Mr.Green 4,309 Napisano 20 Listopada 2022 To idz do sasiada po bucha 😄 To przelaczaj i niech leci w gore co ma leciec i niech topy sie juz kleją 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) @Mr.Green Mam postanowienie, że będę palić tylko swoje. 😄Zresztą nie macie tak, że przeliczacie od razu na pestki, nawozy i sprzęt do uprawy? 😄 haha kurna powiesz mi jak to jest po przełączeniu na 12/12? Jak się roślina zachowuje wtedy? Rośnie dalej tak samo jak na wegu przez 2 tygodnie, czy nagle wypierdala z kapci, bo coś tam czaję, że przy flo leci jak rakieta, że szuka światła, które się jej zabrało, ale nie wiem, czy to od razu po przełączeniu, czy dopiero jak się pąki pokażą czy kurna kiedy jak? 😄 ^^ Edytowane 20 Listopada 2022 przez Prograss @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Listopada 2022 Przełącz to zobaczysz 🙂 A co chcesz zrobić? Zareagować? Jak poleci to poleci 😄 zależy. Jedne biją w górę drugie nie muszą. Masz tylko jedna sztukę I wystarczająco światła. Sporo miejsca, także nie musi walić fest w górę. Jak przelaczysz to ogólnie roślina urośnie. Zbuduje na szybko łodygi zeby porobić na nich gniazda z topami. Plant ma dobre warunki i dobrze wyglada więc po przelaczeniu powinieneś się spodziewać że będzie 2x taki jaki jest. Ja bym osobiście poczekal jeszcze 🙂 I go pociagnal jeszcze do tygodnia. Jest potencjał 😉 ale zrobisz jak uważasz. Musisz wiedzieć czego chcesz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 20 Listopada 2022 @Mr.Green Dzięki. Właśnie tak czułem, żeby jeszcze maks tydzień poczekać aż się rozbudują te główne miejsca i wtedy przełączyć. Scroga generalnie chciałem, ale to byłoby już jednak chyba za długie, a chciałbym w lutym już coś zajarać. Może w przyszłym roku jak lepiej się przygotuję do tego rodzaju treningu. Teraz ważne, że do przodu, chwala temu, kto wymyślił te biotabsy.😄 Defoliacją stresować kiedy polecasz przed przełączaniem, podczas przełączania, czy po? Bo chyba do 2tyg kwitnienia można robić gdzieś czytałem, ale chciałbym to zrobić maks 2 razy ogólnie. Narazie to parę liści przypadkiem sam ujebałem.. :x @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Listopada 2022 @Prograss Najlepiej zacząć na wegu by przyzwyczaić roślinę. Delikatnie ja oskubać. Drugi raz jak zaczną się kwiaty formować w około 2 tyg. Flo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 24 Listopada 2022 Siemka, pękło 5 tygodni wegetacji. Powolutku idzie do przodu, więc jest git. Trochę zaczynają się dziwne rzeczy robić z niektórymi liściami i myślę nad defoliacją tymbardziej, że prawie cały weekend zostawiam ją samą, bo jadę do rodziców. Tylko nie wiem jak za bardzo się do tego zabrać, macie jakieś rady? Myślałem, żeby trochę coś wyciąć i za ten czas jak mnie nie będzie to się jej polepszy, może coś podrośnie parę cm dzieś w pondz wieczór, albo wtorek rano byłoby można przełączać na kwitnienie? W ogóle to już myślałem, że się pożegnamy na zawsze, bo dostałem nakaz natychmiastowej eksmisji, ale zaszła mała pomyłka, więc jest git. 😄 Lampka na 100%. 65cm od roślinki 24stopnie/RH 64 Pozdro! 😄 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Listopada 2022 @Prograss wycinaj wycinaj, tam w środku napewno jeszcze kilka szczytów by chętnie więcej światła dostało. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 24 Listopada 2022 (edytowane) @Udyr Coś tam wykosiłem, ale pewnie sporo błędów. 😄 Dodatkowo postanowiłem pospinać delikatnie główne szczyty, żeby były dalej od siebie. Mam nadzieję, że nie będzie lipy, bo ostatnim razem to lst tak srednio mi wyszlo. Jednego głównego gdzieś tam niżej szczyta przypadkiem złamałem, ale jeszcze się trzyma i mam nadzieję, że się zrośnie do czasu jak zmienię na 12/12. Myślę, żeby zacząć kwitnienie po weekendzie, teraz dam jej spokój do poniedzialku/wtorku i chuj co ma być to będzie 40dni maks weg i oby chociaż 20g było. A i żeby jajec nie było. :x Edytowane 24 Listopada 2022 przez Prograss 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 24 Listopada 2022 @Prograss bedzie potężna 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 24 Listopada 2022 @Prograss 20 g to pewnie będziesz miał z 2 - 4 szczytów 🙂 spokojna głowa 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 24 Listopada 2022 @Zumiacz @Mr.Green Byłoby pięknie, bo tyle to sam wyjaram w miesiąc, a jeszcze chciałbym się dzielić z dobrymi ludźmi 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 25 Listopada 2022 @Prograss chciałbym tyle palić 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 25 Listopada 2022 (edytowane) @Mr.Green W sensie tak mało? 😄 Edytowane 25 Listopada 2022 przez Prograss 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 25 Listopada 2022 @Prograss Tak 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 29 Listopada 2022 Dzień 40. Korci mnie, żeby dać już na kwitnienie, ale tak fajnie sobie rośnie powoli... Te liście jakoś bardziej sativę zaczynają mi przypominać, albo mi się zdaje? Zostawiłem ją samą w sobotę i dopiero wróciłem, ale jest git. Szkoda tylko, że szczyt, którego przypadkiem ułamałem się nie skleił spowrotem. Wysechł prawie na wiór, więc go urwałem. Właśnie dostała jakieś 2L wody, bo ostatnio dałem trochę organtrexu itp. Zastanawiam się kiedy dołożyć do gleby trzecią tabletkę, bo w czwartek będzie już 6 tygodni... czy dopiero jakoś na flo? Co myślicie? Co byście z tym zrobili? Standardowo 25 stopni RH 67%, Lampa 100% jakieś 60cm od szczytów. Pozdrówki! 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 29 Listopada 2022 @Prograss usuń większe liście żeby wszystko miało dostęp do światła daj jej 2-3 dni na ogarnięcie i przełączaj. Będzie gęsto 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 29 Listopada 2022 (edytowane) @Udyr Będzie git mówisz? Dopiero w tamtym tyg defoliowałem hah 😄 A które większe liście wyciąć, te największe wiatrakowe co są na dole mogę? One raczej słabo tam światła dostają, ale są potężne kurna. 😄 Narazie nie mam czasu na defo, jak wrócę z pracy to spróbuję coś wyciąć.Narazie zrobiłem takie coś delikatnie dociągnalem druty. Po lewo jest są główne, a tam po prawo dolne gałęzie. Pozdro! 😄 Edytowane 29 Listopada 2022 przez Prograss 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 29 Listopada 2022 @Prograss te co zasłaniają cokolwiek do wywalenia. I tak odrosty wystrzelą w górę i te liście zostaną pod spodem bez światła. Lepiej jeszcze na wegu niż później bawić się na indukcji czy już na początku kwitnienia. Popatrz sobie na YT jak robią defoliację przed przełączeniem, niektórzy to nawet większość liści usuwają. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 30 Listopada 2022 (edytowane) @Udyr Dobra coś tam pociachałem. Trochę mnie to wkręciło, mam nadzieję, że nie przesadziłem? Dogiąłem też gałęzie niżej. Przy okazji tego wszystkiego zjarałem nawilżacz, brawo ja, już do końca muszę dojechać bez niego przy czynnościach gdzieś spod liści wyleciała jakaś czarna muszka taka nie wiem 5mm i wąska. Nie wiem, czy mi nie podgryza liści, jutro zrobię porządek w boxie i zdezynfekują porządnie. Edytowane 30 Listopada 2022 przez Prograss 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 1 Grudnia 2022 @Udyr Ok 6 tygodni wega dziś pękło. 😄 Jakieś 2 dni po defoliacji, czy tam jeden? Nie wiem już. Ile jeszcze jej dać Pany? 1 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach