Eddie Plant 251 Napisano 15 Kwietnia 2022 Witam. Postanowiłem jednak coś tam się pobawić przed końcem roku Mimo pewnych aspektów. Kto nie ryzykuje-nie żyje 😁 Box własnej roboty 50x50x85 Doniczki: 2x hercules 9,5l Nawozy: Biobizz bio-grow, bio-bloom, top-max, Sensi Cal-mag Xtra, Canna Pk 13/14, Canna Rhizotonic Zrobiłem tu małego mixa tych nawozów, może z biegiem tej fr zastąpie coś czymś. Critical i WW już po moczeniu w wodzie, kiełkują na papierze. A o to box mojej produkcji xd nie jest jeszcze skończony jak cuś: W tej fr idę na minimalizm. Jak widać box nie jakoś super chuj wie jak zrobiony. Tak żeby miały w miarę spoko warunki. Pierwszy raz lecę z organicznym nawozem więc zobaczymy jak to będzie. A robię to bo wole swoje xd pozdrawiam ekipe forum! Do później Do zestawu dojdzie jeszcze jakiś nawilżacz i będę do czasu blooma robił własnoręcznie filtr węglowy autorstwa pewnej osoby tu z forum Łączna moc LEDów opiewa na 10000lm, najprawdopodobniej dojdzie jeszcze chiński panel mocowany na ściance by doświetlać z boku i uzupełnić brakujące +/- 2500lm 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 15 Kwietnia 2022 Spox sam zaczynałem od szafkowych boxuw . Stary wydaje sie mi że donice dużo za duże a światło za słabe będziesz miał, a co z zapachem podczas kwitnienia? Ja w szafkowych boxach nie miałem filtra powietrza przy dwuch roślinach i małym wietrze całe ośedle waliło ganją xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 15 Kwietnia 2022 @Adrianosik tak jak napisałem xd stawiam na minimalizm więc samemu będę robić filtr węglowy, to generalnie adi nie moja pierwsza fr czy growlog, po prostu straciłem cały poprzedni sprzęt w chujowych okolicznościach xd i tyle. A tu tak się nudziłem i proszę xd mini boxik i gicior. Lampa docelowo będzie jakieś 20 cm wyżej, trening będzie lst i topping więc powinienem się zmieścić Do tego trochę lolipopping xd czy po prostu będę usuwać popcorn od dołu z biegiem vega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 16 Kwietnia 2022 Rezygnuję z używania w tej uprawie tego sensi cal mag xtra. Widzę, że jest on mineralny. Zastąpie go po prostu dolomitem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 16 Kwietnia 2022 Ciekaw jestem co to z tego wyjdzie 😄 powodzonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 16 Kwietnia 2022 Ściany i sufit obkleje dokładnie alu, a tak to można powiedzieć, że na weg gotowy box @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 17 Kwietnia 2022 Dziewczyny przebiły się przez skorupki i wleciały do dołków. Czekamy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 17 Kwietnia 2022 Podoba mi się taki minimalizm i ogólnie lubię DIY, mam pestki criticala od rqs tylko auto, czekają aż obecna uprawa dojdzie końca więc z chęcią zobaczę jak pójdą, jestem świeży i muszę przeszperać za tym tematem filtra 😁 Też mi chodzi po głowie mini box drugi na czas wega aby zazębiać uprawy, jak zacznie walić to do namiotu. Biorę popcorn i czekam na filtr 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 19 Kwietnia 2022 1 Dzień Critical @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 20 Kwietnia 2022 1 Dzień White Widow Wybita 4/20 o 4:20 xdd musi mieć te moc xdd 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obserwator 1 Napisano 21 Kwietnia 2022 Siema, powiedz mi jakie masz oświetlenie, jakie żarówki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 22 Kwietnia 2022 @Obserwator 4x 18W @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Kwietnia 2022 Mimo iż setup trochę słaby to serce do walki sporego rozmiaru xD Props za organiczne podejście do tematu. @Eddie Plant jakiej ceny panel ledowy masz w planie tam dołożyć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 22 Kwietnia 2022 @Mr.Green budżet osłabiony to i wszystko uszczuplone xd chcę zakupić mh ts1000 ale to raczej nie na tą uprawę. Miałem wsio ale złodzieje ukradły xd ale żeby doświetlać do tych 4 ledów to zwykły chińczyk za 100-200. Box jeszcze nie gotowy więc narazie panienki w wc stoją(wilgotność). Wczoraj można powiedzieć, że miały doomsday xd dlatego takie wyciągnięte, ale dziś już świeci im jak należy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Kwietnia 2022 @Eddie Plant a te doniczki są w końcu okrągłe czy kwadratowe ? 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 22 Kwietnia 2022 @Mr.GreenDocelowe są 9,5l herculesy. Tu mamy te małe kwadraciki xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Kwietnia 2022 @Eddie Plant to elegancko. Bo przez chwilę zdziknalem xD Jak będziesz przesadzał to niżej ja obsadzisz i nie będzie problemu z wysokością. Jak ja doprawisz mocą świetlna to i konar spuchnie. @Eddie Plant a co to za dzień zagłady miały ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 22 Kwietnia 2022 @Mr.Green utkneły w kartonie 😅😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Kwietnia 2022 @Eddie Plant bez słońca ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 22 Kwietnia 2022 @Mr.Green dlatego mówie że doomsday xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach