Skocz do zawartości
PrzeMIX

3 x Green Gelato | 1x White Widow AUTOMATY

Rekomendowane odpowiedzi

@Mr.Green to jest trim a nie trym i nie ma szczegółowego, jest dobrze zrobiony albo hujowo zrobiony 🙂

Te nożyczki co pokazałeś to są spoko do wycinania liści w trakcie i cienkich łodyg.
Mialem kiedyś i się nie sprawdziły.

@Git najlepiej jest zrobić obieg zamknięty.

Wsadzić rurę wylotową wychodzącą w filtra i turbo spowrotem do namiotu. Jak jest za duża wilgoć to otwórz klapy po boku namiotu jak za mała to doniczki z mokra ziemią.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Będę regulował na bieżąco narazie pięknie trzymało mi 60-64% jak zajrzałem ale wytrymowałem tylko jedną bo wczesna trasa (takie życie kierowcy) i czasu brakło, po pierwszej jak wrócę ogarnę resztę.

Ja sobie ogarnę wilgotność mocząc kermazyt w podstawkach i ustawie na niego wiatraki 😁 jeśli będzie duży ruch powietrza i wysoką wilgotność to nie wyschną szybko i tak a plecha się nie powinna wdać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Cali_Bastard hmm 🙂 upieralbym sie ze po polsku jest trymowac. Orlem w szkole z polskiego akurat nie bylem 😄 to fakt 🙂 jednak obstawialbym ze jednak trym 😛 trim moze bardziej by English speak.

Ja jak tam rzezbie sobie jakiegos topka to uzywam tych zeby sobie dla radosci z zycia wycinac te male listki jak jakis popapraniec 🙂

a takie wieksze to uzywam tylko do powierzchniowego usuwania masy zielonej 👻 i robie trym na dwa razy i jest zajebisty 😅

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Cali_Bastard aż się musiałem upewnić. Pisze się "trymowanie" to słowo z j. polskiego lecz zapewne zapożyczone i delikatnie zmienione z angielskiego (trimming) i znaczy w sumie to samo co przycinanie. @Mr.Greenmiał rację. 😁🤣😅

Screenshot_2022-07-19-23-31-32-74_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.02afdfc6c000815f2078b114679c3354.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

😂😂😂😂

W tej Polsce to już tylko hymn Wam został nietknięty angielszczyzną. 
Zapożyczone to jedno a zmienione to drugie, tak powstaje kaleczna nowomowa 😏

Ja nie szukam racji bo w polszy już od dawna obowiązuje lewackie „obie formy sa dopuszczalne” tak wiec pewnie i trym jest git.

Dla mnie trim to trim a tryming powinno nie istnieć 🤣🤣😘

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nikt nie pisał o Trymingu bo to "zangielszczenie" polskiego słowa zapożyczonego z angielskiego 🤣

Trim - trimming

Trym - trymowanie

Zepsułem sobie głowę o 4 w nocy po skończeniu ostatniej - white widow miała w ciul więcej listków cukrowych a najmniej wagowo chyba topów.

Wszystko wisi w 21 stopniach 72 % wilgotności trochę dużo ale pracują 2 wiatraki robiące wir powietrza tak sądzę.

received_735141227753301.thumb.jpeg.e7cf609c9e93a5e67bd567e95a0db9c5.jpegreceived_3234046926912246.thumb.jpeg.35751d84d9ce35460fd6dabb923e6382.jpegreceived_906038164123820.thumb.jpeg.4348dbdb6b2848f2ebf9fae77f0c7830.jpeg

a tu już całość w boxie, jest już późno jeśli jutro będzie chwila muszę uprzątnąć i może zapakuje trochę w sloiki i zrobię na części water curring.

W wolnej chwili w weekend zamrożony trym przerobie na masełko, nie będzie water curringu będzie gotowanie w wodzie z przepisu na forum.

IMG20220720040249.jpg

IMG20220720040238.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy

@Eddie Plant  Jakby 0,5 kg było przed suszeniem to po wysuszeniu wyszłoby, jakieś 100 g suchego, bo jakieś 80 % wagi przy suszeniu się traci.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pełnego wyniku nie poznamy bo dzisiaj wrzuciłem na próbę trochę Gelato i trochę white widow do słoja i robię water curring aby mieć porównanie smaku i mocy 😉 więc zanim tamto wysusze po tygodniu water curringu to potrwa 😅😂

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dobra, nie będę zwlekał z podsumowaniem. Dziś topy poszły do słoja, schnęly od zeszłego poniedziałku najwcześniej ścięte, ostatnia white widow dwa dni krócej. Myślę że przespałem trochę suszenie bo nieźle przesuszone były. Dwa dni temu sprawdzałem łodygi i jeszcze nie trzaskały aż tak bardzo a w dwa dni doschły na wiór.

Muszę przyznać że świetnie pokazuje to wilgotność bo gdy doschną leci w dół w moment.

received_619650089447116.thumb.jpeg.dac48cb971c909a9eadb56082f13f973.jpeg

received_456735722704438.thumb.jpeg.81577e0c4b68075a8a452b3fa1418bf8.jpeg

Tutaj na dole susza się już od czwartku topy po water curringu i im muszę dać jeszcze kilka dni received_1120556635224904.thumb.jpeg.991136faa2f555a2a71aa750432c49a3.jpeg

A więc do rzeczy:

Green Gelato lewy przód 40,44 g.

received_776190097068086.thumb.jpeg.02f6c8bbfa499d7e57dcb106dcd0fe1c.jpegreceived_5151541674957139.thumb.jpeg.fa04775aa0af58045f48b6a2615e9c86.jpeg

Green Gelato lewy tył 41 g.

received_575252994269653.thumb.jpeg.241a46ff4f7bef10e3598529719758e5.jpeg

received_610928400456450.thumb.jpeg.9cb2ce6f8a34e7410a92fe0051d874af.jpeg

Green Gelato prawy tył 46.1 g.

received_1122118248381674.thumb.jpeg.3b8c5946c9bbad8b5d1596112bcdeab0.jpegreceived_6070264762990119.thumb.jpeg.c17d2a3d9eb15f77ab2b0334d50894ed.jpeg

white widow prawy przód 26.70

received_1495363934245383.thumb.jpeg.473cc8156e67807d8c2de42edba57a91.jpegreceived_2051563438383675.thumb.jpeg.42f6e90a1adffb67e87d6c0cc50dffc1.jpeg

Wyszło ponad 154 gramy pyszności, do tego dochodzi palenie z water curringu gdzie wziąłem raczej mniejsze topy i popcorn, będzie tego łącznie z 10 gram myślę bo po water curringu będzie jeszcze lżejsze. Najgorzej wypadł white widow chociaż jeden słoik z WC jest tylko z nim a drugi z Green Gelato z trzech roślin więc nie jest tak źle jak wygląda to na wyniku.

received_2142470202600521.thumb.jpeg.af8dbaec3b605bbb7c778a9213c1a5eb.jpeg

Ogólnie jestem mega zadowolony bo plan początkowy z racji pierwszego grow nie zakładał cudów i liczyłem na 50-100g. Skończyło się na gdzieś +160g plus część popcornu poszła do trymu i będzie robione masełko na początku przyszłego tygodnia. 😁

Tak szczęśliwie kończy się moja pierwsza i myślę nie ostatnia uprawa, nauczyłem się więcej niż czytając dziesiątki artykułów suchej wiedzy, oczywiście nie udało by się to bez was i dziękuję każdemu kto radził, pomagał opierniczał mnie i dołożył cegiełkę do tej uprawy i mojego przyuczenia dzięki czemu mamy taki super wynik.

 

Edytowane przez PrzeMIX

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Mr.GreenNigdzie się nie wybieram 😁 wasze fotorelacje też mnie interesują, jestem ciekaw ich końca i lubię tu być 👍🤙😁 Możliwe że z mimozy też zrobię fotorelke ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...