Lemon Gelato 176 Napisano 18 Stycznia 2022 @Zielone krainy Wiem ale właśnie NIE WIEM czy nie dać niżej lampy, zmienić wilgotność na 40-50% i czy nie lać już odżywek na bloom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 18 Stycznia 2022 Narazie zostaw jak jest. Bo teraz dopiero Ci wystrzela w górę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Stycznia 2022 @Lemon Gelato i dokładnie w 25 dniu zaczęła pokazywać chęć kwitnienia , chyba idę puścić totka 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 18 Stycznia 2022 @Udyr Koniecznie. A zmniejszyć już wilgotność i zwiększyć moc lampy? bo szczerze to nie wiem czy już czy kiedy ;( @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Stycznia 2022 @Lemon Gelato Jak zobaczysz że z dnia na dzień wyciągają się to powoli zwiększysz o te 20% światło. A wilg 45/55 i spokój. Maxa będą potrzebować jak już kwiaty będą dobrze zawiązane tak mi się wydaje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 18 Stycznia 2022 @Udyr Dzięki wielkie. Dzisiaj przyszło właśnie mi PK i kwas do PH gleby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 18 Stycznia 2022 Wilgotność możesz powoli zbijac. One teraz po przelaczeniu i tak będą szły w górę jak szalone. Jak ciut bardziej związą się kwiaty możesz dac lampę na 60% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Stycznia 2022 W dniu 13/01/2022 o 13:14, Lemon Gelato napisał: @Udyr No dużo żależy od seedbanku bo paliłem i miałem w ręku ostatnio dwie te same odmiany z dwóch różnych seedbank'ów mianowicie zajebista *Girl Scout Cookies od White Label oraz *Girl Scout Cookies od Auto Seeds Taki sam box i cały setup na MS hydro ts 600 ( grower : b.dobry ze stażem 37 lat ) Inny wygląd, tępo vega. Kiełkowanie na plus dla Auto Seeds Ale White Label szybciej zakwitło i dało lepszy plon na sucho ale ile dało i o ile więcej to nie wiem ; ) Taka Marry™️ 🔜 ⚠️☢️☣️👽🌴🦎⚠️☢️☣️ MY NEXT TARGET : GELATO COOKIES ROYAL RUNTZ FAT BANNANA AUTO WATERMELON AUTO LEMON HAZE AUTOyć Cel już mam założony kwestia dobrania dobrych odżywek i treningów. Automaty wiadomo dadzą radę podąrzyć za Gelato i Royal'em. W zasadzie nie będą miały wyjścia ; ) Mam jeszcze w planach usprawnić box'a i wymyśliłem ogrzewanie, które mogę wykorzystać za free tylko kawałek spiro 120Φ zjazd na 24Φ, która na górze nad lampą będzie sobie grzać boxa ciepłym powietrzem ( tak wiem.. nie będzie wiało na krzaki ciepłym powietrzem ;D ). Póki co bez termostatu ale coś wymyślę zaraz (15 min hah - wena po Girl Scout Cookies ❤️ ) ©️®️1️⃣🅿️ 🖖 🆙 Szczerze to doradzam kupić programator, który kosztuje grosze i poświęcić się na początek sezonówkom, niż bawić się w automaty, które de facto są trudniejsze niż sezon. Na auto nie możesz sobie pozwolić na zbyt wiele błędów, bardzo mizernie wyszedł u mnie auto critical haze, bo byłem nadgorliwy. A przy sezonie to sam ustalasz czy dany wzrost rośliny cię zadowala, po za lst możesz sobie pozwolić na hst, a przy auto raczej nie.. no same plusy. ... tylko ten programator... 😅😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 18 Stycznia 2022 @Bloodwyn Jaki programator masz na myśli ? Jest ich w ch i do wszystkiego 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Stycznia 2022 @Lemon Gelato Na jakiej wysokości masz teraz leda, i jaką masz obecnie wilgotność powietrza? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Stycznia 2022 @Lemon Gelato taki co wpinasz do kontaktu, ustawiasz na nim, że nie ma przepuszczać przez siebie prądu np miedzy 23 a 5 rano i tyle. Ja mam taki xp Koszt ok 70 zł Widzisz? Jest podłączony do listwy, a do niego kabel który się na 6h wyłącza 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 19 Stycznia 2022 @Bloodwyn gdzie mieszkasz ze u Ciebie już czwartek 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Stycznia 2022 @Brazil Munster stare zdjecie xddd dlatego poślizg czasowy xdd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy 60% 60CM I WILG 60% Lampę wczoraj zwiększyłem do 60% ale wilgotność nie wiem czy nie zmniejszyć do 50% choć jeszcze ona rośnie no i cały czas ją doginam LST @Bloodwyn hahaha no raczej, że ten programator mam dokupuje jeszcze taki higrostat Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Lemon Gelato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 19 Stycznia 2022 DZIEŃ 26 LAMPA : 60cm 60% z 200 W TEMP: 23-28 WILG: 50-65% Podoginałem laski troszkę no i ujebałem 1 szczyt ale to nic j***ć biedę 😉 I jak Panowie??? Dla mnie zdrowo wyglądają no i kwestia czy zbijać wilgoć do 50% czy wstrzymać się dzień - dwa ? Co sądzicie Pany? Jeszcze jedno pytanie.... mianowicie czy zaczać powoli dawkować plargon bloom ???? 3 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 19 Stycznia 2022 Możesz jeszcze chwilę zostawić taka wilgotność jak jest. Ja bym zapodawal bloom jak zaczną się ciut formować kwiaty. Daj im narazie kilka dni 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 19 Stycznia 2022 @Brazil Munster Tak sądziłem ale czym więcej opinii tym można coś konkretnego skleić z tego a gorilla w auto to chyba każdy robił także roślina opanowana 😉 Dzięki kolego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 20 Stycznia 2022 @Brazil Munster To już odstawić terra grow'a na wzrost, czy coś tam podlewać minimalnie? Szczerz wg tabeli to musiałbym im przez pierwsze 2 tyg życia w dedykowanej ziemi lightmix ładować normalne dawki a od II tygodnia lać im bloom'a aż do końca (wiem, że mam automaty więc też zwracam na to uwagę). Jak bym podlewał tak jak mówi tabela to już by mi dawno się zjarało samo ze wstydu przyszłe jazz'y hahah 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Stycznia 2022 @Lemon Gelato daj foto bez lampy. Ale.wydaje mi się że jest dość ciemna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 20 Stycznia 2022 @Brazil Munster Jest ciemna ale nie by się martwić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach