dantes205 69 Napisano 10 Maja 2021 @420Dominik420 i @Zielone krainy A co wy tu robicie w mojej relacji?! Wypad stad! 😜 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Maja 2021 @420Dominik420 Chyba możesz, nie znalazłem nic na temat, aby był toksyczny dla roślin, ale uważaj ile go dajesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 10 Maja 2021 @Zielone krainy jednak zrobiłem go z cytryną pH było koło 5 i podlalem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 14 Maja 2021 (edytowane) Dobry wieczór. Cream candy spisana na straty, będą przeprowadzane na niej różne testy. Podsypałem ja trochę dolomitem, ph ziemi mierzone płynem helliga pomiędzy 7/8. White widow, która wyszła z ziemi 03.05 podlewana deszczówką, ph ziemi w okolicach 6 idzie na razie bez problemów, tak samo jej siostra, która jest młodsza o 3 dni i posadzona została w małej doniczce, moze zostanie przesadzona do większej Edytowane 14 Maja 2021 przez dantes205 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 14 Maja 2021 @dantes205 o kurde nie ciekawie z nią:(( @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 14 Maja 2021 5 minut temu, 420Dominik420 napisał: @dantes205 o kurde nie ciekawie z nią:(( No tak. to może być ostrzeżenie, ze nalezy pilnować ph ziemi i wody, którą podlewamy. White widow sa podlewane od początku deszczówką i wyglądają dużo lepiej. Cream candy, która była podlewana kranówką w tym wieku juz miała jasne plamki na lisciach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 14 Maja 2021 @dantes205 jak masz za wysokie pH to dolomit nie pomoże. Musisz zakwasić glebę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 14 Maja 2021 Ale przypal. Ja bym wycial te zasyfione liscie jezeli to sezon, w pizdu no i zadbal o prawidłowe ph, bo ci to niszczy uprawę z tego co widac. Dedukuj sie na youtube, forach ogrodniczych, jak zniesc te ph. Ratuj ratuj, trzymam kciuki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 14 Maja 2021 Cream candy sobie rosnie, ale prawdopodobnie zostanie usunięta i w jej miejsce wejdzie white widow z tej małej doniczki. Woda kranowa u mnie jest b. twarda i zadne regulatory ph minus sie nie sprawdzaja, bo woda po godzinie wraca do swojego ph 8, dlatego podlewam teraz deszczówką, a kiedy bedę chciał dodac nawozy, to uzyje wody destylowanej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 15 Maja 2021 @dantes205 jakoś niechce mi sie wierzyć ze żadne regulatory ph nie dają rady. Tez mam twarda wode ponad 7.5 i jak dodam ph minus to utrzymuje sie prawie dwa dni. A co do dodawaniu odzywek do wody destylowanej to nie jest dobry pomysł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Maja 2021 Zacznij uzywać preparatów przeznaczonych do konopii, nie florowitu, eliksirów do basenów, żelazek czy innych wd40. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) Dobry wieczór. Cream candy, ph ziemi 7/8, ale nie zatrzymała się w rozwoju, liście żółkną, ale idzie do góry, podlewana jest deszczówką zakwaszona plagronem ph- do ph 5.5 White widow, podlewana deszczówką, zaczynąją jasnieć górne liście, jaka przyczyna, za blisko swiatła, czy wg tabeli niedoborów niedobór siarki? Mam na stanie biohumus, root first feed i plagorn vita race, mysle też, żeby wypróbować na cream candy stymulator asahi sl? Edytowane 20 Maja 2021 przez dantes205 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 20 Maja 2021 10 minut temu, dantes205 napisał: White widow, podlewana deszczówką, zaczynąją jasnieć górne liście, jaka przyczyna, za blisko swiatła, czy wg tabeli niedoborów niedobór siarki? Ja tam nic nie widze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 21 Maja 2021 zdjęcia takie że ciężko ocenić jeśli chodzi o te pierwszą fotkę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 22 Maja 2021 Cream candy dalej problemy z ph ziemi, ale pojawily sie preflowery, ale nie dam rady zrobic zdjecia, zeby bylo je widac. White widow po LST, podlana 400 ml deszczowki + 14 kropel (0.5ml) root first feed + 2 krople plahron ph minus (root first feed podnosi ph wody). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 25 Maja 2021 Dobry wieczór. cream candy chyba wychodzi na prostą, bo nowe liście nie zółkną. 2 dni temu zrobiłem opryska stymulatorem Asahi SL White widow też dostała oprysk Asahi SL Druga white widow w malutkiej doniczce tez dostała Asahi SL @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 26 Maja 2021 @dantes205 może coś z nich będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 26 Maja 2021 PH zmierzone plynem helliga i we wszystkich pokazalo pomiedzy 6/7, wiec moze cos z nich bedzie, chociaz cream candy ciezko zabiera sie za kwitnienie, wyszla z ziemi 18.04 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 30 Maja 2021 (edytowane) Dzien dobry. Cream candy ( zdj. nr 1) ph ziemi, zmierzone plynem helliga, w jednym miejscu pokazuje 7-8, w pozostalych 6-7. Roslinka rosnie, ale ciezko zabiera sie do kwitnienia. White widow (zdj. nr 2), ph ziemi 6-7, zolkna dolne liscie. Stawialbym na niedobory, byla lekko nawozona "root first feed" (1/4 dawki). Planuje podlac biohumusem. Obie roslinki tydzien temu byly spryskane "asahi sl" (100% dawki) i wczoraj zrobilem opryski "vita race" (100% dawki). Wszystkie nawozy byly dodawane do deszczowki, a ph bylo zbijane "plagron ph-" Zdj. nr 3 na pierwszym planie white widow, z tylu cream candy Licze na Wasze uwagi i porady. Edytowane 30 Maja 2021 przez dantes205 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Maja 2021 (edytowane) @dantes205 zdjęcia się daje bez lampy Edytowane 30 Maja 2021 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach