Mr.Green 4,309 Napisano 1 Września 2022 Hodowca to moze byc bydla.. albo swin.. 😄 @Growerseed ale to po co w ogole zaczynac organike? 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shagyalonzo 30 Napisano 1 Września 2022 W moim wypadku są biotabsy żeby nie bawić się w pH i ec i też ułatwia to pracę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danczan 44 Napisano 2 Września 2022 A BioPk od Biotabsa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 2 Września 2022 @Mr.Green pytanie było czy można to można a czy sens to nie wiem Ja tylko trochę oszukuję bo mój jest pół mineralny tylko :p. A jak ktoś chce 100% organicznie to niech tak robi. Mi tak póki co wygodniej bo nie mam wyczucia z tym azotem zawsze na full mi wychodzą na wegu i potem już nie chce je dobijać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 2 Września 2022 @Growerseed wymieszaj bat guano z popiołem od guanakolong to wyjdzie Ci takie pk organiczne, że nie masz pojęcia. Ale do tego potrzeba organicznego podłoża, gdzie te bakterie mają gdzie pracować, a nie korzenie dostają to co chcą. Po to każdy powinien wybrać jedną ścieżkę uprawy bo zwyczajnie tak jest łatwiej i prościej. Mieszać każdy może, ale po co. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 2 Września 2022 Mały update 14 dni od wyjścia z ziemi Wleciał co2bag , szczerze pierwszy raz to zastosuje , słyszałem różne opinie , że pomaga lub też że nie widać różnicy.. Ps. Glookies od barneya będzie kozak coś czuję pierwszy od lewej , największa w stadzie , a mimoska narazie odstaje ale liczę że jeszcze odbije na szczyt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 2 Września 2022 17 godzin temu, Mr.Green napisał: Hodowca to moze byc bydla.. albo swin.. 😄 @Growerseed ale to po co w ogole zaczynac organike? 😛 Można zioło tez hodować, jak masz kilka odmian i zapylasz tworząc nowe gatunki to jest hodowla a jak tylko rosną tylko po to żeby ściąć kwiat to jest uprawa: najprościej ujmując 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 2 Września 2022 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 4 Września 2022 (edytowane) Szukam porady na jednej roślince listki zaczęły się troszkę zawijać ku środku, czy lampa może być za nisko ? Tylko w jednej takie coś. W drugiej zaś zauważyłem usychający lisc ? Podlewane woda 6.2 ph . 0.3ml silicy na litr i ukorzeniaczem 0.4ml na litr Temp 28 Edytowane 4 Września 2022 przez TROUBLEMAKER @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shagyalonzo 30 Napisano 4 Września 2022 Co do tego listka na dole, to mi też się tak robiło, ale szczerze nie wiem dlaczego.... później zacząłem podawać calmag i już tak więcej się nie robiło... Też dołączam się do pytania bo jestem ciekaw powodu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 4 Września 2022 @Shagyalonzo może woda w sumie ochlapalem . Napewno nie zadne braki , może zbyt silna ziemia na 15dniowe krzaczki ( allmix od biobiza) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Września 2022 @TROUBLEMAKER jestem kompletnym amatorem ale te wskazówki dostałem od Holendra. Worek co2 pod lampę żeby go ogrzewała będzie więcej co2 uwalniać i szybciej. Masz włączoną wentylacje w boxie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 4 Września 2022 @Pierr1947 mam włączona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Września 2022 @TROUBLEMAKER Ja mam wyłączona wentylacja. Ona Ci wyciąga te CO2. Mi doradzili żeby była wyłączona przez pierwsze 10dni co najmniej. Żeby te CO2 zostało całe w boxie. Mam wyłączona wentylacje zakryty jedena z dwóch siatek co wpada świeże powietrze i wilgotności jest na poziomie 70-75% bez nawilżacza. Tłumaczyli że to jakby jakiś obieg zamknięty ale popytaj może ktoś wie więcej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 4 Września 2022 @Pierr1947 nie wyciąga, co2 jest cięższe od powietrza . Worek zawieszony po drugiej stronie wenta , nad wiatrakiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Września 2022 @TROUBLEMAKER podwinięte liście - mała wilgotność/stres od światła/ popalenie wiatrem(od wiatraka mieszającego). Sam wyeliminujesz co się nie zgadza. A ten listek usycha może już ze starości. To jeden z tych pierwszych liści od dołu ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 4 Września 2022 @Udyr jedna na piec ma takie . Celuje że jej geny takie cipowate . Podniosłem lampę.. Tak ten listek to z dołu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 4 Września 2022 Liść usycha już ze starości. a podwijanie będzie prawdopodobnie przez zbyt nisko zawieszona lampe. smialo możesz dać na 50cm+ A warto dać wyzej żeby odrosty byłym dłuższe żeby ci nie żbila się w sałatę. Chciał te zawijanie się jest bardzo delikatne. u mnie teraz jedna z czterech tez tak miała. Dalem wyzej i już jest git. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 4 Września 2022 Tak właśnie obstawiałem że to Światło, jest pośrodku innych roslin, a tamte nie mają problemu .. poprostu chyba geny .. podniosę na 60+ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 4 Września 2022 Środek zawsze będzie najbardziej doświetlony. Przestaw miejscami a prawdopodobnie tez zmieni się. napewno za wszystko odpowiada Gen. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach