Barney's 271 Napisano 13 Czerwca 2022 Plant na flo tak 1/3 średnio rośnie wysokości bo ty nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi jak ona urośnie 60cm to nie będzie szeroka dlatego siatka i naginasz cały czas to ona rośnie do góry to znowu przeplatasz i robisz dywan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 13 Czerwca 2022 (edytowane) No do tego sam doszedłem, ale pytam Cię o takie szczegóły, bo zastanawiam się czy nie byłoby gęściej po LST no i czy wtedy przy wydłużonym wegu dałoby większy plon czy też może odwrotnie, bo za mało światła docierałoby do takiej gęstwiny. Masz doświadczenie, więc teoretyzuje, żeby więcej informacji zdobyć Edytowane 13 Czerwca 2022 przez Rzeźnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 13 Czerwca 2022 @Rzeźnik więcej zbierzesz przy ostrym naginaniu ale bez jakości dużo popcornu nie robisz lst tylko scrogna siatce robisz te swoje lst @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 21 Czerwca 2022 (edytowane) Dzien 21 Dziewczynki sobie rosna. W dalszym ciagu dostaja minimalna dawke Root Juice. Jeden z listkow mial jakis problem ale roslina dalej rosnie zdrowo. Na paru dostrzeglem tez przebarwienia ale widze na fotorelkach u innych ze maja podobny problem ale nic sie nie dzieje. Jako ze tym razem mam jedna odmiane zastosuje sie do porady @Barney's nastepna uprawe wyprobuje sam topping. Teraz mam pytanie czy robic raz topping czy tylko siatke? Dziewczyny maja juz 5 pieter takze moge to zrobic dzisiaj wieczorem przed podlaniem. Edytowane 21 Czerwca 2022 przez Dumel89 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Czerwca 2022 Toping wskazany by glowny szczyt nie dominowal nad reszta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 21 Czerwca 2022 @Dumel89 zrób lst i starczy jak jesteś nowicjusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 21 Czerwca 2022 Na LST dobry czas. przed następnym podlaniem gnij czuprynę do gleby i tyle. albo lecisz z topem, bo już czas. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 22 Czerwca 2022 Wczoraj posypaly sie glowy. W piatek jade kupic wszystko do konstrukcji siatki zeby ja juz przygotowac. Na jakiej wysokosci bedzie musiala byc zainstalowana? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Czerwca 2022 20/25/30cm tak zeby moc pod nia rece wlozyc i podlewac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 25 Czerwca 2022 Dzien 25 Mala aktualizacja. Ogolnie naczytalem sie ze rosliny po toppingu zwalniaja. Akurat te sobie bic z tego nie zrobily i rozrosly sie na boki w ciagu 2-3 dni. Zaczalem robic wczoraj siatke ale kupilem stalowa linke powlekana i jest troche za sztywna wiec dzisiaj musze kupic inna. Za tydzien planuje przelaczyc na flo. Czy mam wyciac doly zanim przelacze? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 25 Czerwca 2022 @Dumel89 możesz wyciąć i dać im dzień/dwa zanim znów zauważysz wzrost i możesz przełączać. Zdziwisz się jak wystrzelą 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 25 Czerwca 2022 Dawaj siatę, poprzekładaj trochę pod nią. Daj chwile jej aż trochę zapełnisz siatkę. Podgol i po 4-5 dniach przełączaj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 25 Czerwca 2022 @Dumel89 ja bym nie usuwał tylko lst strzelił albo trochę ponaginał żeby odsłonić dolne odrosty chociaż z lst może być ciężko teraz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 27 Czerwca 2022 Doly wygolone i siatka zalozona. Musialem cos podstawic pod jedna z panienek bo jest nizsza od pozostalych. W planach jest zeby przelaczyc za tydzien na flo. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Czerwca 2022 Myśle ze za tydzień będzie tu już ładne zielono. zoabxyzsz sam Czy już przełączyć czy jednak jeszcze trzymać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 27 Czerwca 2022 Za tydzien to najchetniej juz bym kose zrobil 😀 najgorsze jest to ze ta odmiana ma dlugi okres kwitnienia. Niedlugo ruszam z nastepnym projektem takze w przyszlosci nie bede mial dlugich przerw w dostawie 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 28 Czerwca 2022 (edytowane) Dobrze to wszystko u ciebie wygląda, Powodzenia.✌️ Edytowane 28 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 30 Czerwca 2022 Dzien 30 Rozprowadzilem po siatce panienki. Nie wiem jak to wyglada wedlug was ale dla mnie moglbym zrobic to troche lepiej. Zlamalem jeden szczyt jak to robilem i po tym balem sie naginac je. Jutro przelaczam na 12/12. Po przelaczniu mam je juz zostawic czy jeszcze prze kilka dni je pod siatka prowadzic? Ta jedna z prawej wyrosla troche zbita dlatego nie jest tak rozprowadzona. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 30 Czerwca 2022 @Dumel89 przez pierwszy tydzień od przełączenia sobie przeplataj, później nie nadążysz przy szybkim wzroście 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 30 Czerwca 2022 @Udyr az sie nie moge doczekac 🙂 Ktos pisal na swojej fotorelacji ze nie chce inwestowac w sprzet bo nie chce ryzykowac jak mu sie znudzi po miesiacu. Jak palisz i cie to nudzi to jestes ch*j nie palacz 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach