Szym 864 Napisano 28 Lutego 2022 @Skonsternowany mogły lecieć i na samej wodzie to bez znaczenia jak w ziemi są @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 28 Lutego 2022 @Szym myslalem ze zolte liscie wykazuja jakies niedobory stad ten pomysl.. w kazdym badz razie owiedzilem panny przed chwilka , i zastalem cos takiego.. zolty kolor znacznie postapil , do tego pojawily sie na lisciach przytopowych dziwne czarne obwodki 😑 normalne czy raczej sie przejmowac 🤔 Do tego cala lodyga bordowa w jednej z roslinek .. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 28 Lutego 2022 @Skonsternowany kwitną, to może coś żreć chcą jednak. Używasz tej samej tabelki. Ja bez heaven i algamic lecę i też mi niedobory wpadły. Więcej blooma i pk 13/14 wrzuciłem i się uspokoiły. No i cal-mag mam z azotem. I kelp extract dostały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 1 Marca 2022 @Udyr lece po tabelce tez bez heaven i alga mic , z tym ze jak juz pisalem wyzej raczej rzadko im cokolwiek daje , by ich nie zepsuc 😅 sprobuje tym razem na probe jeszcze raz pod rzad zapodac jedzonkoi zobaczym jak zareaguja 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 3 Marca 2022 Siemka , chcialbym na chwilke podpiac akacza pod temat i zapytac czy jest jakis sposob by rozpoznac czy to nie sezon ( oporocz przelaczania na 12/12 poniewaz w boxie jak juz wiecie sa 3 af kwitnace) wydawalo mi sie jakis czas temu ze widzialem doslownie na palcach u jednej dloni liczac kilka preflowerow , ale to juz dobre 2 tyg temu i teraz rowniez nie idzie sie ich prawie doszukac . Zapomnialem dodac ze roslinka jest tylko 2 tyg mlodsza od pozostalych i ma okolo 50 dni . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 3 Marca 2022 @Skonsternowany no raczej sezon nie zakwitnie bez krótszego dnia. Automatom został jakiś czas na dojscie więc nie wiem czy ja zmieścisz w namiocie przy takiej ilości wega. Chyba że ją przycinać będziesz i po zbiorze z auto przelaczysz. Lecz będzie kwitnela znów 7+ tygodni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 3 Marca 2022 @Udyr no jezeli to faktycznie to sezon to dla mnie i lepiej 😁 pozniej zostanie sama wiec miejsca bedzie miala w opor po przelaczeniu , tylko wlasnie chcialbym miec 100% pewnosc , poniewaz wtedy wlasnie bym sie nia na tym wegu pobawil jezeli bylaby taka mozliwosc. Nie chcialbym aby sie okazalo , ze zaczne ja jeszcze doginac , trymowac , i moze nawet lba jakiego ucial (o ile nie za pozno) a ona zacznie kwitnac i juz tak nie odbije 😒 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 3 Marca 2022 Na.drugim.l foto ewidentnie widać są prefolwery. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 3 Marca 2022 @Brazil Munster No dobrzz , czyli uwazasz , ze jednak automat 🤔 jakies tam porownanie mam z poprzednimi i tam preflowery wyszly w duzych ilosciach i w krotkim czasie , a ta tutaj ma tylko 2 tyg mniej i jeszcze sie nie zebrala 🧐 55 dni to jednak duzo i nie wyglada by byla z czegos niezadowolona 😩 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 3 Marca 2022 Może jej się coś popierodlilo. Może coś z genami. Obserwuj czy przybywa jej włosów czy nie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 4 Marca 2022 Dzien 67 Panny przed wczoraj dostaly po 1 lt na lebka z pelnym wyzywieniem po 1 ml wszystkiego (bloom+topmax+calmag+ 0,5 pk) mimo tego po powrocie do domu spotkala mnie taka niespodzianka..) w dzien po podlaniu ich stan sie pogorszyl , wie ktos moze jaka moze byc tego przyczyna 🙄? Czy moze poprostu zaczely zapierdzielac z pobieraniem pokarmu ? Pozdrawiam ! 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 4 Marca 2022 @Skonsternowany wincyj top maxa i bloom. Ja w 50 dniu leje 1,5ml grow(ty nie musisz bo mają co jeść) 2ml bloom i 1 ml topmax +calmag 0.5. Mogą się zjadać bo już mają trochę kwiatu 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 4 Marca 2022 @Udyr a moze byc to jednak problem z ph .. 🤔? Czy wtedy cala roslina by dostawala po tylku ? Od jakiegos czasu nie mam mozliwosci sprawdzenia ale nie zmienialem nic od tego czasu kiedy zawsze bylo prawidlowe.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 4 Marca 2022 Rdzawa nekroza od góry, jakby potas/fosfor. Plus czerwone łodygi to jakby pasowało, ale pH też by się przydało dla świętego spokoju sprawdzić. Może zakupisz wkoncu coś do mierzenia wody/ziemi, wydatki się zwrócą w plonie 🙂 Ja się na HT-1202 szykuje, ale boli mnie dvpa trochę przez cenę 😄 Albo adwa12 bo tańsza 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 4 Marca 2022 Moim zdaniem to brak PK i magnezu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 4 Marca 2022 @Udyr @Brazil Munster jezeli to nadal niedobory to podniose dawke 😉 a co do ph to faktycznie przydaloby sie to ogarnac , ino do najblizszego shopa mam 70 km a nie chce przez internet zamawiac 😒 jak bedzie trza to sie ruszy tylek jutro.. 🧐 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 4 Marca 2022 Warto zainwestować, jak dla mnie to podstawowe narzędzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 6 Marca 2022 (edytowane) Siemanko! Panny niestety niestety maja sie coraz gorzej 😒 wczoraj zalecialem sie do sklepu i zaopatrzylem sie w ph minus od canny , oraz plyn helliga ( miernikow w tym momencie nie mieli) . Zrobilem mieszanke po raz kolejny ze wszystkiego tym razem 1,5 ml oraz zbilem ph do okolo 6 ( wyszlo ok 5 ml na 5 lt wody ph-) Niestety patrzac rano wydaje sie , ze jest jeszcze gorzej 😑 Wie ktos moze co moze byc przyczyna lub o co im chodzi 😒? Edytowane 6 Marca 2022 przez Skonsternowany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 6 Marca 2022 @Skonsternowany płynem heliga sprawdzałeś ziemię ? Bo to bardziej chyba do tego jest. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,943 Napisano 6 Marca 2022 @Skonsternowany jeśli nie zbadasz ph medium, to można tylko zgadywać. Jak dla mnie to albo azot blokuję przyswajanie wapnia, lub masz za małe ph medium i tak jak wyżej wapń nie jest przyswajany. Za mało fosforu było w czasie generatywnym, ale lejąc więcej niż trzeba roślinie potasu na początku flo też możesz blokować przyswajanie wapnia. Przyswajanie siarki też może być problemem, najbardziej pasuje mi niewłaściwe ph. Drobnoziarnisty dolomit, dwie garści do doniczki, rozmieszaj z górną warstwą ziemi, podlej odstaną wodą lub zbijaj do 6.5 Nie powinno zaszkodzić, a powinno pomóc. Te liście nie wrócą do normalnego stanu, ale na nowych będzie bardziej zielono. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach