Skocz do zawartości
Gość

RQS 2x Wedding Gelato // MH TS600 // MH 60x60x140

Rekomendowane odpowiedzi

Heja, idzie to fajnie równomiernie 😄jak dla mnie to jak masz opcje to odpuść im azot ,więcej p k. Jak dodajesz calmag to wtedy bardziej z azotem trzeba zjechać.Tak czy siak wyjdą ładne pały !:D 

Najważniejsze patrz że jak coś zwiększyłeś minimalnie i nie pomaga do wróć i zwiększ następne aż roślina ci zacznie dobrze iść,ty będziesz najlepiej wiedział co jej brakuje 🙂

Edytowane przez Pixel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ogólnie bardzo się boję tego kwiatka co jest przywiązany do patyka , jest taki zbity i ma bardziej brązowe włoski od reszty , oby jakaś plecha mi się tam nie rozwijała , on dostał najwięcej z tego worka CO2.                @Rzeźnik dzisiaj im wpierdzielę po 0,7 ml atami bio bloombastic na 1L. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@Gibexnator Jak dla mnie za ciemne , za dużo azotu, jak na kwitnienie, jaki potrafi blokować inne bardziej potrzebne pierwiastki na kwitnieniu, spasuj z azotem.

Edytowane przez Zielone krainy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Zielone krainy ja biohumusa odstawiłem jakieś 4 tygodnie temu. Przyznaję bez bicia dosypałem canna proffesional z 14 dni temu około. Dzisiaj je podleję głównie atami  bllom  , algabloom i calmag. Odstawię sugar royal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@Gibexnator  Na zdjęciach po zgaśnięciu panelu wyglądają, jak nabite azotem do granic , dalej to popalenie, a na kwitnieniu to nie azot powinien być dominującym pierwiastkiem, więc odstaw wszystko z azotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugar royal ma przecież 9 azotu, to czego można się spodziewać jak nie zielonych liści 😄 Nie dodawaj tego i tylko samo PK, na ostatnie 2 tygodnie przystopuj (a nawet Ci powiem na ostatni tydzień tylko nie dawaj, ale to zależy od wyglądu liści, będziesz intuicyjnie wiedział o co chodzi) i potem ścinka, oscyluj przy suszeniu od 20 do 16 stopni stopniowo schodząc w powyższych widełkach, A JAK NIE DA RADY, TO TRUDNO, to nie jest walka o złote gacie, palenie i tak będzie zajebiste, ciesz się z tego co masz, a nie jakbyś siedział na dupie i nic nie robił 😁

Edytowane przez Rzeźnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Rzeźnik @Zielone krainy dzisiaj podlałem je po 2,5 L na doniczkę. Każda doniczka dostała  4 ml Alga bloom ,   2,5 ml calmag pro , 2 ml atami bio bloombastic.  Sugar royal odstawiłem w pizdziet , szkoda mi go troszkę bo dzięki niemu robiła się fajna żywica 😀. Azot odstawiam , dzięki Panowie. Tak teraz zobaczyłem ze ten alga bloom też powinienem odstawić na jakiś czas

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

DZIEŃ 69  /  28 FLO         lampa na 100%.   Dzisiaj dostały po 2,5 L na głowę z nawozów to  2,5 ml Atami bio  bloombastic. 3 ml Calmag pro.  Rzeczywiście ten azot mógł je przyhamować. Wsadziłem 4 wentylatorki komputerowe żeby pomogły mieszac. Wilgotność w dzien 45/50 %. W nocy około 50%.  EC 1.7   PPM 850.   Zastanawiam się czy nie zwiększać tego PK. Producent podaje 1ml / L.  Mnie korxy zwiększać

20220908_103846.jpg

20220908_103823.jpg

20220908_103729.jpg

20220908_103712.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Gibexnator napisał:

Zastanawiam się czy nie zwiększać tego PK. Producent podaje 1ml / L.  Mnie korxy zwiększać

co za dużo to niezdrowo 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Witwjcie , musiałem dodać dolomitu roślinkom i przy okazji zrobiłem inspekcję. Dostrzegłem kilka takich pąków na obydwu roslinkach  , to nie są jajca ?? Wybaczcie za słabą jakosć aparatu.

20220913_093305.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wiitam , zdjęcie zrobione dzisiaj zaraz po włączeniu światła. Szczerze , zaczyna mnie to wkurwiac. PH i EC za każdym razem sprawdzane. PH gleby mierzone  płynem heliga , w normie. Wczoraj były podlewane to tylko dostały atami bio bloombastic po 1ml / L i alga bloom 4ml na 2,5 L. Wcześniejsze 2 podlania to było atami , calmag i alga bloom. Ograniczyłem azot do minimum. Lampa nie jest nisko , żadnych robali tam nie stwierdziłem. Te popalone liście to od niedoboru , czy to się tak moze ciągnąć przepalenie azotem. Dodam że głównie to występuje na tej roślince wyższej i bardziej napuchniętej.

received_2237564959744746.jpeg

received_602075908241951.jpeg

received_5760289977335319.jpeg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Udyr nie mam za bardzo jak ją od izolować od drugiej a wyrzucić jej nie chcę. Chyba zacznę ubierać rękawiczki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi