Lasir 714 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Miejski Guru to że dobrze schnie to raczej na korzyść ziemii.podlewaj bardzo powoli.ja teraz leje po 2 litry na roślinę a dołem nic nie wypływa.No ale ja 3 rośliny podlewam koło 30minut i na raty. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Miejski Guru kwestia przelatywania wody to nie wina ziemi tylko nieumiejętnego podlewania. Również w tym temacie padały podpowiedzi jak najlepiej podlewać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 714 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Gooner oczywiście.poza tym jak korzeń zajmuje 90% doniczki to trzeba się przyłożyć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Lasir tyle się mu mówi o tych kubeczkach Choćby i co zdjęcie to taki sam widok 🫣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 714 Napisano 29 Sierpnia 2022 Nie dla każdego ta zabawa 😉@Gooner 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 31 Sierpnia 2022 3 lby wstaly, zmierzylem ppm wody i ma 225 troche za malo do 400 zalecanych na wczesny grow i EC 0,45 na te 0,8 zalecane to jak podniesc? Dodac jakiegos ukorzeniacza czy kapke nawozu? Bo nie wiem jak sie podnosi to ppm 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 31 Sierpnia 2022 Ps. Dodanie ukorzeniacza i dawki first roots nawozu dual part do wody twardej podnioslo ppm do 450 wiec chyba powinienem tak wg etykiety stosowac bo moze ta woda wyplukiwala substancje chociaz w ziemi sa niby to ja juz nie wiem, byle nie przelewac, czekam na tego 4go lba :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Sierpnia 2022 Nie podlewaj nic. Daj im wstac. Wody tez nie lej bo mokro maja. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 714 Napisano 31 Sierpnia 2022 Ppm wody wg.mnie wyskokie jak na czystą kranówę.Ja bym lał odstaną... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Miejski Guru sprytnie przemyciłeś skrawek kubeczka 😄 Też lubię jogurty z Fruvity 😎 Ty ewidentnie lokujesz produkty z pewnej firmy z owadem w logo 😆 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Sierpnia 2022 @Gooner czyzby nas klamal ze wyrzucil tamte sadaonki 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 714 Napisano 31 Sierpnia 2022 Nadgorliwość jest najgorsza. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 1 Września 2022 Zostawilem tylko te 3 mlodsze w kubeczkach... chyba nic z nich nie bedzie ale moze... jak dla mnie ziemia jest juz sucha i trzebaby podlac, wkladam palec i nie czuc wilgoci, potrzymam do jutra i podleje 100ml na lebka bo juz sa 4 w komplecie, ppm i ph mierzylem kranowki odstanej 24h to trzeba obnizac ph i podbijac ppm to moze bedzie git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Września 2022 Jutro podlej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Września 2022 (edytowane) @Miejski Guru Ja zachodzę w głowę, dlaczego ty zamiast przesadzić te żółknące rośliny w tych plastikowych kubeczkach i wsadzić je do tych dużych doniczek z dużą ilością świeżej dedykowanej ziemi, to sadzisz w nich nowe pestki? Przecież te rośliny w kubkach o ile to nie automaty dałoby sie odbudować, odpowiednie dawki ukorzeniacza i enzymów zaraz w dużej doniczce by się ukorzeniły i zregenerowały i byłby z nich ładne krzaki. Edytowane 1 Września 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 2 Września 2022 No to podlane po 100ml, mam nadzieje ze im wystarczy na pare dni, pierwotnie plan byl taki zeby przesadzic te z kubeczkow ale uzgodnilismy z mr greenem ze lepiej zaczac od nowa bo nie wydaje mi sie zeby odzyly chociaz ograniczylem podlewanie, kiedys w kubeczku rosl mi mocny krzaczor minimum 40cm... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 3 Września 2022 Sluchajcie, wilg mi spadla do 42% to chyba musze wlaczyc nawilzacz i od wczorajszego podlania ziemia wyschla praktycznie na wior to podlac znowu i wiecej troche niz 100ml? Nie chce ich przesuszyc bo w ogole jedna juz pokazuje zolte koncowki a wszystko jest juz tym razem dobrze... ph, ppm i na pewno nie przelane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Września 2022 No podlej wiecej. Daj 300ml Odzywki jakies juz dawales? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 3 Września 2022 Wlaczylem nawilzacz i bede je pryskal to niech wytrzymaja do jutra z podlewaniem i pykne im te 300ml, no wlasnie dalem kropelke ukorzeniacza i dawke first roots dual part ghe zeby mi to ppm podnioslo do zalecanego to moze gosciu tamten mial racje ze inne ziemie poza plagronem sa naladowane nawozami i pala na starcie... te w plagronie spoko chociaz jedna jakby troche wyciągnięta, temp spadła do 21c to przykrecilem tez mieszajacy wicher @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Września 2022 @Miejski Guru Jesteś "czarodziejem" upraw, nie wiem, jak tobie się to udaje, ale ta nowa roślina, jaka tyle co wyszła z ziemi też zaczyna żółknąć na końcówkach, albo ci ktoś klątwe na uprawę rzucił, albo nie wiem, co ty za numery wykręcasz z tymi roślinami. 8 godzin temu, Miejski Guru napisał: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach