Gibexnator 227 Napisano 23 Sierpnia 2022 DZIEŃ 53 /12 FLO Przedostatnie podlanie było z sugar royal , azot trzyma ładnie. Nie bardzo rozumie dlaczego nie wybiło je w górę. Lampe mam nadal na 60% może czas dać jej 80 % ?? Dzisiaj dostały z rana oprysk z alga bloom. Zdjęcie robione przy zgaszonym świetle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 23 Sierpnia 2022 54 minuty temu, Gibexnator napisał: Nie bardzo rozumie dlaczego nie wybiło je w górę. jak w górę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Wiesiu nie rosną wzwyż @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Gibexnator nie kazda musi wysttzelic w gore. Ta z tylu jest wyzsza wiec rosnie 🙂 Ten oprysk to chyba juz odpusc jak sie paki tworza.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) @Gibexnator Jak dla mnie mają za dużo Azotu, odpuść im go na podlanie lub dwa. Jak Roślinka zaczyna kwitnąć, to nie przepada już aż tak za azotem z tego co się orientuje. Stopniowo trzeba go odpuszczać. Odpuściłbym też opryski Tak jak napisał @Mr.Green , nie są zalecane w stanie kwitnienia, ponieważ może to poskutkować pleśnią. W szczególności, że wilgotność u Ciebie w boxie to nie jest za mała 😛 Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez MiraiiNikki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 24 Sierpnia 2022 (edytowane) @MiraiiNikki wilgotność jest na poziomie 55 % , w nocy szaleje bo wyłaczam wyciąg. Wsadzę osuszacz za jakiś czas , narazie nic im chyba nie grozi. One dostaly sugar royal 7 dni temu a tak to nic innego nie jadły od 2 tygodni. Wczoraj zrobiłem delikatnego fryzjera i już ich nie ruszam , niech sobię rosną. Piją jak szalone , przed wczoraj 2 litry , wczoraj 1,5. Jutro im wpierdziele po 2,5 i zobaczę na ile starczy. Edytowane 24 Sierpnia 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Gibexnator topkow nie brakuje 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Mr.Green noooo oby tak zostało i nie było popcornu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 26 Sierpnia 2022 Wyglądają kozacko, muszę przejrzeć sobie na stronie RQS, może też z nimi poszaleję. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 27 Sierpnia 2022 W sumie nic ciekawego się nie dzieje , wilgotność w dzień tak po 45-50 %. W nocy tak 50-55%. Lubię sobię na nią patrzeć jak się robi coraz większa ☺ 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Sierpnia 2022 I to cale sie topami zapelni 🙂 piekny widok i transformacja 🙂 to jest zakurwisty proces 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 27 Sierpnia 2022 @Mr.Green cieszy oko zajebiście , jak dziecko co dostanie zabawke hejejej. Ale teraz muszę pilnować gleby , bo nawet bym się nie spodziewał że sucz potrafi tak pić. Lampe ustawiłem na 80 % mocy. Wyciag chodzi na 100 % w dzień , w nocy zmiejszam bo jest głośno. Wsadziłem tam sobię Eberg emax grow 125 EC ,ma termostat i ustawianie mocy i dziala to zajebiscie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 29 Sierpnia 2022 (edytowane) Ładnie ci to idzie ,u mnie fioletowe odnogi liści sie robią już prawie u wszystkich,ale to może przez temperature bo mam dość niską. No ale busz konkretny mam 😄 nie mam nawet jak odsłaniać szczytów co są 5cm niżej heh.U ciebie to będą eleganckie topy. no i ogólnie mam mix w namiocie że nie da się tego ogarnąć... A najmniejszą , którą miałem wywalić z boxa z braku miejsca buduje największy szczyt. W weekend update 😄 @Gibexnator Jestem ciekaw czy wyjdziemy z tematem podobnie przy takim samym boxie,ty dwie a ja 4. Z drugiej strony ciężko porównywać jak mamy kompletnie inne warunki i odmiany ,ale warto porównać 🙂 Edytowane 29 Sierpnia 2022 przez Pixel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 30 Sierpnia 2022 @Pixel na pewno nie traktujemy tego jak rywalizacji. Nie wycinasz liści z dołu ? Ja wyciąłem trochę a i tak nadal tam gęsto. Nie wydaje mi siè żebym miał więcej niż Ty , masz za dużo szyszek 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 30 Sierpnia 2022 @Gibexnator wycinałem 3x od dołu , widziałeś jakie gołe są, małe pąki też od dołu wyrywałem:p @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 4 Września 2022 (edytowane) DZIEŃ 65 / 24 FLO w obawie przed wilgocią i pleśnią dokonałem ostatniego fryzjera wiatraków. Martwią mnie te kolory lisci , jak by im coś brakowało. Patrzyłem lupą to zadnych szkodników nie stwierdziłem. 2 dni temu otrzymały po 2,5 L na głowe. 0,7 ml Calmag pro na 1L 2ml Alga Bloom na 1L. 0,5 ml Atami bioblombastic na 1L 1 roslina dostała 0,5 ml sugar royal na 1L. Ph 6,2 -6,4. EC nie mierze bo szlag trafił miernik i odsyłam na gwarancję. Ten patyk dałem bo lodyga zaczeła się przechylać , jak by miał ją szlak trafić. Te biale plamki na lisciach to moja wina , przechylilem worek z CO2 i ulało się. Chyba nie zaszkodzi ?. Ale mi to kurde wolno rosnie Edytowane 4 Września 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 4 Września 2022 @Gibexnator te plamki na liściach kiedy zauważyłeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 4 Września 2022 Te "białe plamki" to typowy brak magnezu moim zdaniem. Calmag i powinno pomóc, oczywiście trzeba poczekać na zmiany także obserwuj . Zwieksz może do 1ml na litr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 4 Września 2022 Białe plamki to tak jak pisałem , przewrócił mi się worek z CO2 i wylała zawartość na rośliny , troszkę pościerałem nawilżoną szmatką. Nie widać tutaj tego tak za bardzo. Martwią mnie te przebarwienia żółte. Panowie @TROUBLEMAKER @Filozof , ogólnie to one od jakichś 10-14 wykazują takie przebarwienia. chyba rzeczywiście zaaplikuję co najmniej 1ml calmaga na litra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 4 Września 2022 @Gibexnator ona już ma sporo tygodni także 1ml to smialo . Wujek google pisze ze do 1.4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach