cejerowski21 597 Napisano 7 Kwietnia 2023 Po oprysku powinno byc juz git, gorzej przepalenia na liściach, może to od tego octu? Chuj go wie, za kilka godzin do nich zajrzę. Pozniej dopiero po swietach, ciekawe jak gleba czy gotowa na podlanie czy będą musiały się przesuszyc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Kwietnia 2023 ten ocet na co stosowales? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 597 Napisano 7 Kwietnia 2023 @Czesuaf roztwór ocet woda 1:10 i pare pompek mydła, na mszyce ale nie wiem czy ten ocet spalił mi liście to ze była woda ze zlym ph była na liściach wypalenie przez wode czy mydło, teraz dalem olej neem z tym samym mydłem i woda z dobrym ph + zrzuciłem nadmiar wody z lisic, zobaczymy co tam będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 7 Kwietnia 2023 @cejerowski21 a ten oprysk w jakim momencie ? Przed zapaleniem lamp czy przed zgaszeniem ?🙄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 597 Napisano 7 Kwietnia 2023 @Katastrofedens w trakcie palenia się lamp… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 7 Kwietnia 2023 @cejerowski21 to już raczej masz przyczynę czemu je popalilo, opryski zawsze przed zgaszeniem lamp najlepiej tak dobrać czas by spryskać i lampy odrazu się wyłącza 🤷♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 597 Napisano 7 Kwietnia 2023 @Katastrofedens nie mam możliwości odwiedzania ich podczas ich snu, niestety. Światła gasną za 3-4 godziny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 7 Kwietnia 2023 @cejerowski21 No to jak nie masz możliwości to nawet jak maja noc jakaś lampka by świeciła daleko byś po ciemku nie pryskał to jest 1-2 minuty Max i masz opryskane 🤷♂️ teraz zanim dojdzie do siebie i napewno odbije to na wyniku końcowym 🤷♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 597 Napisano 7 Kwietnia 2023 Obym ich nie zepsuł tym.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 597 Napisano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) Udało mi się dostsc do roslonek, dostały po 500ml wody z 0,3calmagu i 0,5bio grow kazda, nie wiem juZ co robic z runtzem Zdjecia przy zgaszonych lampach z fleszem⬆️ Liście chyba juz wchłonęły ten olejek neem Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Kwietnia 2023 @cejerowski21 jakieś takie biedne te roślinki, dużo przebarwień mają...ta pierwsza wygląda jakby ja popalilo trochę 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 597 Napisano 7 Kwietnia 2023 @vego1989 oprysk z octu spirytusowego zrobił swoje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 7 Kwietnia 2023 Zostaw je w spokoju podlewaj i nic więcej niech dojdą do siebie, nie przelewaj i staraj się lac po całej donicy 🙄 nie bądź nadgorliwy to nic dobrego nie da a roślina sobie sama poradzi 🤷♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 7 Kwietnia 2023 Co do lampek takich co można używać podczas nocy to tych o barwie światła zielonego, nie przerywają wtedy fazy snu, i można wtedy majstrować w nocy przy nich. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 597 Napisano 7 Kwietnia 2023 @Katastrofedens Chciałem jak najszybciej zaradzić tej mszycy, wyczytałem ze ten roztwór z octem będzie spoko. Chuja dał jak widac. Staram się podlewać po całej donicy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 597 Napisano 8 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzien 26 24 godziny od oprysku z olejku neem, 16 godzin od ostatniego podlania 500ml wody z 0,3calmag 0,5biogrow. Nie mam pojęcia jak pomóc runtzowi az przykro sie na niego patrzy. W poniedziałek zobacze co i nich, oby do flo sie zebrała trzymajcie kciuki Zbierają się? Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 8 Kwietnia 2023 Nic nie zrobisz z tymi liśćmi już 🤷♂️ musisz czekać na nowe piętra i obserwować co się będzie działo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 597 Napisano 9 Kwietnia 2023 Dzien 27 Kazda z nich dosyake 500ml muszynianki maja juz sucho Przypadkiem urwalem jeden listek Kolejna szkoda.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 597 Napisano 9 Kwietnia 2023 Wrzuciłem drugi mieszający odrazu pod lampy 😛 żeby jeszcze troszeczke zbić tę temperature @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 597 Napisano 9 Kwietnia 2023 Jednak kazda dostala po ok 750ml muszynianki na glowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach