opalonycham 63 Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) @Zielone krainy kupiłem dziś hellige Northa zbadałem przy okazji, wychodzi ph6 według skali miernika którego nie mam 😅 mierzyłem sucha ziemie bo były wczoraj podlewane wiec zaraz ak zaleje tak mówisz wyżej. Wrzucam zdjęcie northa, myśle żeby mu dać dalej algi bloom 3ml edit 1. Czy moge usunac liście z ak, które są "popalone"? 2. Czy mogę usuwać liście wiatrakowe, które zasłaniają niektóre szczyty Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez opalonycham @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Sierpnia 2022 @opalonycham Możesz usunąć uszkodzone liście i te jakie zasłaniają, ale nie usuwaj jednorazowo za wiele.. Daj jej jeść ona jest głoda , daj jej alga bloom i pk , bo kolejne liście polecą, jak się zacznie wyjadać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opalonycham 63 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Ok nakarmię zaraz northern jak mówisz 4ml alga i 1ml pk + enzymy i rhizo Problem z AK dalej postępuje 🥺 wstrzymam się co robić do twojej rady wczoraj dostała tak jak mówiłeś 4 alga 1 pk na 1l czyli 6ml alga i 1.2ml PK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Sierpnia 2022 @opalonycham To nie są popalenia tylko niedobory, jakie postępują , ona się wyjada głównie z p i k, więc dawaj alga bloom i pk 13/14 , rhizo nie dawaj , enzymy możesz dawać i calmag tak 0,8 ml, co 2-3 podlanie. Te wyssane liście możesz pousuwać, oczywiście te prawie całkiem wyssane. Daj 5 alga bloom i 1 ml pk. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opalonycham 63 Napisano 25 Sierpnia 2022 (edytowane) @Zielone krainy Robię jak mówisz, lecz sytuacja nadal postępuje, dziś dostała jak pisałeś 1l wody ph6.2 z 6ml alga i 1ml pk northern nadal jasny jest wiec dalej mu leje alge 6ml i dostanie 1ml pk Problematyczny ak - Edytowane 25 Sierpnia 2022 przez opalonycham @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Sierpnia 2022 @opalonycham Bardzo się wysysa na tym etapie, daj większe dawki, widocznie ten organiczny nawóz jest na tyle słaby, że ją to nie rusza, daj jej 8 ml alga bloom , 1,5 ml pk 13/14 i 0,8 ml calmagu na 1 l wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opalonycham 63 Napisano 26 Sierpnia 2022 @Zielone krainy OK podlane jak mowiles, SCROG moge jej sciagnac? Bo chce przenieść ją do innego pokoju zeby miała zimniej, bo po 33-35 stopni ma w upały, bo wydaje mi sie ze jak go sciągne na kwitnieniu to nic to nie zmieni, czy sie myle? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 26 Sierpnia 2022 Ona ma niedobory wapnia dlatego żółknie. I żżółknie jeszcze bardziej gdy bedziesz podawal pk bo potas jest antagonista wapnia. A jak dajesz coś co obniża pH to już w ogóle dramat, bo pozbywasz kranówke tych śladowych ilości wapnia co w niej pływają. Generalnie to najpierw sie czyta o nawozach a potem je kupuje, bo nawozów różnych różnistych masz od chuja a roślina wygląda gorzej niz na nawozie za 4zł z biedronki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opalonycham 63 Napisano 26 Sierpnia 2022 @Niemedyczny_Użytkownik Czyli jeśli zolknie przestać dawać PK, ładować tyle algi zeby samoistnie obniżyła PH do 6,2 bez obniżacza ph? To mój 1 grow, staram sie sluchać, niewiele wiem no bo doświadczenie dopiero gromadzę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 426 Napisano 26 Sierpnia 2022 @opalonycham ile masz 6ph ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opalonycham 63 Napisano 26 Sierpnia 2022 @Andi wode leje ph 6,10-6,20, ziemi sprawdzałem stronkę wcześniej i wyszedł żółty kolor czyli ph 6,0 wiec mysle ze odpowiednio Postawiłem teze braku wapnia, wiec dzis planuje dać 1l wody z 1,6ml calmag biobizz, co sadzicie? @Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Sierpnia 2022 @opalonycham Magnez i wpań sa wykorzystywane na kwitnieniu, ale ona się wysysa z pierwiastków na kwitnienie głównie, azot też czerpie, dlatego liście żółkną, ale do tego dochodzi P i k, ja bym dawał bloom, możesz dać grow też, by lekko dobić ją azotem dodatkowo. Z calmagiem nie przesadzaj, bo nadmiar też może poblokować . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opalonycham 63 Napisano 27 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Ok zastosuje się upadte, mimo ze bolesne to jednak 😬 northern light RQS 49 dzień 7 dni starszy, ale kwiatostany znacznie mniejsze, dolne liście lekko jasnozielone i nie wiem czy ona wysysa je i zrzuci czy to coś zwiastuje? ak47 hempbrothers 42 dzień nie wiem czy coś z tego będzie 😕 dramat wyszedł, a dobrze jej szło na początku myśle dziś ak dać - 6ml bloom, 1ml grow i 0.8ml calmag na 1litr wody temp 33, wilg 50 wodę leje 6.10-6.20ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Sierpnia 2022 @opalonycham Tej po lewej dawaj tak jak ci napisałem, a tej po prawej nie dawaj niczego z azotem, bo doły ma bardzo ciemne, możesz dać calmag i pk 13/14, pk 13/14 daj 1,5 ml na 1 l wody, calmag daj 1 ml na 1 l wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opalonycham 63 Napisano 27 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Ciemniejsza czyli ak dostała - 1,5ml calmag, 1,7ml pk na 1,5l wody Jaśniejsza northern - 8ml alga bloom, 1ml pk, 0,6ml calmag, 1ml terra flores na 1,5l wody Podlewam je codziennie 1l do 1,5l nie za duzo? Co prawda mam 34 stopnie dzis, wilg 40-45% no i te materiałowe doniczki + duzy wiatr w boxie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Sierpnia 2022 @opalonycham Obserwuj podłoże, ziemia ma być lekko wilgotna, nie ma być bajora, jak nie masz błota to ok, za nim podlejesz roślinę kolejny raz daj ziemi przeschnąć. Obserwuj, jak roślina pije i jak woda szybko paruje , podlewaj tak, by roślina wypiła wszystko do dwóch dni, i by ziemia po tym czasie była dość sucha, by nawała się na następne podlanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opalonycham 63 Napisano 30 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Góra jest zawsze meeega sucha, jak wpycham palec z 3 cm to czasem czuc mega delikatna wilgoć, ale do bajora to nie doszedłem ani razu problemy dalej są, w ak wkręciło końcówki liści do gory northern może ciut się poprawił, wczoraj zapomniałem dać terra flores wiec dostanie dziś azot Wczoraj North-1l 6ml alga 0.8calmag 2.5 cannazyn 1.5 pk Ak 1.4l CannaZyn 1.5ml 1.2 calmag 1.2 pk Teraz: North 1.5l 2ml cannazyn 1ml pk 1.5ml terra vega 8ml alga ak 2.5ml calmag na 1.5l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Sierpnia 2022 @opalonycham Pierwsza ma za dużo azotu dalej, a druga za mało, tą pierwszą karm daj jej terra wega 3 ml i terra bloom 4ml , jak nie masz terra bloom to alga bloom 6 ml i 1,5 ml pk, a tej drugiej daj 3 alga bloom i 2 ml pk, calmag 0,8 ml wszystkim i obserwuj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opalonycham 63 Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) @Zielone krainy Zrobiłem jak mówiłeś, myśle żeby może im teraz dawać po litrze zamiast półtora będę testować Northern nadal doły są jasne, wiec dziś myśle powtórzyć wczorajsza dawkę, dodatkowo: pojawily się takie lekkie niedobory i końcówki kręcą się w górę - brak potasu? Tymczasem zniszczony ak przeze mnie 😕 3 dni temu dostały fryzjera małego, głównie to co spalone w 90% i wiatraki zasłaniające szczyty @Zielone krainy jakie dziś karmienie poradzisz? Sytuacja z ak jest dość poważna wiec nie chce samemu eksperymentować, ale domyślam się ze northern ma początkowe stadium tego co dotknęło ak, czy się mylę? Edit: i mysle czy nie przeniesc ich do zimniejszego pokoju, czy te 31 stopni to jest dla nich bezpiecznie? Bo troche mi chodzi po glowie ze ten AK moze cierpieć przez temperature Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez opalonycham @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Sierpnia 2022 @opalonycham Powiem ci tak, tej na pierwszym zdjęciu dalej bym zalecał mieszać grow z bloom i dokładać pk, czyli 3 grow i 4 ml bloom + 1,5 ml pk, calmag teraz odpuść, a tej drugiej, popalonej azotem lekko, daj tylko 3 ml bloom i 2 ml pk i tyle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach