Gibexnator 227 Napisano 11 Lipca 2022 Witam wszystkich zdecydowałem się na FR , to moja pierwsza uprawa. Będę starał się na bieżąco dodawać relacje i zdjęcia. Roślinki wylądowały w docelowych doniczkach 1 lipca a drugiego już wyszły na powierzchnię. Box Mars Hydro 60x60x140 Nawilżacz smartmi evaporative humidifier Doniczki materiałowe 11 L ziemia Canna Terra Professional Nawozy Plagron Power Roots , Plagron PK 13-14 , Plagron alga bloom Lampa MH TS600 Filtr węglowy Prima Klima growbox 125mm 160-240m3h Miernik Ph Adwa a12 Kwasomierz glebowy PH test z płynem Heliga Wentylator wyciągający VENTS Quietline 125 DUO Mieszający Wentylator Garden HighPro ProFan 5W bardzo głośny Jutro dotrze wentylatorek komputerowy i wsadzę go jako wprowadzający. Zamontowałem tłumik akustyczny sztywny i elastyczny. Jest w miarę cicho. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2022 No i gitara, trzymam za ciebie kciuki, powodzenia mordeczko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Lipca 2022 Zdjynnncia dejjjj 🙂 My lubimy patrzec 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 11 Lipca 2022 (edytowane) No proszę was bardzo , zdjęcia są z dzisiaj zaraz po podlaniu. To jest 10 dzień od wyjścia z ziemi , Ph wody staram się utrzymywać na poziomie 6,2 - 6,4 i dodałem 1ml power roosta na 1 litr wody. Podlewam w ten sposób że najpierw używam spryskiwacza a potem leję z kieliszka powoli . wlałem około 100 ml na roślinkę dzisiaj . Jeżeli chodzi o wentylację , tak wiem wygląda to paskudnie ale dla mnie ważniejsze jest żeby działało , i naprawdę między tym co było a jest teraz to jest niebo a ziemia. Wybaczcie za jakość zdjęć roślinek , niestety taki dziadowski telefon :D. Edytowane 11 Lipca 2022 przez Gibexnator 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Lipca 2022 @Gibexnator elegancko wyglada. Widac ze dobrze im tam. Ciekaw jestem tego weeding gelato. Ja musialem swojego weeding gelato usunac kilka dni temu bo jajca pokazal:( u Ciebie chociaz sobie zobacze jak wygladaja topki 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2022 @Gibexnator Fajny growbox. 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Lipca 2022 @Gibexnator jeśli coś wygląda dziwnie ale działa, to wcale nie znaczy że jest złe ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 11 Lipca 2022 (edytowane) Jeżeli chodzi o trening jaki planuję to chcę zrobić FIM i LST za jednym zamachem , ale to dopiero jak podrosną :d A aktualnie lampa wisi 60 cm nad szczytami. Edytowane 11 Lipca 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2022 @Gibexnator Na automatach będziesz robił FIM. ? Ja nigdy nie próbowałem preferuje LST+SCROG @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 11 Lipca 2022 To nie są automaty. Feminizowane. Nie chcę na pierwszy raz ryzykować 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Lipca 2022 @Szwagrom rqs nie ma weeding gelato w auto. Tylko sezon:P @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2022 @Mr.Green spoko dobrze widzieć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) DZIEŃ 12 Patrząc po innych FR wyglądają na mizerne , jak na 12 dni. Dzisiaj je podleję 100 ml na głowę. Ma ktoś pomysł jak przymocować ten wiatraczek to tego wlotu pasywnego ?? No i to cholerne światło będzie się wydostawać wieczorem na zewnątrz i do środka. Edytowane 13 Lipca 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Lipca 2022 @Gibexnator jeśli nie masz problemów z temperaturą to po co chcesz wiatrak we wlot wrzucać 😉 Wpadające światło może narobić problemów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) @Gibexnator powinienes miec przeca dziure na wlot pasywny na prawej lub lewej sciance u dolu 🤔 w Twojej wersji boxa powinien byc po prawej , wloz tam rure najlepij i do niej na zewnatrz zamontuj wiatrak 😉 Chociaz szukam u Cb na zdjeciu tej dziury i chyba faktycznie jej ni ma 😒 dranie ! 🤭 Edytowane 13 Lipca 2022 przez Skonsternowany 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 13 Lipca 2022 właśnie u mnie nie ma dziur tylko są takie prostokątne wloty pasywne z siatką. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Lipca 2022 Wogole nie ma dziury okrągłej ? zbedny jest tej wiatrak na ta chwile. Lepiej daj go jajko mieszający. Obwody lej więcej bo to zdecydowanie za mało jak na takie donice i takie roślinki. 12 dzień wiec jest ok. Niedługo wystrzela bie martw się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) @Brazil Munster Dziury są 3 ale tylko na górze. @Udyr Bo nie mam włączony wyciągającego , tylko mieszający 5 W i to bez oscylacji. Pomyślałem że ten na wlocie będzie utrzymywał temp na poziomie 26-27 stopni i wilgotność nie będzie szybować na 85-90. Ale teraz już zgłupiałem sam , tak się prezentuje ten wiatrak jak jest włączone światło w boxie i jak jest ciemnia. Wydaje mi się że praktycznie zero światła podczas ciemni wejdzie do środka. PH gleby sprawdzić po podlaniu czy przed ? Wypadało by mi sprawdzić raz w miesiącu Edytowane 13 Lipca 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Lipca 2022 @Gibexnator przed podlaniem sprawdź, żebyś mógł wyregulować jeśli się rozjechało w którąś stronę. Zasuwaj po lepszy mieszak, ja w 0.16m2 wsadziłem 25w 6" i nadal ciepło jest. Albo drugi kup i zamontuj, będzie wiało jak należy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 13 Lipca 2022 @Udyr No i chyba tak zrobię , ewentualnie może wsadzę do środka komputerowy jako drugi ?? A kolejna rzecz to glebę do badania brać gdzieś z 5 cm poniżej powierzchni ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach