Pixel 60 Napisano 4 Września 2022 (edytowane) Heja, idzie to fajnie równomiernie 😄jak dla mnie to jak masz opcje to odpuść im azot ,więcej p k. Jak dodajesz calmag to wtedy bardziej z azotem trzeba zjechać.Tak czy siak wyjdą ładne pały !:D Najważniejsze patrz że jak coś zwiększyłeś minimalnie i nie pomaga do wróć i zwiększ następne aż roślina ci zacznie dobrze iść,ty będziesz najlepiej wiedział co jej brakuje 🙂 Edytowane 4 Września 2022 przez Pixel 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 4 Września 2022 Jedna dostała 1,5 a druga 2 ml. Zobaczymy czy coś pomoże. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 4 Września 2022 Podkręć im PK, one będą teraz duuużo jadły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 5 Września 2022 Ogólnie bardzo się boję tego kwiatka co jest przywiązany do patyka , jest taki zbity i ma bardziej brązowe włoski od reszty , oby jakaś plecha mi się tam nie rozwijała , on dostał najwięcej z tego worka CO2. @Rzeźnik dzisiaj im wpierdzielę po 0,7 ml atami bio bloombastic na 1L. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 5 Września 2022 (edytowane) @Gibexnator jak co to go tnij na probe do suszenia. Koniec koncow lepsze to niz plecha 😛 Edytowane 5 Września 2022 przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 5 Września 2022 @Mr.Green zaglądam dzień w dzień. Mam małe dośwoswdczenie i dlatego ciężko mi dokonać wyroku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Września 2022 (edytowane) @Gibexnator Jak dla mnie za ciemne , za dużo azotu, jak na kwitnienie, jaki potrafi blokować inne bardziej potrzebne pierwiastki na kwitnieniu, spasuj z azotem. Edytowane 5 Września 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 5 Września 2022 @Zielone krainy ja biohumusa odstawiłem jakieś 4 tygodnie temu. Przyznaję bez bicia dosypałem canna proffesional z 14 dni temu około. Dzisiaj je podleję głównie atami bllom , algabloom i calmag. Odstawię sugar royal @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Września 2022 @Gibexnator Na zdjęciach po zgaśnięciu panelu wyglądają, jak nabite azotem do granic , dalej to popalenie, a na kwitnieniu to nie azot powinien być dominującym pierwiastkiem, więc odstaw wszystko z azotem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 6 Września 2022 (edytowane) Sugar royal ma przecież 9 azotu, to czego można się spodziewać jak nie zielonych liści 😄 Nie dodawaj tego i tylko samo PK, na ostatnie 2 tygodnie przystopuj (a nawet Ci powiem na ostatni tydzień tylko nie dawaj, ale to zależy od wyglądu liści, będziesz intuicyjnie wiedział o co chodzi) i potem ścinka, oscyluj przy suszeniu od 20 do 16 stopni stopniowo schodząc w powyższych widełkach, A JAK NIE DA RADY, TO TRUDNO, to nie jest walka o złote gacie, palenie i tak będzie zajebiste, ciesz się z tego co masz, a nie jakbyś siedział na dupie i nic nie robił 😁 Edytowane 6 Września 2022 przez Rzeźnik 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 6 Września 2022 (edytowane) @Rzeźnik @Zielone krainy dzisiaj podlałem je po 2,5 L na doniczkę. Każda doniczka dostała 4 ml Alga bloom , 2,5 ml calmag pro , 2 ml atami bio bloombastic. Sugar royal odstawiłem w pizdziet , szkoda mi go troszkę bo dzięki niemu robiła się fajna żywica 😀. Azot odstawiam , dzięki Panowie. Tak teraz zobaczyłem ze ten alga bloom też powinienem odstawić na jakiś czas Edytowane 6 Września 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 8 Września 2022 DZIEŃ 69 / 28 FLO lampa na 100%. Dzisiaj dostały po 2,5 L na głowę z nawozów to 2,5 ml Atami bio bloombastic. 3 ml Calmag pro. Rzeczywiście ten azot mógł je przyhamować. Wsadziłem 4 wentylatorki komputerowe żeby pomogły mieszac. Wilgotność w dzien 45/50 %. W nocy około 50%. EC 1.7 PPM 850. Zastanawiam się czy nie zwiększać tego PK. Producent podaje 1ml / L. Mnie korxy zwiększać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Września 2022 5 godzin temu, Gibexnator napisał: Zastanawiam się czy nie zwiększać tego PK. Producent podaje 1ml / L. Mnie korxy zwiększać co za dużo to niezdrowo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 13 Września 2022 Witwjcie , musiałem dodać dolomitu roślinkom i przy okazji zrobiłem inspekcję. Dostrzegłem kilka takich pąków na obydwu roslinkach , to nie są jajca ?? Wybaczcie za słabą jakosć aparatu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Września 2022 Nie widać tu nic niepokojącego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 15 Września 2022 (edytowane) Wiitam , zdjęcie zrobione dzisiaj zaraz po włączeniu światła. Szczerze , zaczyna mnie to wkurwiac. PH i EC za każdym razem sprawdzane. PH gleby mierzone płynem heliga , w normie. Wczoraj były podlewane to tylko dostały atami bio bloombastic po 1ml / L i alga bloom 4ml na 2,5 L. Wcześniejsze 2 podlania to było atami , calmag i alga bloom. Ograniczyłem azot do minimum. Lampa nie jest nisko , żadnych robali tam nie stwierdziłem. Te popalone liście to od niedoboru , czy to się tak moze ciągnąć przepalenie azotem. Dodam że głównie to występuje na tej roślince wyższej i bardziej napuchniętej. Edytowane 15 Września 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Września 2022 @Gibexnator trochę mi to na tmv (mozaika tytoniowa) wygląda. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 15 Września 2022 @Udyr nie mam za bardzo jak ją od izolować od drugiej a wyrzucić jej nie chcę. Chyba zacznę ubierać rękawiczki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Września 2022 @Gibexnator teraz to i tak już obydwie mają. To nic strasznego, trochę ją powykreca i spowolni. Nie ma na to rady, trzeba uważać w przyszłości tak jak sam zauważyłeś. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 15 Września 2022 @Udyr dziękuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach