onyx 881 Napisano 22 Lipca 2021 @Luigi root od 7 dnia po wykiełkowaniu, jeżeli chodzi o podlewanie to najprostszym sposobem jest metodą na podnoszenie, po czasie kiedy będziesz podnosił doniczkę już po którymś podlewaniu, czuć będzie czy jest ona lekka czy ciężkawa, oczywiście upewniając się wkładając palca na parę cm do ziemi czy jest wilgotno czy sucho to przychodzi naturalnie, jesteś ojcem swoich bejbików i na pewno w końcu to wyczujesz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 23 Lipca 2021 Witajcie Krótkie pytanko. Mam stałą wilgotność aktualnie na poziomie 60%. Wystarczy, czy włożyć nawilżacz do boksa? Wtedy będę mógł lecieć w granicach 50-100. Aktualnie leci para przez wlot pasywny, co zdecydowanie ułatwia mi sprawę, bo wielkościowo nawilżacz jest jak kolejna donica. Co myślicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 23 Lipca 2021 @Luigi 60% jest ok ale jeżeli nie wadzi jakoś włożenie go do środa to zawsze warto oscylować między 60-80% na wegu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 23 Lipca 2021 @onyx Kurcze no, niby nie wadzi, przewidywałem miejsce dla niego, biorąc jedynie dwie roślinki. Ogólnie ma 3 tryby, na maksymalnym poza boxem muszę częściej uzupełniać wodę i mam stałe 59-61%. Teraz poszedł do boxa i na 1 biegu, gdzie zużywa ten wody mniej utrzymuje 62%. Bieg numer dwa przy testach aktualnych 65%. Na trójce w środku z mieszakiem, żeby mi nie waliło po lampie takie 72%. I co tu wybrać 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 24 Lipca 2021 @Luigi o lampę martwić się nie musisz, mój nawilżacz walił parą prosto w leda i nic się nie działo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 24 Lipca 2021 (edytowane) No to witam was wszystkich w dniu 0. Pięknie 😍 Edytowane 24 Lipca 2021 przez Luigi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 26 Lipca 2021 Dzień 2. Mamy się dobrze. Temperatura 27 stopni. Pytanie o wilgotność. Bo jest taka wysoka, że mi error wyskoczył na higrometrze z tekstem "high" czyli wedle jego ustawień jest 90%+. Nie jest to przesadzone? 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 26 Lipca 2021 @Luigi na tym etapie najlepsza to 80%. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 26 Lipca 2021 @Dobry_Człowiek! Mam do wyboru +2 stopnie, czyli 29, ale wilgotność 80, albo 26-27, ale wilgotność 90-95 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 26 Lipca 2021 @Luigi pierwsza opcja lepsza 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 26 Lipca 2021 @Luigi tak jak napisał @onyx 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 26 Lipca 2021 @Dobry_Człowiek! @onyx Zatem ustosunkuje się. Dzięki 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 27 Lipca 2021 Siemka Czy użytkownicy TS600 beda w stanie mi doradzić, czy sugerowanie się tabelą z ulotki Marsa co do odległości jest trafne? Bo według tego, to na Germination jest 60-75cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Lipca 2021 @Luigi daj 60cm i obserwuj czy się nie wyciągają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Lipca 2021 @Szym na wegu śmiało możesz trzymać 60cm nad, bo ja np trzymałem niżej i mi się zrobiła taka sałata że o panie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 27 Lipca 2021 No właśnie 60cm mam od początku. Minęły 72h od wyjścia z ziemi. Wygląda to mniej więcej tak, jeśli chodzi o "wyciąganie się". W zasadzie koniec dnia trzeciego, a one takie mikrusy 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Lipca 2021 @Luigi wszystko jest git teraz niech po prostu rosną i za dwa tygodnie myślę pierwsze lst będzie można trzaskać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 31 Lipca 2021 (edytowane) Cześć cześć. Wlatuje mały update 🙂 Dzisiaj mija tydzień od wyjścia z ziemi, czyli u mnie dzień 6 (od zera). Nie było mnie prawie 2 dni przy roslinach, wilgotność masakrycznie mi spadła, bo nawilżacz na te 48h, to pochodził pewnie z 9 i się wyłączył z braku wody, więc susza jak cholera, wypiły to co im dałem, ale jak najbardziej się trzymają. Mam delikatne wrażenie, że się wyciągają, ale mimo wszystko są jeszcze małe i to chyba naturalne, że ta łodyga tak wygląda. Podlane wczoraj. Przy następnym podlewaniu zapodam im Root Juice. PS. Mały update w opisie sprzętu. Moje donice to 9L, a nie 11. Mój błąd. Edytowane 31 Lipca 2021 przez Luigi 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 31 Lipca 2021 @Luigi wszystko jest git 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 3 Sierpnia 2021 Cześć Przychodzę z małym pytaniem: Co z łączeniem Root Juice od biobizz z przykładowo zestawem Adv. Nutrients Grow,Mikro,Bloom? Wiem, że AN są mineralne, a co do RJ to nie mam pojęcia, czy to można łączyć z czymś. Poszukam na własną rękę, chyba, że ktoś miał z tym styczność, to bardzo chętnie się dowiem czegoś. Dzięki 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach