu w docelowej na Canna Terra professional z ec 1,1. W tej ziemi mam sprawdzone od kiedy, co mogę lać, i w jakich ilościach, wszystko opiera się na doświadczeniu, by nie było problemu , a wręcz przeciwnie, by od początku rozkręcać roślinę, by szła szybko do celu, czyli zbiorów. Porwane liście to wygląda na konsekwencje treningu, jaki zrobiłeś, fioletowa łodyga objaw stresu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Maja 2023 @Zielone krainy a ta ziemia ma w sobie nawozy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Maja 2023 @hubert2020 Tak, napisałem, że ma ec 1.1 , ec oznacza to, jak bardzo ziemia jest nabita nawozami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Maja 2023 @Zielone krainy a jak zmierzyć w ziemi ec ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Maja 2023 @hubert2020 Każda ziemia dedykowana ma na opakowaniu napisane, jakie ma ec, ale sa mierniki do ec elektroniczne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Maja 2023 @Zielone krainy ja mam taki miernik ale to aplikować go w ziemie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Maja 2023 @hubert2020 Nawozy przez roślinę bedą wysysane, więc ec będzie spadało, ale coś tam zmierzysz, jak włożysz sondę do mokrej ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Maja 2023 @hubert2020 na plagronie grow mix pisze ec 1,5 na na plagronie grow mix jest 1,1 ec @Zielone krainy po raz piaty czytalem twoja relacje , czemu nie uzywales canna tera flores ? tylko leciales na rizhotoniku i cannanyzm ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach