Brazil Munster 709 Napisano 16 Sierpnia 2021 Siemanko. Debiut Indorowy w końcu może i ja wrzucę. Info: Namiot 1x1m Lampa Lumatek Attis 300W Wentylator S&P 350 Pestki: dosidos 33, mimosa x orange punch od Barneys. Ziemia pod siewki biobiz light. W donicach 1,5L Po przesadzeniu donice 14L plus ziemia. Canna terra profesjonal plus. Wymieszana z resztkami lightmixa. Odżywki: od Advanced Nutrients Sensi Grow i Bloom, b52, voodo juice, bud candy, big bud i overdrive. Plus asahi Sl może dam po fimie Lampa na tą chwilę 45-50cm i 40%mocy. Czekam jeszcze teraz na nawilżacz bo trochę za niska wilgotność. Waha się od50-60% W planie Fim przy 5tym piętrze i później już LST Liczę na pomoc w razie potrzeby. Pomidorki maja dziś 9 dzień od wyjścia z ziemi 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 16 Sierpnia 2021 dobry sprzęt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Sierpnia 2021 Zastanawia mnir tylko fakt że niektóre listki są takie pofalowane. Ale może dlatego że lampa wcześniej za nisko była. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 16 Sierpnia 2021 @Brazil Munster często tak się dzieje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 16 Sierpnia 2021 @Brazil Munster niedobór calmag, ale to nic takiego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Sierpnia 2021 Myślę że we czwartek będę przesadzac do większych donic wiec powinne dostać porcje nawozów z nowej ziemi . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 17 Sierpnia 2021 @Brazil Munster powodzenia 🥦 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 19 Sierpnia 2021 Panowie i Panie, dziś w końcu dotarł do mnie nawilżacz. Cała dobę ma nawilżacz? Czy przy wyłączonej lampie nawilżacz też odłączyć? Zastanawiam się czy nic dla lampy nie będzie się działo od tej pary? I pytanie co do podlewania. Podlewać w sposób taki az wypłynie woda dołem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 19 Sierpnia 2021 @Brazil Munster ja np wyłączałem bo wtedy wchodziła za duża wilgotność ale nie wiem o jakiej mocy ty masz nawilżacz, spróbuj zrobić jak ja, sprawdź któregoś wieczoru jak jest ciemnia ile masz wilgotności bez lampy i będziesz wiedział czy cały czas ma chodzić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 19 Sierpnia 2021 @onyx w nocy około +- 60% A moc nawilżacz to 25W ale s możliwością regulacji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 19 Sierpnia 2021 @Brazil Munster a w dzień ile? Jeśli tyle w nocy i jesteś w trakcie Wega to spoko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 19 Sierpnia 2021 W dzień spadać do 50% nawet 48. Tylko że miałem porozstawiane podstawki z woda. Więc jak zabiore to spadnie jeszcze. Jutro zrobię test i zobaczę jak to będzie Ale para chyba ni powinna nic zaszkodzić dla lampy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 19 Sierpnia 2021 @Brazil Munster nie zaszkodzi, jeśli jesteś w fazie Wega to pociągnie wilgotność w dzień między 60-80% wilgotności na flo do 50% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 19 Sierpnia 2021 @onyx Ok Dzięki. jutro przesadzanie do większych doniczek 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 22 Sierpnia 2021 Panowie proszę o szybką pomoc. Otwieram ziemię canna profesjonal plus. A w środku takie cos . Co to może być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 22 Sierpnia 2021 Też tak miałem ale to olałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 22 Sierpnia 2021 @Brazil Munster pleśń. Musiałeś trzymać w nieodpowiednich warunkach. Ja bym tego nie użył. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 22 Sierpnia 2021 @Dobry_Człowiek! stała w pokoju gdzie mam około 20 stopni. Zbiorę chyba to co widać zaplesniale i wymieszam z tym co mi zostali z lightmixa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Sierpnia 2021 @Brazil Munster ja bym zrobił tak jakby mówi @Dobry_Człowiek! Bo zarodniki pleśni są już w całej ziemi i cholera wie jak to wpłynie na całego krzaka a lepiej wymienić ziemię niż stracić nerwy na 3msc życia krzaka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 23 Sierpnia 2021 Mały UP. Dzień 15. Dziś kobitki poszły w większe doniczki 14L. Muszę tylko ziemi dokupić bo coś mi za mało wyszło. Temperatura dzień 25-26/ noc 20-21 Nawozy: pierwsza dawka: Vodo juice 0.8ml/L B-52 0.8ml/L Wilgotność narazie trzymam na 70-80% Lampa 45cm od szczytów i 40%mocy. Warto dac już na 60% ?????? Panny lekko oklapniete bo przysuszylem żeby dobrze wyszły z doniczek. Dziś podlalem tylko po 1L wody. Nie wiem jak lepiej podlewać. Czy lać ppwoli po całości az wyjdzie podstawka? Czy po prostu intuicyjnie 1-1.5L A częściej ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach