Mr.Green 4,304 Napisano 20 Czerwca 2022 Te glowne szczyty to takie piramidy troche 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 20 Czerwca 2022 @Mr.Green To dobrze? Ps. Ile jej dajesz czasu skoro trihomy są mleczno-przezroczyste, a chciałbym ścinać gdy trihomy na głównych szczytach będą w proporcjach 30-70 bursztynowo-mleczne? Pss. O liście się nie martwić bo są żółte coraz bardziej a nawozów już nie leje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Czerwca 2022 Który to tydzień/dzień flo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 20 Czerwca 2022 111 dzień roślinki, 57 dzień flo (początek 9tyg) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 20 Czerwca 2022 @Wojmax no to na taki bursztyn to kolo 2 tygodni jesscze. Moze byc troche mniej lub troche wiecej. Osobiscie wole jak jest lekki bursztyn ale jak kto lubi 🙂 Piramidy dojebane sa 🙂 co nie podobaja Ci sie? 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Czerwca 2022 Musle ze -+ 2 tyg i powinno cię już zadowolić. Może być tak ze masz mleko mleko i za moment wiedzie bursztyn. mi ostatnia uprawa wyszła 90/10 bursztynu i dla mnie jest mega. Nie zamula głowy. Kreatywnie jest itd. małe co kto lubi. a w innym słoiku mam minose na bursztynie grubym to poerdolut. Nie chce mi się za bardzo nawet po to sięgać. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 23 Czerwca 2022 Jaki to jest kurwa kolor? Pojutrze postaram się wylać coś jescze bo dziś już światła są zgaszone a jutro zamierzam nie wracać do domu 😉 Ps. W ogóle w chuj dużo liści traci (żółkną i wysychają i ja je obrywam) dziś jakieś 15/20 liści obciąłem bo praktycznie co piąty żółty był i to tak mocno wczoraj ja podlalem dostała 1.5l wody Powinienem lać nawozy czy już teraz i tak się nie opłaca jak za plus minus tydzień zbiory @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 23 Czerwca 2022 Jeżeli ścinka za tydzień/ dwa to lej sama wodę. a trichomy mleko/bursztyn. Alw slabe ogólnie foty żeby tak jednoznacznie powiedzieć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Czerwca 2022 @Wojmax Widać dość wyraźnie, że jest mieszanka, nie opłaca się tego jeszcze kończyć, bo ledwo będzie łaskotało, chyba, że o to ci chodzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 25 Czerwca 2022 Tutaj dobrze tego nie widać ale są już bardzo mleczne przynajmniej te główne pąki reszta przezroczysto-mleczna powoli dojrzewa. Zbiory planuje 3/4 lipca, ale wszytsko może ulec jescze zmianie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 29 Czerwca 2022 Świetna robota. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 461 Napisano 29 Czerwca 2022 Hah ale czad, dobra robota! I co wykminiłeś już ten dantejski finalny scenariusz na zaprawkę rodziców? xD Jak ja się cieszę, że moi tacy wyluzowani i nie muszę tak kombinować ^^ Obczaj sobie to w google: Konopie ziele z kwiatostanem 50g Natura Wita i z tym może pokmniń 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 3 Lipca 2022 Szybko ten czas minął... Dziś postanowiłem że podleje księżniczkę lodem zgasze jej światło na trzy dni i podzielę łodygę. Innymi słowy podróż dobiega końca i za 3 dni licząc również ten dzień będzie ścinka. Trihomy zaczynają bursztyniec w większości mam to co chciałem czyli mieszankę 30/70 bursztynu do mlecznego. A tak się prezentujemy: Ile obstawiacie, ile może być suchego bo ja nie mam pojęcia, w ogóle co o niej sądzicie dobrze sobie poradziłem w nowej roli jako farmer (to jest moja pierwsza uprawa)? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 3 Lipca 2022 No i elegancko ☺️ ladnei to wygodlada. Topy będą ładnie ubite 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 6 Lipca 2022 No i stało się, czas żniw się zaczął: 1. Według was i waszej wiedzy ile z tego może być suchego? 2. Ile plus minus się to będzie suszyć (obetne jescze dzisiaj wszystkie liście)? 3. Macie jakieś pomysły co mogę zrobić z wcześniej wspomnianymi resztkami (nie zamierzam robić haszu wolałbym to wysuszyć ale nwm prawdę mówiąc jak, ponieważ boję się o plechę, jakieś rady)? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 6 Lipca 2022 @Wojmax około 10-14 dni / i staraj się żeby topy się nie stykały żeby nie powstała pleśń 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lipca 2022 @Wojmax Zajebiste palonko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Lipca 2022 1. Potrzebuję dosyć konkretnej informacji mianowicie na ile gramów suchego to wygląda 40 czy więcej prawdę mówiąc tyle zielska widzę pierwszy raz więc ciężko mi powiedzieć ile to jest? 2. Co mnie martwi to to że królowa suszy się trzeci dzień, a mam wrażenie że jest wysuszona na wiór, łodygi te mniejsze łamią się bez najmniejszego problemu większe jeszcze nie tak łatwo. Czy coś źle zrobiłem? Mam w boxie odpalone dwa wentylatory jeden mieszający który nie jest skierowany na zioło a drugi połączony z filtrem który wypycha powietrza z boxa. Spodziewałem się że będę to musiał suszyć około tygodnia/10 dni a tu już towar jest praktycznie gotowy albo się taki wydaje. Co powinienem zrobić i czy powinienem się martwić? Ps. Wilgotność od 40% do 45%, temperatura od 26°C do 28°C i oczywiście leży to wszytsko w ciemni. Pleśni oczywiście brak 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 9 Lipca 2022 @Wojmax Na oko ciężko stwierdzić, ile tu może być gramów ja obstawiam, że z 36 za/ szybko wysuszyłeś, gdyby się dłużej suszyło byłoby lepiej żeby sprawdzić, czy dobrze się wysuszyło musisz spróbować złamać łodygę jak łamie się łatwo, to znaczy że wyschnięta dobrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Lipca 2022 @Piotr111111 Wsensie no nie wiem w jaki sposób przyspieszyłem te proces, bo nie skierowałem żadnego wentylatora na susz to po pierwsze a po drugie warunki utrzymywałem takie jak inni farmerzy nie wiem dlaczego tak szybko się wysuszyło, jeśli chodzi o łodygi to powyżej napisałem, że te większe jeszcze się nie łamią ale te mniejsze jak najbardziej, pozatym w dotyku topki są suche. Masz jakieś pomysły co mogę zrobić? Zwiększyć wilgotność? Bo na ogół chciałbym to ścinać w poniedziałek 11 wieczorem najwcześniej, najpóźniej 16 lipca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach