Udyr 2,139 Napisano 15 Września 2022 @Miejski Guru woda 250ppm to woda średnio twarda. Pokaż co za tabelką się sugerujesz, i czy te ppm nie są zalecane przy wodzie RO która ma 0-20ppm początkowe. pH sprawdzasz ? Daj zdjęcie w świetle dziennym nie pod lampą. I powiedz mi jakich nawozów używasz bo dużo stron fr jest żeby szukać. Bo jak używasz bio nawozów to też miernik Ci nie potrzebny. Przy bio wystarczy trochę nawozów żeby miernik wariował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 15 Września 2022 https://www.**************/blog-konopie-indyjskie-a-jakosc-wody-cz-2-ppm-ec-n298 Moja woda ma nawet 8ph a nawoz to terra aquatica dual part dwuskladnikowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Września 2022 @Miejski Guru czyli woda startowa ma 250ppm a Ty dodajesz kolejne 250 tylko, w dalszym ciągu nie podajesz roślinie tego co dokładnie potrzebuje. Czy wiesz jaką masz zawartość chlorku sodu i innych soli w wodzie ? Raczej nie, więc nie rozumiem po co się sugerujesz ppm. Sam mam miernik tds i nigdy go nie używałem, od tego są dawki na opakowaniu nawozu. Spróbuj podlać odpowiednią dawkę jak na opakowaniu przy tej fazie zycia w następnym podlaniu, zbij pH do ~6.5 i nie kombinuj. To nie jest fizyka jądrowa tylko chwast, sproboj poprowadzić je w prosty sposób, jeśli już się oswoisz z uprawą to możesz wtedy sobie ustawiać dokładnie co lejesz. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 15 Września 2022 No i tak robie i lava spoko rosnie a co polecilibyscie bardziej do klonowania: budzetowo krazek torfowy jiffy i zel root!t wraz root!t mist czy na bogato gabki root riot z zelem clonex i clonex mist? Warto dolozyc zeby operacja sie udala na pewno? Kiedys lecialem na krazkach peczniejacych i proszku ukorzeniajacym jakims zwyklym ale sukces nie zawsze byl choc przewaznie sie udawalo, tutaj bede mial nieduzo szans z ta lava, mysle ze moze 2-3 klony pobiore, zobaczymy za tydz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 15 Września 2022 Dobrze jest znać ppm "swojej" wody kranowej.Dobrze ogólnie znać jakość wody w danej okolicy.Ale lepiej przyswoić najpierw podstawy botaniki jako takiej.Mi te informacje o mojej wodzie bardzo dużo dały, ale ja już kiełkować umiem ;) Gorzej jak czlowiek ma w głowie setki nazw firm produkujących nawozy a nie wie czym jest fotosynteza :/ Tu droga na skróty nie oznacza szybszego dojścia do celu hehe 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 15 Września 2022 Kolega by się sprawdził w sadzeniu sałaty xd nie czytałem od początku, ale po ostatnim photo logu widzę kapuuuste @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 16 Września 2022 Lava dzien 16ty, tamte 3 ze wzgl na niezadowalajace geny chyba se daruje i bede klonowal lave jak jeszcze troche podrosnie, krazki, zel, mgielke i szklarenke przetestowalem dzis na stevii, jak sie przyjmie za ok tydz to sie biore za moja niunie, wezme z 3 klony i przerzuce do donicy 16l przelaczajac na flo chyba ze trzymac ja jako matke caly czas jeszcze nie wiem 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Września 2022 Juz pomijajac cale zamieszanie ktore tam jest u Ciebie z woda to jedna przetrwala i rosnie 🙂 widze ze selekcja pestek jest u Ciebie konkretna 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 17 Września 2022 Ziemia sucha i zaczela sie klasc to podlalem 500ml, ph 6, ppm ok 600 tyle ile z etykiety nawozu powinno byc, ciekawe czy klony wyjda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Września 2022 To teraz juz tylko jeden plant? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 18 Września 2022 Tak, wezme z niej klony i zastanawiam sie kiedy przesadzic do 16L? Juz 18 dni ma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Września 2022 Mozna juz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 19 Września 2022 Na dniach przesadze a ile podlac te 16L... 2-4 litry? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 19 Września 2022 @Miejski Guru lej powoli póki się nie będzie wylewało dołem . Taki patent sprawdzony od lat w podlewaniu kwiatków wszelkiego rodzaju @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 19 Września 2022 @Miejski Guru na poczatek zacznij nie wiecej niz litr.. moze nawet mniej zeby jej nie zalalo za bardzo bo sie moze spierdolic. Ja bym wlal z 600-700 ml na start Lepiej dac mniej i dolac niz przelac 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 20 Września 2022 No to siedzi w donicy 16L ale korzenie jeszcze nie zapelnily jakos mocno tej dwulitrowej to nie wiem, obsypaly mi sie liscie ziemia to zrosilem mocno i mam nadzieje ze nie zaszkodzi to transpiracji bo 1sze pojedyncze liscie zaraz po cotyledonach juz tez jakies zmarniale... podlalem na razie 1L, 6,2ph, 600ppm, lampa 50cm od planta na 70% mocy, nastepny raz za 3 dni lac 2L? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Września 2022 Ona jest przelana. Wcale nie poprawiłeś podejścia z podlewaniem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali 124 Napisano 20 Września 2022 Aż żółta się robi Na takiego planta to max pół litra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 20 Września 2022 Podniosla uszy do gory to chyba jej dobrze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 23 Września 2022 Czyli naprawdę przelalem? Ten litr to bylo chyba jednak za duzo, potrzymam do niedzieli i wroce do 500ml... i wzialem klonika a jak sie nie przyjmie to miala po prostu topping a co myslicie o stymulatorze nitrozyme? Ktos cos? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach