Gość Zielone krainy Napisano 21 Lutego 2022 @Brazil Munster Dokładnie, lepiej jest mieć mniej szczytów, jakie finalnie się optymalnie dadzą radę rozbudować, niż mieć ich więcej, ale by były słabo spuchnięte, rzadkie i małe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 21 Lutego 2022 Przytnij je sobie teraz delikatnie, te największe wiatraki co odginasz, a ok 3 tygodnia zrób jej porządnego fryzjera 😉 powycinaj liście, wygol doły.. @Dobry_Człowiek!Tak mi radził i fajnie wyszło to 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 21 Lutego 2022 @UKTHC Za 3 dni będzie pełne 3 tyg kwitnienia więc można powiedz że to już będzie ostatni gwizdek na wycinkę. We czwartek przed podlaniem będzie koszenie i już ich nie będę dotykal. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 22 Lutego 2022 @Brazil Munster czyli jednak golicie automaty ? Ja u siebie nic nie ruszalem , poniewaz myslalem iz nie winno sie.. dol mowisz ze mozna by przerzedzic mimo wszystko 🙄 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 22 Lutego 2022 Nie robi się fim/topa na auto. A wycinanie liści jak najbardziej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 22 Lutego 2022 @Brazil Munster okk , nie zasmiecam Ci juz tutaj , dzisiaj wieczorem przed podlaniem powalcze co nieco w takim razie , podziekowal 🙋🏻♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 23 Lutego 2022 @Dobry_Człowiek! @Zielone krainy Te koncowki chyba są przez nadmiar PK ? Liście w dwóch roślinach starcza mu pionowi. Ph leci 6.4 na wylocie 5.9-6.0 A nawozy lecą już około 3/4 dawki więc.mysle że to chyba pierwszy oznaki przeladowania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 23 Lutego 2022 @Brazil Munster jeśli wychylają się do góry bez skręcania to znaczy że biorą żarcie z ziemi na pełnej k... Jak nie będzie się pogarszać to będzie puchła jak głupia. Przenawożenie pk chyba wyłazi bardziej agresywnie jak zdążyłem zauważyć w kilku fr. Nie tylko na czubach ale po całym obwodzie liścia. Jeśli się mylę to ktoś mnie poprawi napewno. Nie powinieneś mieć jak narazie powodów do zmartwień 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 23 Lutego 2022 @Udyr od poniedziałku koncowki bardziej są żółte. Tzn ciut dalej idzie ten żółty. Coś musi to powodować tylko co ? EC ostatnio to 1.6-1.7 więc jak na auto to chyba ciut za dużo tym bardziej jak na 3 tygodnie Flo. Ale nie jestem pewien @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 625 Napisano 23 Lutego 2022 W dniu 22/02/2022 o 10:56, Brazil Munster napisał: Nie robi się fim/topa na auto. A wycinanie liści jak najbardziej Czytając coraz więcej o AF zaczynam wątpić w to stwierdzenie.Jest mnóstwo fotorelacji jak ludzie cięli automaty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 23 Lutego 2022 @Brazil Munster sama woda mogła by zadziałać w odwrotnie złą stronę, pewnie mniej dasz przy następnym podlaniu to się zatrzyma żółknięcie. Oby. Bo ładne świnki 🙂 @Lasir można niby ciąć. Tylko trzeba mieć doświadczenie kiedy, bo mogą wyrosnąć dwa małe topki które będą bez sensu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 23 Lutego 2022 @Brazil Munster daj pare razy samą wode. Ogólnie nie ma sie czym sie przejmować. Obserwuj roślinę. Po samej wodzie nie powinno sie pogarszać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 23 Lutego 2022 Jutro wleci sama woda, jak zatrzyma się to drugie podlanie też woda. Najlepsze jest to że 3 z 5 są właśnie z tymi końcówkami. 4Jest mega ciemna A azotu nie podawałem nic , tylko tyle co z blooma. A 5ta jest dużo jaśniejsza i nich wszystkich ale za to leci grubo w górę u jest muskularna . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 25 Lutego 2022 Deficyt N ? Ogólnie ta roślina z całej reszty jest najjaśniejsza plus ma takie kolory. Ale też jest praktycznie największą z całej reszty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 25 Lutego 2022 @Zielone krainy jak sądzisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Lutego 2022 @Brazil Munster Daj bez oświetlenia, bo na włączonym panelu nie ma, co oceniać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Lutego 2022 (edytowane) @Zielone krainy Szczerze zaczyna mnie podkurwiac ta uprawa:D każda z panien jest inna. 3 maja żółte konczoki, 1 jest ciemna strasznie i koncowki ok. A ostatnia jest najjaśniejsza plus teraz ma tez koncowmi zolte plus dalsze postepowanie. Ta w rogu od 3 dni też oklapnieta jakas. A nie sa przelewane, bo podlewam jak juz jest znacznie sucho Edytowane 27 Lutego 2022 przez Brazil Munster @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Lutego 2022 @Brazil Munster Nic się strasznego nie dzieje, niektóre są lekko za ciemne, te oklapnięte liści nie wyglądają ciekawie, albo przesuszona albo przelana, jak mówisz, że nie przelałeś to przesuszyłeś, jakby to była wina wilgotności lub temperatury to wszystkie powinny być oklapnięte, a nie są. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 27 Lutego 2022 Mi tak opadla roslina jak nie miala wody, moze jednak potrzebuje ta jedna trochę więcej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Lutego 2022 @Git @Zielone krainy Dziś zapodalem drugi raz z rzędu sama wodę i dałem o pół literka więcej. Zobaczy y jak będzie dalej szło. Ogólnie zastanawiam się dlaczego praktycznie wszystkie rośliny mają takie żółte koncowki. Następne podlanie trzeba będzie im coś tam zapodac żeby miały co jeść na flo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach