Cali_Bastard 691 Napisano 17 Lipca 2022 @PrzeMIX pokaz bo sobie nie przypominam żebyśmy gadali o lodzie i miodzie 😎 Cofnąłem poczytałem i było o ciemni gadane. cos tam pisałeś ze to daje znać ze chłodniejsza pora się zaczyna A miód mambibybpolepszyc smak ale jak, na co i jak to działa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Lipca 2022 @PrzeMIX Ja jebie ile jarania, daj znać ile wyjdzie ci suchego jarania jestem ciekaw. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 17 Lipca 2022 @Szwagrom ze stowka bedzie 😜 Fajniusie topy wielkosci glowy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 17 Lipca 2022 @Cali_Bastardnie wiem to moja pierwsza uprawa, chciałem spróbować, szkoda że nie zrobiłem grupy kontrolnej. @Git topki są małe jak pięść nastolatka 🤣😅 ale mam nadzieję że sięgnę tej stówki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 691 Napisano 17 Lipca 2022 @PrzeMIX ja pytam bo nigdy takich praktyk nie widziałem. I tak jak dodanie dry Ice w namiocie dla zwiększenia co2 ma logiczny sens bo suchy lód to przecież zamrożone co2 tak kładzenie lodu na powierzchni nie widzę kompletnie sensu. Korzenie jak maja w glebie mniej niż 16* to zwalniają bądź kompletnie przestają pic. Woda z miodem to już gdzieś mi się obiło ale myślałem ze może jest ktoś kto to cały czas stosuje i ma dowody i uwiarygodnienie jak to ma działać ? Mi to brzmi jak voodoo Z tego co czasem sobie czytam wasze growlogi to powtarza się ze mało azotu ma być na koniec i to jest prawda bo jak jest dużo azotu nóżki trichomow sa bardziej kruche i trichomy łatwiej odpadają a w nich mamy terpeny czyli smak. Polecam suszyć w 60% wilgoci i 20* przez 12-14 dni. Wtedy żywica czyt. Trichomy obsychaja powoli z zewnątrz ale nigdy w środku. Zioło jest wtedy lepkie i mega pachnące. Można je wtedy śmiało wrzucać do tumblera i mamy piękne jakościowo i wizualnie topy. Masz ładnie zawiązane kwiatostany, mój pierwszy raz wyglądał gorzej. Nie spierdol tylko teraz na suszeniu to będzie wszystko spoko i wagowo tez powinieneś osiągnąć swój cel bez problemu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Lipca 2022 @Cali_Bastard z ta ciemnia to niby jest tak ze 36h sie trzyma bo terpeny smakowe sa wtedy lepsze. Czytalem kiedys artykul o gosciu co to badal. Watpie by to dawali wieksza moc. Z lodem to tez raczej lipa bo tak jak piszesz ponizej 15-16 stopni zwalnia zycie w glebie itp. Zreszta te kilka kostek to w ogole nie bedzie mialo zbytnio wplywu na cokolwiek. Bardziej bym poszedl w teze ze w koncowej fazie obnizyc dosc mocno temperature w boxie np z tych 26-28 stopni do 18-20 i byc moze to dla rosliny jakis szok i jakakokwiek zwiekszona nadprodukcja lub jakikolwiek efekt. Ale czy to w ogole prawda 😛 a z miodem to ponoc sprawdzony patent by w ostatnich np 2 tygodniach dodawac miod do wody i podlewac. Jednak to cukier a z tego co sie orientuje to cukrami sie chyba zywia male zwierzatka w srodku... 😆 no i ponoc smak poprawia. Troche VooDoo nie zaszkodzi 😄 w koncu to magiczna roslina 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Lipca 2022 Tu chodzi o zasymulowanie naturalnych zjawisk. Pod koniec życia stres przez zimne korzenie wyzwala odruchy obronne i poprawia jakoś tam smak i ilość żywicy. Tak samo jak rozdwajanie łodygi od dołu, albo ciemnia. Robicie k.... z logiki Panowie 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 691 Napisano 17 Lipca 2022 Z tego co wiem to odruchy obronne jak to nazwałeś uruchamia niska wilgotność bo wtedy roslina jest bardziej wrażliwa na uv i zwiększa produkcje „kryształów” aby wytworzyć mocniejsza ochronę 👨🏻🎓 Niższa temp tez ale w klimacie a nie na korzeniu 😎 @Mr.Green za dużo tego ponoć 😂😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Lipca 2022 @Cali_Bastard każdy stres, spadki temperatury też coś zmieniają. Jest opini tyle ilu ludzi 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 691 Napisano 17 Lipca 2022 @Udyr tak jak piszesz wszystko ma znaczenie, nawet temp wody jaka podlewasz przez cały czas. Ja tylko dopytuje o ten lód i miód bo nigdy tak nie robiłem a może powinienem 😇 U mnie jak wjeżdża jakiś dodatek to lubie wiedzieć czemu lepiej się potem zadzieje i jak to sprawdzono i może jakieś wyniki testów, porównania etc 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 17 Lipca 2022 Ta ziemia i tak jest pomieszana, miałem z nią delikatne problemy z początku przez złe odczyty taniego pH metru glebowego zepsułem pH, później miała wahania i będzie wywalona na działce chociaż to lightmix a na wierzchu jakaś lepsza sklepowa do sadzonek więc mi nie szkoda jej miodem osłodzić, tylko psa bardzo zaczęła interesować 🤣😅 @Cali_Bastard nie wiem czy taki lód czy miód pomoże, miód niby jest sprawdzony a sam w sobie jest konserwantem naturalnym więc jeśli będzie w roślinie może jedynie pomóc, nie, to po prostu trochę miodu ubędzie ze słoika świat się nie zawali. 😅 A o tej wilgotności nie słyszałem. Ja jestem z tych co starają się na 200% przed chwilą czyszcząc czajnik wlałem kupny odkamieniacz a i tak dodałem i sodę i kwasek cytrynowy i ocet, czajnik lśni chociaż może wystarczył by jeden z tych produktów. 😅 Ktoś coś podpowie na temat water curringu? Pytałem w wcześniejszym poście ze zdjęciami? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 19 Lipca 2022 Wczoraj zabrałem się za kose, słyszałem, że proces trymowania jest żmudny, ale mi zeszło chyba 5 godzin na 2 planty i kolejne dwa będą cięte dopiero dzisiaj.. Mokrego nie ważę bo zostawiam na łodygach. Na water curring czasu nie miałem wczoraj, trym z odrobiną popcornu poleciał do zamrażarki. Palenie przed rozpuszczeniem w maśle należy aktywować w piekarniku w kontrolowanej temperaturze więc rozumiem że trym/popcorn powinien być suchy. Ponowie pytanie: Czy mogę wykonać water curring na trymie aby pozbyć się chlorofilu do wykonywania masła czy jak się to robi? To drugą zapomniałem fotki przed rozpoczęciem cięcia. temperatura myślę będzie mi oscylować w okolicy 20-21 stopni póki nie nadejdą upały, wilgotność sprawdze po powrocie z pracy bo skończyłem 2 rośliny i trzeba było lecieć do robo. Ale będę celował w te 50-60% 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 691 Napisano 19 Lipca 2022 @PrzeMIX jak na pierwszy raz to nie ma wstydu 🤜🏻🤛🏼😉 Mówisz ze 5 godzin 2 roślinki ciales ? Kup sobie nast razem jakieś zajebiste nożyczki do pruningu to skrócisz czas znaczaco ale na pewno musisz się tez trochę wyrobić. Polecam ci chikamasa T-552, uzywam od lat i jeszcze nie znalazłem lepszych. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 19 Lipca 2022 @Cali_Bastard te nozyczki to jak kosisrka 😄 tym to trym jak maczeta 😄 ale wygladaja na niemeczace 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 19 Lipca 2022 (edytowane) @Cali_Bastardteż jestem zadowolony mam nadzieję na ponad setkę, może się uda. Górne topy są ładnie zbite przynajmniej jak na automata, ale dół jest raczej siano. Nożyczki mistrzowskie, ostre końce łatwiej wycinać liście w górnych topach. 4 dyszki nie ma tragedii, nie wiem czemu konkurują wszystkie sklepy takimi zielonymi, niby są ostre ale same nożyczki dosyć grube jak dla mnie. Co do 5 godzin, no nie był to wyścig, tu zapaliłem tu zjadłem tu ktoś zadzwonił tak na lajcie nie na akord, robiłem to pierwszy raz i nie byłem wprawiony, wyszło nieźle a dla mnie to było miłe bo podziwiałem moje pierwsze wyhodowane krzaki, jaki duży gruby badyl wyrósł na środku, jak ładnie zrósł się urwany główny szczyt przy naginaniu😅. Właśnie palę haszyk zeskrobywany z nożyczek co jakiś czas aby nie przyklejały się liście, dlatego tak się rozpisałem... Macie fotki, oczywiście nie cały na raz. Pięknie się rozpala, można dawać pod szklankę 😁 smak sosnowy, trochę ziemisty Gelato powinno być raczej z opisu ziemiste, cukierkowe, owocowe, ale nie nabrało jeszcze smaku brak curringu hashu nie wydobyły się smaki jeszcze, poza tym to hash 😅🤣😁 Temperatura w boxie 20-21 stopni wilgotność 72% trochę za dużo ale niech schną wolno, do popołudnia jak się wyśpię i zabiorę za resztę nic im nie będzie, później wyjmę kermazyt który zapewne jest mokry i się unormuje. Edytowane 19 Lipca 2022 przez PrzeMIX 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 19 Lipca 2022 (edytowane) @PrzeMIX przez chwile myslalem ze Ty nasionko palisz bo tak wyglada ten haszyk nozyczkowy 😄 do szczegolowego trymu polecam male nozyczki precyzyjne i tanie. Koszt ok 3 euro 🙂 Edytowane 19 Lipca 2022 przez Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 691 Napisano 19 Lipca 2022 @Mr.Green kur…. Chopie tymi to tydzien bym jechal 🤣 @PrzeMIX jak wszystko wytniesz to mozesz regulowac wilgotność zostawiajac lub wyjmując z namiotu donice. Ja czasami zostawiam ze dwie jak mi leci wilgotność za szybko i podlewam po litrze wody żeby miały co odparować. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 19 Lipca 2022 @Cali_Bastard 😄 toc napisalem ze szczegolowy trym a nie ogolny 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 19 Lipca 2022 (edytowane) Godzinę temu, Cali_Bastard napisał: @Mr.Green kur…. Chopie tymi to tydzien bym jechal 🤣 @PrzeMIX jak wszystko wytniesz to mozesz regulowac wilgotność zostawiajac lub wyjmując z namiotu donice. Ja czasami zostawiam ze dwie jak mi leci wilgotność za szybko i podlewam po litrze wody żeby miały co odparować. zajebistyty pomysl mordo dzieki, juz wiem jak przedluzyc suszonko ❤️ ciekawe ile wyjdzie wkoncu tego zielska 😄 Edytowane 19 Lipca 2022 przez Git 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Lipca 2022 @PrzeMIX trochę mięska tam będzie. Z 200+ może być jeśli są zbite tak jak wyglądają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach