Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 GROWBOX : 80x80x160 Herbgarden 80S LAMPA : LUMATEK ATTIS 200W FULL SPECTRUM FILTR WĘGLOWY: Prima Klima Eco Line 125mm 160 - 240m3/H WENTYLATOR : Axial-Flo 125mm / 185 m3/h Witam. Jestem nowym użytkowikiem jak i growerem. Tak wiem... Dziewczyny powinny być już w docelowej donicy ok 11L lecz nie dostałem na szybko dzisiaj w sklepie. 4x Auto Gorilla Glue DRUGI dzień od zasadzenia w ziemi. Ustawienia lampy : <-- 60cm od roślin ok 60% mocy Teraz czekam na jakiekolwiek porady. Jest to moja pierwsza uprawa (NIE W POLSCE) Ziemia : UNIWERSALNA ( Tak wiem, że lipa) PH WODY 6.6 Nie dawałem żadnych ukorzeniaczy ani odrzywek na start. Na kiełkowanie użyłem lodówki turystycznej, która ma funkcję grzania więc łatwo było utrzymać idealne warunki 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Grudnia 2021 @Lemon Gelato Pierwsza rada taka, abyś zrobił sam sobie przysługę i kupił dedykowaną ziemię, tym bardziej, że to twój pierwszy raz, jak tego nie zrobisz, to za chwile prawdopodobnie zaczną się różne problemy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Grudnia 2021 @Lemon Gelato życzę powodzenia 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 Hej, właśnie zamówiłem LIGHTMIXA @onyx Dziękję bardzo @Zielone krainy A czy warto zakupić od razu CO2 ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Grudnia 2021 @Lemon Gelato W twoim przypadku ma to sens. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 1 minutę temu, Zielone krainy napisał: @Lemon Gelato W twoim przypadku ma to sens. Najgorsze jest to, że ziemię dostanę 29-30 grudnia. Chyba wytrzymają rośliny w kubkach czy dac większe donice i dalej tą ziemię póki co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 22 Grudnia 2021 Mogą ci się wdać skoczogonki, ja bym obserwował to Później jak przesadzisz do light mixa one się przeniosą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) @Lemon Gelato Musisz trzymać, im więcej automata będziesz przesadzał, tym mniejsze mogą wyrosnąć jeśli się "zestresują". Mają te kubeczki jakiś odpływ wody z dołu ? Drenaż etc ? Edytowane 22 Grudnia 2021 przez Udyr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 Teraz, konopny_janusz napisał: Mogą ci się wdać skoczogonki, ja bym obserwował to Ja nawet nie wiem o czym mówisz... Robactwo? Co robić jak zauważyć to itp? Rada? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) @Lemon Gelato to jest to co mam na avatarze ustawione. Ciężko się z tym walczy jak masz małe kubki to można przepłukać ale plant już od flusha zacznie swoje życie. Skoczogonki były w każdej ziemii jaką miałem dotychczas z marketu. W all mixie ich nie zaobserwowałem. Mam planta w drugim boxie w którym ani jednego robala nie ma Edytowane 22 Grudnia 2021 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Grudnia 2021 @Lemon Gelato Masz automaty , je od razu powinno się dawać do docelowych doniczek, bo jak sie spóźnisz z przesadzaniem, a system korzeniowy wypełni mniejszą doniczkę/ kubek, to system korzeniowy automatu nie będzie się już rozwijał i skończysz z karłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 13 minut temu, Zielone krainy napisał: @Lemon Gelato Masz automaty , je od razu powinno się dawać do docelowych doniczek, bo jak sie spóźnisz z przesadzaniem, a system korzeniowy wypełni mniejszą doniczkę/ kubek, to system korzeniowy automatu nie będzie się już rozwijał i skończysz z karłem. czyli za ch** nie wytrzymają w kubkach do końca roku... Dobra to wale je w docelowe i z ziemią uniwersum bo jak widać po kiełkach spoko ziemia 15 minut temu, konopny_janusz napisał: @Lemon Gelato to jest to co mam na avatarze ustawione. Ciężko się z tym walczy jak masz małe kubki to można przepłukać ale plant już od flusha zacznie swoje życie. Skoczogonki były w każdej ziemii jaką miałem dotychczas z marketu. W all mixie ich nie zaobserwowałem. Mam planta w drugim boxie w którym ani jednego robala nie ma może będe miał szczęście i robaka nie będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Grudnia 2021 @Lemon Gelato Chodzi o ryzyko, że ich system korzeniowy się zatrzyma i nawet, jak przesadzisz za późno do większej donicy, to nie będzie się rozwijał, więc skończysz z małą roślinką, z jakiej zbierzesz parę g. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 22 Grudnia 2021 @Lemon Gelato oby się udało, powodzonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 @Udyr mają dziurki. To podstawa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 22 Grudnia 2021 Nie no to są jeszcze maluszki, więc te parę dni jeszcze wytrzymają w kubkach. Ona jest tak mała, że teraz jakbyś ją przesadzał to rozsypie Ci się ziemia z tego kubka, bo korzenie jej nie utrzymają. Ale to też automat, a w tym się nie bawię, więc trzeba pytać bardziej doświadczonych graczy 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) 14 minut temu, UKTHC napisał: Nie no to są jeszcze maluszki, więc te parę dni jeszcze wytrzymają w kubkach. Ona jest tak mała, że teraz jakbyś ją przesadzał to rozsypie Ci się ziemia z tego kubka, bo korzenie jej nie utrzymają. Ale to też automat, a w tym się nie bawię, więc trzeba pytać bardziej doświadczonych graczy 😉 To posiedzą przez Święta w kubkach i już. Po 26stym powinna już jechać do mnie Terra PS. I donice 11 L Edytowane 22 Grudnia 2021 przez Lemon Gelato pomyłka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 22 Grudnia 2021 @konopny_janusz hehe racja. Ja wczoraj robiłem przeszczep medium z No name do canny, zobaczymy za kilka dni czy sie odkarli 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 25 Grudnia 2021 DZIEŃ III (już w donicach docelowych) Rosną. Podać CAL-MAG w razie "W" czy poczekać chociaż do pierwszych II tygodni albo braków??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 25 Grudnia 2021 @Lemon Gelato już chcesz im coś dawać jak dopiero co wyszły? Poczekaj lej wodę samą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach