onyx 881 Napisano 3 Sierpnia 2021 @michas131 na wega spokojnie 50-60cm co by nie zrobiła się karłowata sałata a na flo 30-45cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 3 Sierpnia 2021 @onyx a okej dzieki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 6 Sierpnia 2021 Otwieram pierwszy raz od paru dni namiot i widze no .. jungla i jest tyci tyci ciasno (tak jak mowiliscie) i teraz zasadnicze pytanie są jakies sposoby by wykorzystać w 100% pojemnosc boxa mam na mysli by wszystkie roslinki dostawały jak najwiecej światła? Raczej fim udany na wszyszystkich roslinach bo bujnie leca w góre z ucietych czubkow 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 6 Sierpnia 2021 Dawaj obrazki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 6 Sierpnia 2021 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 6 Sierpnia 2021 Widzę za duże liście. To nie jest dobry znak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 6 Sierpnia 2021 @Ważniak co masz na mysli? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 6 Sierpnia 2021 Jeden liść zajmuje 1/4 miejsca rośliny blokując światło innym odrostom. Sadzenie roślin w małych doniczkach początkowo, treningi od wczesnej młodości, słabsze światło, pozwalają uzyskać więcej szczytów podobnej grubości. U ciebie trudno będzie zapanować nad rozwojem kolejnych szczytów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 6 Sierpnia 2021 @Ważniak Da się w jakims stopniu opanowac sytuacje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 6 Sierpnia 2021 Zwykła codzienna pielęgnacja to zawijanie takich liści w dół. To sezon więc można się bawić na vegu nawet kilka miesięcy. Możesz nawet ogolić roślinę z wszystkich liści zostawiając tylko szczyty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 6 Sierpnia 2021 a czy moge zerobic cos w stylu powiazania wiekszych lisci i przyciagniecia ich nizej doniczki by wiecej swiatla docierało w kluczowe miejsca takie ala lst @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 6 Sierpnia 2021 @michas131 jedni wiążą inni wycinają wiatraki które zasłaniają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 6 Sierpnia 2021 @onyx czy sie cos stanie gdy obniżę podwiazując tez topy by rozwijały się poza wiatrakami jesli nei jest mozliwe podwiazanie go a zal wycinac? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 6 Sierpnia 2021 @michas131 ogólnie ja próbowałem się bawić z chowanie liści ale wkurzało mnie to i od tej pory się nie pierdziele i co mnie wkurza to wytnę i jeden liść w tą czy w tą to różnicy nie robi ale są tacy co nie zalecają wycinać liści i są tacy tacy co pozbywają się większości liści @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Sierpnia 2021 Otoz to tak jak mowi onyx. Ludzie rozne wariacje wyprawiaja :)) Przy sezonie to glowa mala co tam sie wyprawia xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 6 Sierpnia 2021 (edytowane) @Mr.Green stwierdzilem ze nie bede nic usuwal wzialem wieksze liscie zawinałem do srodka tyle ile sie dalo by nic nie uszkodzic by topy wyszly na swiatlo a gdy sie nie dalo lekko sznurkiem grubszym przyciagnalem je troche by dostaly sie do swiatla ale raczej bedęde musial napewno przyciąć te liscie za jakis tydzien bo bedzie busz niesmaowity XD Edytowane 6 Sierpnia 2021 przez michas131 pomyłka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Sierpnia 2021 No busz bedzie 😄 Te 5 to tam rozsadzi ten schron :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 6 Sierpnia 2021 @Mr.Green bez kitu XD ale to 1 indoor nastepnym razem oplaci sie chyba bardziej wziac wiecej litrow donice a mniej sadzonek i bedzie perfect @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 6 Sierpnia 2021 @michas131 Rob tak jak uważasz za słuszne, rób według swojego sumienia ale też pamiętaj by brać pod uwagę sugestie bardziej doświadczonych kolegów którzy na pewno źle dla ciebie nie chcą Następnym razem 2x sezony i siatka a będzie idealnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 6 Sierpnia 2021 Zastanawia mnie jakie światło miała roślina że takie potężne liście wytworzyła. Ostatnio mam zajawkę na pomiary światła, zawsze miałem ale używałem miernika 3w1 za 10zł Teraz pobrałem aplikacje do telefonu, nazywa się Photone i pozwala mierzyć PAR. Są też inne aplikacje na Androida jak PPFD Meter, Tent Buddy, Light sensor to PPFD. Ile LUX lub PPFD generuje lampa przy odległości 30cm? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach